Book Nerds

Literair op stap: La bibliothèque municipale de Boulogne-sur-mer

Ik kan er helemaal niets aan doen, maar als je op reis gaat als Book Nerd kan je niet anders dan boekige dingen bezoeken. Dus ja, misschien kun je al raden waarheen ik mijn reisgenoten mee naartoe heb gesleurd.

Elk jaar ga ik één keer op reis met mijn grootouders. En dat doe ik al zo’n jaar of 10, dus het is een beetje een jaarlijkse traditie geworden. Met mijn grootouders heb ik al een paar mooie steden bezocht zoals Londen, Parijs en Berlijn. Oké, dat zijn de grootste steden van de wereld, maar soms gaan we ook naar kleine plaatsjes zoals we deze vakantie hebben bezocht.

Boulogne-sur-mer

Eén van de gezellige stadjes die we bezocht hebben is Boulogne-sur-mer in het noorden van Frankrijk. We zijn er niet zo heel lang gebleven, maar toch heb ik ontzettend genoten van de middeleeuwse sfeer die hangt in de binnenstad, de oudste delen van Boulougne. Het is net een beetje als Brugge, maar dan minder verfijnd en zonder alle rijtjes. De stad heeft echt een heel unieke sfeer, bijna magisch eigenlijk.IMG_1208[1]

Omwallingen, precies zoals in een fantasy-boek

Nou, het is niet echt iets boekigs, maar de sfeer in de stad (ook al lopen er wat toeristen rond) is ronduit fenomenaal. Je kan perfect doen alsof je één of andere belangrijke ridder bent en met je luchtkruisboog doen alsof je het vijandelijke leger in de pan hakt. En niemand zou het echt merken, want zo veel mensen lopen er niet op de omwallingen. Je kunt dus gerust een scene uit de Kroon van de Tearling naspelen. 😉IMG_1209[1].JPG

To the point: la bibliothèque municipale de Boulogne-sur-mer

Toen ik voor het eerst een stap in de stad zette, keek ik al mijn ogen uit. Maar het werd nog erger toen mijn oma en opa, die al eerder in de stad waren geweest, me meenamen naar de plaatselijke bibliotheek. Misschien zou je denken dat in zo’n oude stad het een bibliotheek zou zijn waarin boeken staan die meer dan 10 zo oud zijn als mij. Toch niet! Deze bibliotheek is een hele ‘normale’ bibliotheek die net als bij ons de vertalingen van de meeste bekende schrijvers bevat. Denk maar aan Alyson Noël, Jennifer Niven en natuurlijk J.K. Rowling. Wat is dan eigenlijk zo speciaal?IMG_1212[1].JPG

De bibliotheek is namelijk gevestigd in een oude kerk/klooster. Het hele gebouw is gerestaureerd en aangepast een de noden van de bibliotheek. Het is dus een beetje zoals de boekhandel in Maastricht, maar hier is het dan een bibliotheek. Toen ik dus de eerste stappen zette in het gebouw, viel mijn mond dus echt open en had ik meteen zin om me te instaleren in één van de leeshoekjes met een goed Frans boek.IMG_1206[1].JPG

Ook had de bibliotheek een hele jeugdafdeling (niet zo groot als in mijn bibliotheek hier in Brugge) maar ze hadden toch alle boeken die ertoe deden. Mijn opa praatte ook even met de bibliothecaresse en je mag concluderen dat ze enorm vriendelijk zijn. Bovendien vond ik ook iets schitterends naast de incheckbalie! Je kon er namelijk blind-date boeken uitlenen. Per leeftijd hadden de bibliothecaressen een aantal boeken uitgekozen en die in een zakje gestoken zodat je niet kon zien welke het was. Misschien is dit een ideetje voor in jouw plaatselijke bibliotheek?IMG_1213[1].JPG

Kortom: dit was een geweldig deeltje van mijn vakantie!

Zouden jullie ook graag zo’n bibliotheek in de buurt hebben?

 

2 thoughts on “Literair op stap: La bibliothèque municipale de Boulogne-sur-mer

  1. Dit ziet er uit als een super mooie bibliotheek! Toch heb ik stiekem liever een lelijk gebouw met een groot aanbod haha XD want een kleine jeugdafdeling heb je natuurlijk binnen een maand uitgelezen 😉

    1. Haha, ja dat is wel waard! Maar ze waren er supervriendelijk, dus ik denk dat het wel makkelijk zou zijn om te vragen of ze je meeste geweldige boeken bestellen! ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.