Book Nerds

Literair op stap naar Cook & Book in Brussel

Brussel lijkt vandaag de dag de plek te zijn die iedereen mijdt. De redenen daarvoor zijn dan ook voor de hand liggend, denk ik dan. Toch vind ik dat je niet bang mag zijn en daarom ging ik met een aantal vriendinnen van Dear Book Nerd Book Club naar één van de mooiste boekhandels die ik ooit ik mijn hele leven heb gezien. Benieuwd naar de leukste, lekkerste (ja…), geweldigste boekhandel in België?

Rond negen uur nam ik de trein richting Genk. Ik had De Kids of Appetite mee, dus ik had het ontzettend naar mijn zin. Na de halte Gent-Sint-Pieters had ik meteen gezelschap van twee geweldige meiden van de leesclub en zoals verwacht hadden we zeer veel bij te praten. We (4 book nerds) waren allemaal enthousiast en eenmaal aangekomen in Brussel-Centraal waren we al helemaal blij.

Hello Sunshine!

Bij elke Belg heeft de metro waarschijnlijk een bitter smaakje achtergelaten na de aanslagen op 21 maart. Toch zat de metro helemaal vol en babbelden we ongestoord over onze favoriete boeken, al hoort Fifty Shades of Grey niet echt in dat rijtje… Na een kleine metrorit van 10 minuutjes moesten we uitstappen om naar onze volgende halte te gaan: Cook & Book! Na een mini-wandeling kwamen we aan aan het boekhandelcomplex van Cook & Book en even terzijde: het is gigantisch. De boekhandel is zo gebouwd dat het eigenlijk een binnenplein vormt. Het lijkt op een cirkel, zeg maar. Overal om je heen zag je spelende kinderen, lezende mensen en etende mensen. Wij hadden een tafeltje gereserveerd en die was al mooi klaargezet in een zonnig plaatsje net buiten de boekhandel. Ook al hadden we zo’n zin om meteen de boekhandel te verkennen, de honger won.IMG_2254[1].JPG

Au français

We hadden enorm veel plezier met het feit dat we ons beste Frans naar boven moesten halen. Gelukkig redde de ‘Moi Aussi’ van Marcia ons uit alle rare situaties. Ik bestelde een gigantisch lekkere fishburger en als dessert kon ik natuurlijk de moelleux niet weerstaan. Daar in het hartje van Brussel onder de zalige lentezon hadden we de tijd van ons leven. Als restaurant was Cook & Book zeker en vast al geslaagd!IMG_2250[1]

J’aime des livres

Toen we de eerste stap in de boekhandel zetten, werden we verwelkomd door het mooiste plafond dat ik ooit in mijn hele leven heb gezien. Kijk dan toch naar die vliegende boeken!!! Wauw, als ik ooit een boekhandel zou hebben zou ik wel weten hoe ik die zou indelen! Toen we dan verder liepen, kwamen we in een heel leuk restaurantgedeelte. Er stond gewoon een skelet van een serre midden in de boekhandel en natuurlijk kon je dan overal boeken vinden die met de natuur en spiritualiteit te maken hadden. Ondanks dat iedereen buiten aan het eten was, was de geur in die zaal echt verrukkelijk.IMG_2261[1]IMG_2260[1]

Vervolgens gingen we op zoek naar de Engelse afdeling van de boekhandel, want ze hadden niet alleen Franse boeken. We kwamen terecht in een prachtige kamer die helemaal ingericht was in de Engelse stijl. Talloze boekenkasten vol met de leukste boeken stonden tegen de wanden. Ook hier stonden prachtige zetels waar je je wel een hele middag in kan vertoeven en kon je als student je op een van de tafeltjes installeren en in alle stilte leren. Natuurlijk namen we een lang kijkje bij je YA-afdeling en natuurlijk konden we ons niet inhouden. (Gelukkig ik wel…) Ik bedoel: wat een mooie Engelse afdeling was dat zeg!IMG_2262[1]IMG_2264[1]IMG_2263[1]

Nadien wilden we ook nog graag een bezoekje brengen aan de Franse jeugdafdeling. Daarvoor passeerden we de muziekboekenafdeling en bleven we even hangen bij de comics. Ook de reisboekenafdeling (waar een heuse caravan stond waarin je kon eten) slorpte wat van onze aandacht op. Uiteindelijk moesten we het hele rondje nog eens doen omdat we de trap naar de jeugdafdeling niet vonden. Na zeker een kwartier zoeken en door mijn beste Frans te gebruiken vonden we die dan toch! Toen we die geweldige trap opliepen waar een modeltreintje aan het rijden was, kwamen we helemaal in de mood. Daar zagen we onze favoriete YA’s, maar dan in het Frans! Ik werd er helemaal enthousiast van.IMG_2268[1]

Ondanks het feit dat ik drie uur in een week Frans heb, moet ik eerlijk bekennen dat ik me toch nog niet echt klaar voelde om een Frans boek te kopen. Toch was het echt geweldig om te kijken welke boeken er allemaal zijn vertaald in het Frans en tot mijn grote verbazing shinede mijn favoriet daar tussen de anderen. Sterrenstof in het Frans zien, was toch een geweldige ervaring. En de Franse titel is ook zo mooi! <3IMG_2272[1]IMG_2271[1]IMG_2270[1]

Terwijl we er dan toch zijn

Omdat we eigenlijk nog geen zin hadden om naar huis te gaan, besloten we nog een bezoekje te brengen aan de Waterstones. Alweer moest ik de verleiding weerstaan, want OMG: er zijn zo veel geweldige boeken. En ik ga dit jaar naar YALC, dus ik wil wel een beetje voorbereid zijn… Na ons bezoekje aan de Waterstones, dronken we nog wat en volgden we onze bekwame gids, Sasha die ons nog de leuke plekjes van Brussel liet zien.

Wat is jullie favoriete boekhandel?

 

5 thoughts on “Literair op stap naar Cook & Book in Brussel

  1. Zo’n leuk en enthousiast verslag! Ik ben meteen weer helemaal blij 😀 Hopelijk plant onze reisgids Sasha binnenkort een nieuw tripje! Ik kijk er al naar uit om nog eens met jullie op pad te gaan <3 en dan hopelijk naar een plek waar we niet moeilijk hoeven te doen in het Frans XD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.