Dear Book Nerd Book Club

Waar ik het komende jaar voor spaar

Sommigen zeggen dat ouder worden alleen maar nadelen met zich meebrengt. Maar als je het vanuit mijn perspectief bekijkt, kan het alleen maar meer voordelen betekenen. Je leest mijn titel al en je weet dat ik ga sparen. Sparen voor iets dat verbonden is met mijn leeftijd en natuurlijk boeken! Wat zou het kunnen zijn?

Voor het eerst in mijn leven wil ik zelf iets ondernemen en een stapje in de wijde wereld zetten. Volgend jaar rond dezelfde tijd zal ik al mogen zeggen dat ik 17 lentes tel, dus dan mag het wel al. Iets doen en voor het eerst echt mijn vleugels uitslaan. Ja! Ik kijk er zo naar uit.

En toen ging het lampje branden

Yalfest NL was eigenlijk best een grote teleurstelling voor mij, zeker als het toegangskaartje je kerstcadeau is geweest. Ik denk niet dat ik er dus nog heen zal gaan volgend jaar: 1 omdat het zo duur is en 2 ik vond de workshop alleen maar tijdvulling (tijd die ik liever had gespendeerd aan in de rij staan voor een persoonlijke foto met de auteurs). Maar ik was er op 23 april 2015 dus wel bij samen met heel veel mensen van mijn leesclub! En toen vertelde Sasha van The Never Ending Bookpile dat ze deze zomer naar het YALC in Londen ging. (YALC is een beetje zoals Yalfest, maar dan zonder workshops en je kunt je boeken meestal wel laten signeren.) Yep, je kon al raden welke radartjes er in het hoofd van deze Book Nerd begonnen te draaien. Ik wil ook mee!
Afbeeldingsresultaten voor YALC

Waarom het dit jaar niet ging lukken

Simpel: ik ging al naar het Summer Camp van Storm Publishers. Jammer maar helaas. (Toch keek ik ook nog ontzettend uit naar het kamp, hoor! Want vorig jaar was het echt geweldig!) Dus het ging niet, maar dat houdt me nu niet tegen om al plannen te maken voor volgend jaar!

DE plannen

Volgend jaar wil ik dus ontzettend graag mee met Sasha en iedereen die misschien ook mee wil. Ik zal er wel heel heel heel veel moeten voor sparen, want ik moet een hotel, de trein en het toegangskaartje betalen. Op zich als je goed oplet zou het niet al te hoog moeten oplopen en ga ik het kunnen betalen van mijn verjaardagsgeld en een deel van het geld die ik ga verdienen als ik deze zomer weer ga werken in de bakkerij. Ook zet ik nu een potje in mijn kamer waarin ik telkens mijn kleingeld of kleine zakcentjes steek, zodat ik m’n eten en eventueel extra’s kan betalen.Spaarpotje

Ik kan niet wachten

Ik was echt gigantisch verbaasd toen mijn moeder zei dat ik naar Londen mocht gaan. Ik ben niet helemaal alleen natuurlijk, maar ik mocht toch gaan. (Dat is al één zorg minder…)

Eigenlijk kan ik vooral niet wachten om zelf eens te sparen voor iets en te weten hoeveel je moet werken voor iets waar je zo naar uitkijkt. Nou ja, alles is makkelijker als je moeder het betaald of als je ergens een geheime schat met 500 euro vindt, maar dan weet je niet echt hoeveel het waard is. Ondertussen heb ik al mijn eerste week als jobstudent erop zitten en weet ik hoeveel ik heb moeten werken voor een paar honderd euro. Toch wil ik het graag spenderen aan iets dat toch wel mijn passie is geworden: boeken. Dus, wens me succes met sparen!

Zouden jullie naar Londen gaan om je passie te volgen?

 

 

3 thoughts on “Waar ik het komende jaar voor spaar

    1. Bedankt! We zijn van plan om een met een kleine groep te gaan van mijn leesclub. Iemand van hen is er ook al een paar keer geweest, en die deed het ook altijd met zoiets! Bedankt voor de tip! Misschien dan eens tot volgend jaar! 😉

  1. Veel succes Audrey, het klinkt wel helemaal de moeite waard om voor te sparen! Ik ben nooit zelf naar een ander land gegaan voor boeken, maar als er echt auteurs zijn waar je fan van bent en het je passie is zou ik zeker gaan! Zou er bijvoorbeeld een Gossip Girl convention in Londen komen, dan zou ik daar ook echt van sparen (nu komt dat in Amerika en dat is toch net iets te ver weg, ook voor iemand die vliegen haat..) Heel cool!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.