Review

Review: De Vuurwens | Amber Lough

Auteur: Amber Lough
ISBN: 9789024566013
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Samenvatting:
Een djinn. Een prinses. En de wens die alles veranderde…
Ooit leefden mensen en djinns vreedzaam samen. Maar nu woedt er een oorlog.
Zayele is een vrije geest, die haar gearrangeerde huwelijk met de prins van Bagdad koste wat kost wil voorkomen. Ze moet immers haar familie en haar blinde broertje achterlaten.
De djinn Najwa is in opleiding als spion in de oorlog tegen de mensen. Ze leert nog maar net hoe ver haar krachten reiken.
Wanneer de meisjes elkaar toevallig ontmoeten, gebruikt Zayele een krachtige wens en wisselt van plaats met de onwillige Najwa.
Maar de wens heeft onverwachte, grote gevolgen. Beide meisjes moeten nu tussen hun vijanden zien te overleven. Als het bedrog wordt ontdekt, wacht hun een zekere dood.
Dan ontdekt Najwa een complot dat haar volk moet uitroeien. Hoe kan zij hen waarschuwen?

Mijn mening: 7/10

Het boek speelt zich af in het oosten, vooral in Bagdad, waar het paleis van de Kalief ligt. De setting van het boek is naar mijn mening erg geslaagd! Het was eens een welkome afwisseling, want de meeste YA-boeken spelen zich af in Amerika. Ook de aanwezigheid van Djinns maakte het allemaal nog een beetje magischer!

Maar dit was één van de punten waar ik écht helemaal tevreden over was. In het begin was ik erg verrast door de leuke setting, de intrigerende loop van het verhaal en de karakters die mij wel leken te liggen. Toch hoe meer pagina’s ik omsloeg, hoe meer ik dacht van HUH…

Eerst en vooral waren het de voorspellende daden en gevoelens van de personages die mij een beetje irriteerden. Ja, als ik uitgehuwelijkt zou worden, zou ik ook willen weglopen en ik zou zeker alles proberen om weg te vluchten. Maar ik zou nooit zo egoïstisch zijn om andere mensen in mijn plaats te dwingen. Nee, dat vond ik een beetje slikken.
Ook de cliché romances kwamen aan bod en na al een tijdje YA te lezen, wil ik toch wel iets anders dan instant love. Het boek werd voorspelbaar en dan geniet ik meestal  ietsje minder…

Toch wist Amber Lough me vast te houden in haar boek, ook al had ik een paar irritatiepuntjes. Haar schrijfstijl is erg gedetailleerd en haar kennis voor kleren uit het oosten zorgden ervoor dat de lezer een vleugje van oosten ervoer. Maar ik heb erg mijn best moeten doen om dit boek leuk te vinden en uit te lezen.

3 thoughts on “Review: De Vuurwens | Amber Lough

  1. Tijd voor een adult boek? 😉
    Ik vind zelf inderdaad de boeken waar de setting goed is uitgewerkt ook het mooist. En vooral ook dat ze een sfeer creëren in het boek, anders is het verhaal zo vlak. Ben nu zelf bezig met Donna Tart, de kleine vriend, zij kan het ook heel goed, de sfeer creëren.

  2. Wat jammer dat het je zo is tegengevallen. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik met andere verwachtingen in een YA-boek begin. Wanneer ik een boek niet ken zijn mijn verwachtingen doorgaans niet al te hoog én dan moet het al heel erg zijn vooraleer het mijn leesplezier kan bederven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.