Review

Review: The Winner's Curse | Marie Rutkoski

Jullie konden vorige week mijn remedies en symptomen van een bookhangover al lezen en nu kunnen jullie mijn review van dit verslavende boek aanschouwen.

Auteur: Marie Rutkoski
Uitgeverij: Bloomsbury
ISBN: 9781408858202
Samenvatting Goodreads.com:
As a general’s daughter in a vast empire that revels in war and enslaves those it conquers, seventeen-year-old Kestrel has two choices: she can join the military or get married. But Kestrel has other intentions.

One day, she is startled to find a kindred spirit in a young slave up for auction. Arin’s eyes seem to defy everything and everyone. Following her instinct, Kestrel buys him—with unexpected consequences. It’s not long before she has to hide her growing love for Arin.

But he, too, has a secret, and Kestrel quickly learns that the price she paid for a fellow human is much higher than she ever could have imagined.

Mijn mening
Het verhaal: 9,2/10

Ik houd van het boek! Ik ben verslaafd aan dit boek!!! Jah, ik heb het zwaar zitten…
Toen ik begon aan The Winner’s Curse, had ik het boek al maanden in mijn boekenkast staan. Elke Book Nerd kent dat wel eens, je koopt een boek maar je ‘vergeet’ hem te lezen. En wat heb ik spijt dat ik het boek niet eerder heb opgepakt.

Het plot zit geweldig goed in elkaar en je wordt meteen verliefd op de personages. Het idee van een veroverd koninkrijk die tot slavernij is gebracht, vind ik heel realistisch als je kijkt naar de Romeinen. Je leest het verhaal eigenlijk vanuit twee POV’s: die van Arin, een slaaf en Kestrel, de dochter van een wereldberoemde generaal. Wat eigenlijk fantastisch is, want je kunt het leven van een geheimzinnige slaaf  en het leven van een generaals dochter volgen op de voet.

Het verhaal is zo geschreven dat elk geheimpje, pagina na pagina, wordt onthuld. Je zit werkelijk tot de laatste woorden op het puntje van je stoel. Marie Rutkoski weet ook iedereen te verrassen met héél onverwachte plotwendingen die waarschijnlijk iedereen een bookhangover hebben bezorgd. (*IK)

De schrijfstijl: 9,2/10

Het boek is geschreven in twee POV’s, wat grappig genoeg het boek niet langdradiger maakt. Marie Rutkoski schrijft vlot en echt niet saai. Ze zorgt ervoor dat elke onthulling op het juiste moment gebeurt en dat het verteld is door de juiste persoon.

Total experience: 9,5/10

*BookhangoverALERT! Ja, ik heb erg genoten van dit boek en ben dan ook van plan om het tweede deel binnenkort te lezen. The Winner’s Curse is echt een aanrader voor iedereen die van een strategisch gedachtenspelletje houdt. Ik zeg dus: lees het boek want hij is geweldig!

1 thought on “Review: The Winner's Curse | Marie Rutkoski

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.