Book Nerds, Persoonlijk

Inspirerende leerkrachten

Bijna 1 september en iedereen weet wat dat betekent! School, huiswerk, huiswerk en nog eens huiswerk.

Om mooie en verfrissende berichten op mijn blog te plaatsen, moet ik eerst mijn stapel huiswerk trotseren. Dan heb je ook nog eens hobby’s, eten en slapen en je dag is dus goed gevuld. Iedereen kent dat gevoel wel! Ik ook want als je nog naar school gaat, zijn je dagen altijd gevuld. Je kunt je gewoon niet vervelen. (Oké, soms dan…)

Alle dagen zijn dus gevuld, maar terwijl je allerlei dingen bijleert zoals de stelling van Pythagoras, 1+1 optellen en Franse vocabulaire zijn er ook nog wat andere dingen die je kunt bijleren op school. Soms bestaan er ook leerkrachten die naast de einddoelen van gemeenschapsonderwijs ook hun eigen einddoel hebben.

Frans en meer

Eerlijk toegegeven, ik houd van talen. Ik zou ze allemaal leren en willen spreken. Maar het is het moeilijk om ze echt te leren op de schoolbanken en word je soms ontmoedigd door een paar slechte punten. Gelukkig bestaan er leerkrachten zoals mijn leraar Frans die een beetje te veel huiswerk geeft, je verplicht om Frans te praten, met je danst op fuifmuziek en die erin slaagt om grapjes te maken in het Frans die iedereen begrijpt.
Het is raar dat een vak die je soms helemaal niet graag doet, plots wordt opgeleukt door een leerkracht die altijd voor je klaarstaat met advies en een glimlach. Soms doet een leerkracht die met een glimlach lesgeeft zo veel voor iedereen aan wie hij lesgeeft.

Quand tu ne crois pas dans l’amour, tu ne crois rien.

Verhaaltjes in het Nederlands

Misschien als jullie mijn blog al langer volgen, hebben jullie al gemerkt dat ik graag meedoe aan verhaalwedstrijden. Ik schrijf graag en dat ik ook één van de redenen waarom ik deze blog ben opgestart. Alhoewel ik Nederlands redelijk beheers, heb ik toch altijd moeite met speciale gevalletjes. Meestal laat ik dus mijn schrijfsels wel eens nakijken voor ik ze instuur. Mijn leerkracht Nederlands staat er altijd voor open om mijn verhaaltjes te lezen en stuurt uitgebreide feedback. (Zelfs als het vakantie is!) Dus kan je iets beters wensen dan een leerkracht die ook om je geeft als het om andere dingen dan school gaat?

1+1 optellen

Oké, wiskunde is niet iedereens favoriete vak. De  mijne zeker niet, maar ik heb al altijd het geluk gehad om een leerkracht te hebben die alles zeer goed kon uitleggen. Ook vorig jaar had ik een leerkracht die niet alleen met passie over wiskunde kon praten, maar ook over geschiedenis, aardrijkskunde, muziek en, nou ja, een beetje alles. Leerkrachten die erin slagen op met passie dingen uit te leggen, daar heeft iedereen iets leuks aan. Het zijn toffe en leerrijke lessen en zelfs mensen die niet geïnteresseerd zijn in dat onderwerp luisteren altijd geboeid mee. Ja, 1+1 optellen en je weet dat ik graag wiskundeles volgde.

Een van de belangrijkste lessen die mijn leerkracht wiskunde heeft meegeven (in heeeel veel preken): het gaat niet alleen om de punten.

School en de rest

Als je dit artikel hebt gelezen, weet je meteen dat ik graag naar mijn school ga. Ik houd van de sfeer, de leerkrachten en de leerlingen. Alhoewel ik graag vakantie heb (en ik niet zo houd van examens en tonnen huiswerk) zie ik er echt niet tegenop om op 1 september weer op mijn fiets te klimmen en door de schoolpoort te fietsen.
Ja, als je in de goede school zit en je er echt goed voelt, ben je gelukkig als tiener. Vooral als je naar een school gaat die voor iedereen open staat en iedereen met harte verwelkomt.

Gaan jullie graag naar school?

2 thoughts on “Inspirerende leerkrachten

  1. Ik heb het gevoel over school echt exact hoe jij het beschrijft, toch op mijn vorige school en die ga ik missen. Ik hoop dat ik dat gevoel ook in mijn nieuwe school krijg. En dat over Frans herken ik echt, ik heb drie jaar na elkaar dezelfde leerkracht gehad voor Frans en hij maakt geen Franse grappen maar wel Nederlandse. Hij is gewoon grappig en ik ga hem echt heel erg missen xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.