Books

Mijn ik-beloon-mezelf-voor-mijn-examens-boekenbuit van juni 2020

Juni (en eigenlijk ook maart, april en mei) stond helemaal in het teken van mijn examens. Als ik het goed zou doen, zou ik het tweede jaar van mijn universitaire studie mooi zonder herexamens kunnen afsluiten. Maar door de lockdown, was het hele mentale plaatje best wel moeilijk én ik heb me echt tot het uiterste moeten duwen om (hopelijk) mijn examens tot een goed eind te brengen. En ja, wat doe je dan als je jezelf wilt belonen?

Om eerlijk te zijn staan er op dit moment echt té veel boeken op mijn wishlist. Ik wil zo graag wat meer boeken van zwarte auteurs kopen, maar steeds weer kijk ik naar mijn ondertussen overvolle kast én moet ik echt gewoon meer uit m’n eigen kast lezen. (Gelukkig heb ik dat tijdens de lockdown ook wel kunnen doen. Maar dan nog. Vraag geen foto van de huidige stand van zaken in mijn boekenkast.) Maar goed, ik kreeg en kocht dus weer enkele boeken deze maand. Laat me ze even aan je tonen:

Vervolgmania en impulskoopjes

Het nadeel van boeken uit je kast lezen die allemaal een vervolg hebben, is dat je ook meteen dat vervolg wilt lezen als die al beschikbaar is. Dus ja, ik kocht Los Túneles de los Huesos van Victoria Schwab, het vervolg op La Ciudad de los Fantasmas. Ook kocht ik The Deck of Omens van Christine Lynn Herman, het vervolg op The Devouring Gray (en ik vond beide zo goed!).

Ik kocht ook nog twee boeken van The Reader in Pink tweedehands. Een supermooie hardcover van Crescent City van Sarah J. Maas en To Kill a Kingdom van Alexandra Christo. Ook kocht ik nog een vintage-exemplaar van The Beauty Myth van Noami Wolf bij DeSlegte. Dit baanbrekende boek stond al eeuwen op mijn verlanglijstje, dus toen ik het voor een zacht prijsje zag liggen, kon ik het niet weerstaan.

Tot slot kocht ik ook nog twee ebooks. De eerste is Queenie van Candice Carty-Williams, want het boek stond in promotie voor €0,99 en het tweede boek is Jack of Hearts van L.C. Rosen.

Recensie-exemplaren

Ik kreeg van L&M Books een recensie-exemplaar van Bijna Echt van Lisa van Campenhout toegestuurd. Het boek heeft zo’n mooie cover ontworpen door Iris van Akker en het verhaal is ook zo vermakelijk. Binnenkort kun je hier op de blog een recensie lezen. Ook kreeg ik de twee delen van de duologie van Tracy Banghart, The Iron Sisters en Iron Sisters Forever, dat recent verscheen bij Young & Awesome.

Laat verjaardagscadeautje

Van een lieve vriendin die ik sinds de lockdown al niet meer had gezien, kreeg ik een gesigneerd exemplaar (!) van Vicious van V.E. Schwab en The Places I’ve Cried in Public van Holly Bourne.

Even relativeren

Mag ik ook even met trots meedelen dat vier van de zeven boeken die ik las in juni al langer dan een jaar in m’n kast stonden, dus dat ik mooi werk aan het leveren ben om eindelijk eens wat boeken uit m’n eigen kast te lezen én zo kan ik ook wat plaatsmaken voor nieuwe boeken. (Het is maar een kleine troost, maar kom: juich even met me mee.)

4 thoughts on “Mijn ik-beloon-mezelf-voor-mijn-examens-boekenbuit van juni 2020

  1. The devouring grey wil ik ook nog heel graag lezen. Lijkt me een heel goed boek. Ik ken de struggle en het belonen van boeken nadat je examens gedaan zijn. Dat doe ik ook altijd.

  2. Dat harde studeren mag beloond worden hé en ooit gaan we al onze boeken ook echt gelezen hebben. Echt waar! (blijft dat vrijwel dagelijks tegen zichzelf herhalen … ) Ik was in juni bewust heel braaf geweest vermits mijn verjaardag er aan kwam en dat was een goed plan want ondertussen is die verjaardag achter de rug en heb ik mijn boekenkast gereorganiseerd om de nieuwe aanwinsten een plekje te kunnen geven. 🙂

    1. Haha ja, rond mijn verjaardag durf ik ook niet te veel te kopen. Ook omdat veel boeken op mijn wenslijst staan. Maar super dat je allemaal fijne cadeautjes hebt gekregen! Dat verdien je helemaal. En nu met een mooie zomer in het verschiet moet dan zeker en vast heel erg leuk worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.