Review

Her Royal Highness, puur genieten van de romantiek

Millie Quint is er kapot van als haar vriendin met een ander zoent. Omdat ze de gedachte om elke dag met haar ex geconfronteerd te worden niet kan verdragen, besluit Millie om beurzen aan te vragen voor prestigieuze scholen. Hoe verder van Houston, hoe beter. 
Millie kan haar geluk niet op als ze wordt toegelaten tot een van de meest exclusieve scholen ter wereld in de Schotse Hooglanden. Alles aan Schotland is anders: het landschap is mistig en groen, de school is prachtig en de studenten vinden haar Amerikaanse accent superschattig. Er is alleen één probleem: Millies kamergenoot Flora gedraagt zich als een echte prinses. Ze ís ook een echte prinses. Van Schotland. 
De twee kunnen elkaar niet uitstaan, maar voordat Millie het doorheeft, heeft ze wéér een vriendin. Prinses Flora zou een nieuw hoofdstuk in haar liefdesleven kunnen zijn, maar Millie weet dat de kans op een happily ever after klein is. Het echte leven is tenslotte geen sprookje… Of toch wel?

Mijn mening: 8/10

Her Royal Highness is het vervolg op Royals van Rachel Hawkins. Het speelt zich af in hetzelfde universum, maar licht nu het verhaal uit van twee andere personages: Millie en Flora.

Mag ik even juichen dat ik het geweldig vind dat ik eindelijk eens een verhaal over royalty heb gelezen dat eens niet over een prins gaat die verliefd wordt op doodgewoon meisje? Het was zo verademend om eens dezelfde romantiek te hebben met LGBTQ+ – personages. Bovendien vond ik het ook gewoon heel erg goed gedaan. Ik vond niet dat de relatie meer draaide om het geheimhouden, maar eerder gewoon om de liefde. Geen lijden voor LGBTQ+ – personages.

Over de personages: ik was niet zo’n fan van Flora in het begin, maar ze heeft me helemaal voor zich gewonnen. Ik hield van hoe langzaam ze ontdooide. Kortom, haar personage-ontwikkeling vond ik heel erg mooi op papier gezet. Bovendien vond ik in het algemeen de chemie tussen alle personages zo leuk. Ik heb zoveel gelachen en dat vind ik wel belangrijk bij zo’n boek.

Ook was de setting van het verhaal helemaal sprookjesachtig. Rachel Hawkins heeft zeker haar best gedaan om dit verhaal net zo majestueus aan te pakken als Royals. Toch vond ik stiekem het tweede deel net een beetje beter. (Nou ja, ik las het in een avond uit, dus dat zegt al wat, toch?)

Tot slot, moet ik bekennen dat ik niet altijd evenveel fan was van de vertaling. Er zaten zoveel onnodige Engelse leenwoorden in dat ik beter de Engelse editie had gelezen. Ik snap dat sommige mensen iets hebben van: ‘O misschien vinden jongeren het cool om Engelse woorden te lezen, want ze gebruiken ze ook veel.’ Helaas is dat echt niet zo. Woorden zoals drugstore of highschool kan je toch wel vertalen of niet? Bovendien vond ik het dan nog grappig dat er in dezelfde zin zo’n ontzettend Nederlands woord stond dat een jongere dan helemaal niet gebruikt. Ook stonden er ook nog redelijk was spellingsfouten en weggelaten woorden in.

Her Royal Highness is een boek dat je laat zwijmelen. Nou ja, mij dan toch. Het is precies dat wat je nodig hebt om uit een leesdipje te komen, want je leest het perfect in een avond uit. Het is verfrissend, lief en grappig op de juiste momenten. Kortom, kijk even niet naar de cover en geniet van de geweldige inhoud. Het is het helemaal waard.

Rachel Hawkins |Ella Vermeulen | Van Goor | paperback | €16,99 | 9789000368402 | 248 p.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.