Creatief met boeken

Creatief met boeken: het Quoteboek #1

Ik had al een tijdje het idee om ook eens iets creatiefs op mijn blog te plaatsen. Ik vind namelijk dat boeken heel wat kunnen teweegbrengen. Nu het vakantie is heb ik dus héél veel tijd om leuke dingen te doen! Elke week kunnen jullie dus updates van mijn Quoteboek verwachten! 

Waarschijnlijk hebben al veel kunstenaars en boekenliefhebbers dit knutselwerkje al voor mij gemaakt. Toch is dit een creatief ideetje waaraan je je eigen touch kan geven en je dus helemaal kan uitleven met een stift, schaar en natuurlijk je favoriete auteurs.

BENODIGDHEDEN VOor het quoteboek

  • Notitieblokje om je favoriete citaten op te schrijven
  • Potlood, schaar en eventueel lijm
  • Een oud boek (specifiek: een hardcover met een blanco kaft, kleur naar keuze)
  • Zwarte alcoholstift (Misschien handig: je kan meerdere alcoholstiften met een verschillende grootte gebruiken!)
  • Je kan ook wasco’s, potloden, afbeeldingen, enz. gebruiken.

Zoals de naam het al zegt, zullen er quotes instaan. Ik heb gekozen om citaten te gebruiken uit boeken die ik gelezen heb en geen random quotes die je op het internet kan vinden… (Ook al kunnen die best mooi zijn!) Helaas ben ik geen lezer die elke keer als ze een mooie quote tegenkomt in een boek die meteen opschrijft. Waar haal ik ze dan vandaan? Moet ik echt al die boeken opnieuw lezen om mooie quotes uit te zoeken?Quotes

Stap 1: quotes zoeken

Goodreads, dé site voor de boekenliefhebber, is de place-to-be om alle quotes van je favoriete schrijvers te vinden. Je moet niet eens een account aanmaken om toegang tot die levensveranderende tekstjes te hebben. Je kunt de citaten vinden als je gewoon de naam van de auteur die je zoek intypt. Daarna selecteer je het tabblad ‘quotes’ en dan kun je naar hartelust je favoriete quotes opzoeken.Quoteboek; quotes zoeken

Ik heb een twintigtal quotes opgeschreven van allemaal verschillende schrijvers die ik al dan niet zal gebruiken ik mijn quoteboek. Toch wil ik wel nog even zeggen dat je ook een themaquoteboek over bijvoorbeeld liefde kunt maken en niet per se mijn ideetje moet volgen. Je bent helemaal vrij in je keuze hoe je het boek zal maken!

Elke week gaan jullie dus een stukje van het proces van dit Quoteboek te zien krijgen! Dit was het eerste stukje!

Kijken jullie er al naar uit om het eindresultaat te zien? Of wil er iemand meedoen?

5 thoughts on “Creatief met boeken: het Quoteboek #1

    1. Ik heb ook een schrifje waar ik gedichten en gedachten opschrijf! Ik vind het altijd zo leuk en verhelderend om terug die gedichtjes te lezen… Soms helpt schrijven om je gedachten te verzetten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.