Books

Mijn redelijk grote boekenbuit van mei 2020

Mei was een maand met een grote boekenbuit (in tegenstelling tot april). Ik kocht voor het eerst in tijden een paar ebooks én daar ben ik heel blij mee.

Nu ik een tablet heb en eigenlijk ook een ereader, kan het niet makkelijker zijn om ebooks te lezen. Ik kocht ze vroeger meestal niet omdat ze uiteindelijk niet zoveel goedkoper zijn als een papieren boek. Deze maand ontdekte ik echter een aantal promoties die ik helemaal niet kon weerstaan. Dus ja, daar ging ik dan.

Ebooks

Ik kocht in totaal dertien ebooks op Kobo voor minder dan 25 euro. Deze boeken kocht ik allemaal en sommige heb ik al meteen gelezen:

 1. The Beautiful – Renée Ahdieh (gelezen)
 2. Heartstopper – Alice Oseman (gelezen)
 3. A Good Girl’s Guide to Murder – Holly Jackson
 4. The Lucky Ones – Liz Lawson
 5. Color me in – Natasha Diaz
 6. The Pale Dreamer – Samantha Shannon (gratis)
 7. Crown of Feathers – Nicki Pau Preto
 8. Gideon the Ninth – Tamsin Muir
 9. Pretending – Holly Bourne
 10. Queen of the Conquered – Kacen Callender
 11. The Bookish Life of Nina Hill – Abbi Waxman
 12. The Bromance Book Club – Lyssa Kay Adams
 13. Theatrical – Maggie Harcourt
 14. Wolf by Wolf – Ryan Graudin

Recensie-exemplaren

Ik kreeg één recensie-exemplaar van Lannoo toegestuurd en dat was De Ballade van Slangen en Zangvogels van Suzanne Collins (vertaald door Maria Postema). Je kunt zelfs nu al mijn recensie van het boek hier teruglezen.

Nieuwe boeken

Ik bestelde ook één nieuw boek: Clap When You Land van Elizabeth Acevedo én die heb ik ook al uitgelezen. (Helaas is er nog geen recensie verschenen, maar dat komt er nog aan).

Tweedehandsboeken

Ik kocht dan ook nog vijf boeken tweedehands (en als ik nu hier alles optel, heb ik nu wel genoeg gekocht voor de rest van het jaar. Also: who am I kidding?). Ik kocht Dry van Neal en Jarrod Shusterman, The Devouring Gray van Christinne Lynn Herman, Girl Gone Viral van Arvin Ahmadi, Scythe van Neal Shusterman en That’s not what happened van Kody Keplinger.

Welke boeken kocht jij in mei?

3 thoughts on “Mijn redelijk grote boekenbuit van mei 2020

 1. Haha, die ‘also: Who am I kidding?’ Tja, misschien kan je het ineens proberen door je zelf voor te nemen om heel veel boeken te kopen. Wie weet heeft dat het tegenovergestelde effect van jezelf een book buying ban opleggen. 🙂 Nee hoor, doe maar gewoon voort zoals je bezig bent. Ik ben alleszins al vaak blij geweest dat er hier nog zoveel leesvoer binnen handbereik klaarligt. Zeker nu we een tijdje niet naar de bibliotheek konden en ook geen boekenwinkels konden bezoeken. Ik heb de voorbije maand twee recensieboeken gekregen en zes boeken gekocht. Eén boek was al een tijd geleden besteld maar de andere vijf heb ik eigenlijk allemaal besteld omdat ik de boekensector wilde steunen. Dus plaatste ik een bestelling bij Standaard Boekhandel en eentje bij Buchbar in Antwerpen. Deze maand ga ik me echter wat inhouden vermits ik begin juli jarig ben en er best wel wat boeken op mijn wenslijst staan. 🙂

  1. Ja, het is allemaal zo verleidelijk. Zeker omdat sommige favoriete auteurs dit jaar ook weer nieuwe boeken uitbrengen. Maar misschien moet ik je advies eens opvolgen. Benieuwd wat daarvan komt haha. Maar momenteel zit in nog mooi binnen budget en ik heb in maart niet echt mijn verjaardag kunnen vieren, dus dan doen we het een beetje met kleine cadeautjes voor mezelf.

 2. Ik heb The betrothed (nu al dikke spijt van) en De ijzige verloofde gekocht in mei! En een aantal e-books voor kleine prijsjes maar dat houd ik eigenlijk nooit bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.