Books

Mijn kerst- en januariboekenbuit 2019

In de twee maanden blogpauze, heb ik eigenlijk weer heel wat mooie boeken mogen toevoegen aan mijn boekenkast. Als je me volgt op Instagram dan zal je waarschijnlijk een groot deel van mijn haul al gezien hebben, want daar neem ik altijd een foto van mijn pakketjes of cadeautjes. Maar ik zet het vandaag nog eens allemaal op een rijtje:

Kerstmis

Jane Austen – box set

Van mijn mama kreeg ik een Jane Austen – box set cadeau. In september las ik al eerder Pride & Prejudice en ik ben sindsdien helemaal verliefd geworden op deze geweldige schrijfster. Ik ben dus heel erg blij dat mijn mama de Penguin Classics-editie gaf, want ze zijn zo mooi vanbuiten als ze vanbinnen zijn. In februari zal ik beginnen met Persuasion, die ik moet lezen voor school.

Harry Potter – box set

Van mijn oma en opa kreeg ik nog een box set, deze keer een met alle Harry Potter-boeken. Ik wilde deze box al veel te lang, dus ik ben heel blij dat ik hem eindelijk heb. Ondertussen heb ik al boek vier uitgelezen. 😉

Aartsrivalen – Marissa Meyer

Résultat de recherche d'images pour "aartsrivalen marissa meyer"

In de boekhandel bestelde ik Aartsrivalen van Marissa Meyer, het vervolg op Alter Ego. Ik ben al altijd een grote fan geweest van Meyer, en ook van deze serie. Helaas heb ik door mijn examens niet zoveel tijd gehad om te lezen en is het er nog steeds niet van gekomen om het te lezen, maar dat zal wel snel genoeg gebeuren.

Sommige meisjes houden niet van roze – Christina De Witte

Résultat de recherche d'images pour "sommige meisjes houden niet van roze"

In december won ik bij Van Halewyck bij hun Kerstmis-actie een exemplaar van Sommige meisjes houden niet van roze. Ik wilde deze non-fictie al eeuwen lezen, dus ik was ontzettend blij met dit extra kerstcadeautje. Dit boek gaat over vrienden, verliefdheid, sociale media en eigenlijk alles wat een meisje/vrouw vandaag de dag kan bezighouden. Ik heb hier al veel goeds over gehoord en kan niet wachten tot ik tijd heb om deze te lezen.

Januari

Résultat de recherche d'images pour "a curse so dark and lonely"

In januari bestelde ik vijf boeken op Book Depository omdat ze toevallig toen een kortingsbon aanboden. Maar eerlijk gezegd moest ik drie boeken hebben voor school én twee voor mezelf. Ik pre-orderde er twee: A Curse So Dark And Lonely van Brigid Kemmerer en The Cerulean van Amy Ewing. Beide boeken staan al heel lang op mijn verlanglijstje en beide auteurs hebben een speciaal plaatsje in mijn hart. Ik moest deze boeken dus gewoon hebben.

Résultat de recherche d'images pour "alice in wonderland penguin classic"

Daarnaast bestelde ik dus ook drie boeken voor school: Sapiens: A Brief History of Human Kind van Yuval Noah Harrari, Alice’s adventures in Wonderland (de Penguin Classic) van Lewis Caroll en A Field Guide to Getting Lost van Rebecca Solnit. In totaal moet ik zes boeken (vier fictie en twee non-fictie) lezen uit een leeslijst met best wel bekende boeken. Ik ben benieuwd!

Résultat de recherche d'images pour "vroeger is alles wat ik van je heb"

Daarnaast kreeg ik van Clavis mijn allereerste recensie-exemplaar van 2019, Vroeger is alles wat ik van je heb van Adam Silvera. Adam Silvera blies me afgelopen juni omver met Op het einde gaan ze allebei dood, dus kon ik niet anders dan maanden uitkijken naar zijn nieuwe vertaling. Vroeger is alles wat ik van je heb gaat over verlies en nog een verlies, dus ik ben benieuwd hoeveel tranen ik hierbij zal laten.

Welke boeken voegde jij al toe aan je boekenkast in 2019?

7 thoughts on “Mijn kerst- en januariboekenbuit 2019

  1. Ik voegde in 2019 verrassend weinig toe aan mijn collectie. Het enige boek dat ik kocht was aartsrivaal. Maar ik ben superbenieuwd naar de nieuwe van Adam Silvera!

  2. Wat een mooie boeken heb jij mogen toevoegen! Ik kocht What if it’s us en ik kreeg Jinxed. Daarnaast kocht ik tweedehands nog 4 boeken, namelijk The truth about forever, Perfect chemistry, Meet cute en Nimona. Voor iemand die eigenlijk geen boeken meer wilde kopen, heb ik toch een beetje gefaald…

    1. Wel, ik heb zelf veel boeken gekocht deze twee maanden, maar heb er zeker geen spijt van. Typisch natuurlijk. Ik las zelf What If It’s Us en het was geweldig. Hopelijk geniet je er net zoveel van als ik.

  3. Is zien … 9 fantasyboeken, 1 sprookje, een non-fictie boek over Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald en een thriller. Ik kom dus weer even toe. Maar eigenlijk wil ik A Curse so Dark and Lonely ook graag bestellen. Misschien eerst nog maar even wachten vooraleer ik dat doe.

    1. Ik ben op dit moment A Curse So Dark And Lonely aan het lezen én het is geweldig. Lang geleden dat ik zo genoten heb van een fantasy.

      1. Oh, dat is veelbelovend. Ik weet nog niet wanneer ik er aan ga toekomen maar nu ben ik nog nieuwsgieriger geworden. Ondertussen heb ik het boek zelf ook al binnen handbereik klaarstaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.