Book Nerds

Mijn aardbeiboekenlijst

De titel klinkt misschien wel ontzettend raar, maar zo ben ik ook een beetje als je dat nog niet uitgevogeld hebt. Mijn aardbeiboekenlijst kan je maar beter vertalen met lijst van de meest geweldige, fenomenale, fantastische, prachtige, ik-kan-even-geen-adjectieven-meer-verzinnen boeken.

Vorig jaar ongeveer rond dezelfde tijd maakte ik ook een zo’n lijstje en daar stonden boeken op zoals Ik geef je de zon van Jandy Nelson, Lobsters van Lucy Ivinson en Tom Ellen, maar ook Girl Online van Zoë Sugg. Benieuwd welke boeken nu gaan lopen met de geweldige aardbeientitel? (Ik zweer je, het is een grote eer om op dit lijstje te staan!)

1. Our Chemical Hearts/Sterrenstof van Krystal Sutherland (Young en Awesome- 19 oktober 2016)

Jullie moeten eigenlijk nog mijn recensie lezen van dit boek. Ik ben van plan om die pas te publiceren net voor de publicatiedatum van het boek in oktober. Maar wat ik je nu al kan zeggen in een paar woorden: dit was beter dan Ik geef je de zon, dan alles. Dit boek is echt een van de beste boeken die ik ook heb gelezen. Als je dit najaar van plan bent mijn blog te lezen, dan kan je al verwachten dat er veel gespam gaat zijn over dit boek hier op mijn blog. Want AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! Jullie moeten het gewoon lezen én het verdient zo een plekje op mijn aardbeienlijst.Sterrenstof-Krystal Sutherland-boek cover voorzijde

2. Furthermore/Verdermeer van Tahereh Mafi (Blossom Books/Dutton-31 augustus)

Vorige week kwam mijn recensie van het boek online! En AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! (Vandaag druk ik inderdaad iets te lang op de A, ik weet het…) Dit boek is zo anders dan Sterrenstof, maar net zo geweldig. Ik heb het gevoel dat alle boeken van Tahereh altijd op mijn aardbeiboekenlijstje zullen staan, gewoon omdat alles wat door Tahereh Mafi is geschreven net zo verleidelijk en geweldig is als een zoete aardbei. Wil je alle details van mijn mening én bovendien de mooiste quotes lezen? Dan vind je hier mijn recensie!Furthermore-ademloos

3. Steenkoud (en Ademloos) van Jennifer L. Armentrout (HarperCollins-juli en augustus 2016)

Oké, deze serie verdient zo veel meer aandacht! Ik haat de covers. Gewoon omdat ze niet vertellen hoe geweldig het boek écht is. De Dark Elements-serie is naar mijn mening één van de beste boeken van Armentrout. Ik kan er gewoon geen doekjes meer omwinden: lees die serie. Laat je voor één keer niet beïnvloeden door de cover en ga ervoor. Je zult je het echt niet beklagen! (Ook hiervan kun je een recensie lezen! Die vind je hier.)

4. Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han (Moon Young Adult-4 april 2016)

Als er een boek is waarbij ik héél veel aardbeien heb gegeten is het Aan alle jongen van wie ik hield. Het is gewoon een boek die je graag een tussendoor leest. Lekker zoetsappig, dromerig én ontzettend realistisch. Bijgevolg kon ik dus niet anders dan zielsveel houden van het boek. Het is gewoon het perfecte zomerboek.

De verwachte boeken

Soms weet je gewoon van sommige boeken dat je ze zult moeten hebben. Gewoon omdat ze 1. goede recensies hebben gekregen of 2. er geweldig uitzien en lijken. Dus ook hier heb ik een lijstje!

1. Never Evers van Lucy Ivinson en Tom Ellen (Blossom Books – oktober 2016)

Ik heb Lobsters gelezen en dat is het eerste boek van dit schrijversduo. Ik kan er ook dan echt niet aan doen dat ik meer wil lezen van hun geweldig grappige schrijfstijl. Als je zelf Lobsters hebt gelezen, dan weet je meteen wat ik bedoel. Het hoort op mijn lijstje, want ik verlang er gewoon weer naar om hardop te lachen om de flauwste dingen.Vuur en as 2 - Een fakkel tegen het duister

Afbeeldingsresultaten voor Never Evers book2. Een fakkel tegen het duister van Sabaa Tahir (Luithing-Slijthof – november 2016)

Als je mijn recensie van Vuur en As ( het eerste deel in de serie van Sabaa Tahir) leest, dan weet je meteen waarom dit boek hoooooooog op mijn verlanglijstje staat. Naar mijn gevoel is dit boek nog steeds de beste fantasy van de afgelopen twee jaar. Ik vond het boek zo geweldig goed dat ik, telkens als ik eraan denk, weer dezelfde gevoelens herbeleef. Het tweede deel moet ik dus gewoon hebben. Er is geen andere keus.

Welk boek is jouw ultiem aardbeienboek?

 

3 thoughts on “Mijn aardbeiboekenlijst

  1. Harry Potter. De hele serie. Maaaar An Ember in the Ashes, Duizend stukjes van jou, Miss Peregrine’s Peculiar Children, Staalhart en Eleanor&Park komen vlàk daarna! Dat zijn mijn echte favorieten!

  2. Ik wil A Torch Against the Night echt zoooooo super graag!!!! Oh en ehh op mijn lijst zouden sowieso deze boeken staan: The GRisha Trilogy (echt ge-wel-dig zeker lezen!!!!), Red Queen ( <3 <3 <3 ), An Ember in the ashes is ook al zo gaaf, de eindeloos verliefd serie (luv it!!!) en zo kan ik nog wel doorgaan 😀 Oh ja trouwens, Aan alle jongens van wie ik hield is inderdaad super dromerig en zoetsappig (ik zat de hele tijd door te zwijmelen…).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.