Book Nerds

Hallo, nieuwe look én recensiebeleid

Je merkt het vast als je nu naar de The Confession of a Book Nerd kijkt dat er heel wat veranderd is. Twee jaar geleden ging ik voor waterverfbloemen en roze. Vandaag is het roze helemaal weg en is er veel veranderd. Ik heb twee maanden de tijd gehad om een nieuw plan te bedenken voor mijn blog, want ik was eerlijk gezegd de liefde een beetje verloren, maar die heb ik vandaag helemaal weer terug.

Het is soms moeilijk om schrijven met een drukke studie of baan te combineren en dat merkte ik toen ik aan mijn eerste semester aan de unief begon. Ik vond de tijd niet meer én had ook geen plezier meer aan het schrijven of zelfs maar aan boeken lezen. Ik haalde mijn reading challenge niet in 2018 én ik was ook niet echt tevreden over hoe ik het blogjaar was beëindigd. Dus dat zette me aan het denken: wat kon ik doen om weer verliefd te worden om mijn blog én lezen?

Weg met de waterverf

Alhoewel ik mijn header wel mooi vond,  heeft het wel echt zijn beste tijd gehad. Ik was het beu en wou eens iets helemaal anders. Gelukkig had een vriendin – thank lord voor Chiara – een paar leuke ideetjes en gooide ze mijn lay-out helemaal om. Ik hou ervan dat er nog een beetje roze in zit, want ik hou er nu eenmaal van. Maar het is strakker én leuker. Al zeg ik het zelf.

Een nieuw recensiebeleid

Ik ben altijd heel erg blij dat uitgeverijen boeken willen opsturen omdat ze denken dat mijn mening ertoe doet. Maar het laatste jaar heb ik  heel veel boeken ontvangen en niet altijd gewenst. Ook wil ik de (Nederlandse) uitgeverijen steunen én de boeken ook echt kopen die ik graag wil hebben. Mijn leesplezier ging er ook vaak door verloren, dus per vandaag gaat er een nieuw beleid in.

  • Ik aanvaard maar 10 recensie-exemplaren meer per jaar. De exemplaren die ik ontvangen heb zullen telkens op de pagina ‘Recensiebeleid’ vernoemd worden.
  • Alle recensie-exemplaren die ik zonder uitdrukkelijke toestemming ontvang, zal ik alleen lezen als ik er zin in heb. Ik heb geen verplichting aan de uitgeverij om een recensie te plaatsen.

Bovendien wil ik ook mijn eigen tbr-stapel die zeker meer dan 100 boeken telt (al heb ik het niet geteld) doen slinken dit jaar. Er staan zoveel mooie boeken in mijn kast die ik nog nooit een kans heb gegeven, dus dit jaar wil ik daar verandering in brengen. Later komt er ook nog iets leuks online die mij daarbij zou moeten helpen.

Een heleboel nieuwe ideeën

Ik heb ook twee maanden de tijd gehad om te brainstormen over The Confession of a Book Nerd. En die twee maanden pauze heeft me héél veel leuke ideetjes gegeven. Ik ben enthousiast om een aantal nieuwe projecten te starten, mijn meningen met jullie te delen én mijn boekenliefde te verspreiden. Deze twee maanden hebben me geholpen om weer mijn innerlijke Book Nerd te vinden, want ik zal eerlijk zijn: ik was ze al een aantal maanden kwijt. 

3 thoughts on “Hallo, nieuwe look én recensiebeleid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.