Book Nerds

5 boeken in het romantische Italië

Als je dit blogje leest, ben ik waarschijnlijk al in Italië met school. Voor elf dagen ga ik me vertoeven in het land van de pizza, spaghetti en hotties. Alhoewel ik er nog nooit écht geweest ben, heb ik wel al een paar fictieve tripjes gemaakt naar de steden die ik nu in het echt ook ga bezoeken.

Speciaal voor jullie heb ik weer de leukste boeken uit mijn boekenkast geplukt en ze op een rijtje gezet. (Helemaal niet om je jaloers te maken, hoor…) Nee, ik ga naar zo’n mooi land en ik kijk er zo naar uit. Vandaag deel ik dus een beetje van mijn feels met jullie.

Soulmates, het verhaal van Krystal | Joss Stirling

Ik weet dat dit boek al een beetje verleden tijd is, maar in het hart van deze Book Nerd helemaal niet. Ik heb de serie van Joss Stirling minstens 10 keer herlezen, dus ik weet zeker dat ik sommige scènes gewoon vanbuiten ken. Dit boek van Joss Stirling speelt zich af in het mooie Venetië. Natuurlijk hoor je me nu ook al komen: ik ga ook naar Venetië! (AAAAH!) Ik ga dit boek dus meenemen in mijn koffer en als ik in Venetië ben, dan neem ik speciaal voor jullie een foto. IMG_2245[1].JPG

De Strijd om Verona | Melinda Taub

Dit boek speelt zich – hoe verrassend- af in Verona. Dé plek van Romeo & Julia. Ik ga eindelijk na het verliefd worden op de film, Letters to Juliette, ook echt naar Verona. Ik kan niet wachten om eens onder dat balkon te staan en door de straten te slenteren die ik nog meer heb kunnen verkennen in De Strijd om Verona. Omdat ik zo’n romantische ziel ben, ga ik dit boek ook meenemen om speciaal voor jullie een foto te nemen. 😉 IMG_2246[1].JPG

Verbonden Liefdes, verhalen uit Boccaccio’s Decamerone | Ed Franck en Carll Cneut

Dit boek heb ik eigenlijk nog nooit echt besproken op mijn blog, maar dit boek is wel een pareltje die elke dag shinet in mijn boekenkast. Het is een verzameling hervertelde verhalen van Boccaccio. Ik kocht dit boek ooit eens omdat ik zo geïntrigeerd was door de cover. Soms lees ik af en toe een verhaaltje uit dit boek omdat je het niet in een ruk kunt uitlezen. Maar er staan unieke verhalen in met een eigentijds tintje. Echt een leuke aanrader voor als je eens wat anders wilt lezen. IMG_2242[1].JPG

Assassin’s creed – Renaissance | Oliver Bowden

Deze boeken kon ik ooit eens op de kop tikken in de tweedehandswinkel. Deze boeken spelen zich af in Italië  en schijnen echt fenomenaal te zijn. (Ja, zoals je leest heb ik deze helaas nog niet kunnen lezen.) Toch ben ik heel erg benieuwd naar de boeken over Enzio in het Oude Italië. Aangezien ik wel van geschiedenis hou, wil ik dit echt wel niet langer om mijn tbr laten liggen. IMG_2244[1].JPG

Blood & Beauty | Sarah Dunant

Als er een familie is die me nog steeds intrigeert is het wel de Borgias. Ik hou zo van deze corrupte paus & zijn familie. Hun geschiedenis lijkt haast fictie. Toch is het niet zo. Dit boek over het leven van de Borgias mocht dus niet in mijn lijstje ontbreken. Ik weet niet of ik plaatsen die bekend staan om Borgia-aanwezigheid ga bezoeken. Maar als ik dat doe hoor je het zeker, want wel… IMG_2243[1].JPG

Welke plekken in Italië zou jij graag bezoeken?

 

 

1 thought on “5 boeken in het romantische Italië

  1. Veel plezier daar! Ik ben zelf al een aantal keer in Italië geweest – onder andere ook met school. Ik zou zeggen: geniet vooral van Venetië, ’t is echt een magische stad en ik vermoed dat je daar wel naartoe gaat!
    En als ik je nog een leestip mag geven: je kan eens de Stravaganza-reeks van Mary Hoffman proberen (Boek 1 is Stad van Maskers) 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.