Review

Review: De glazen troon | Sarah J. Maas

Auteur: Sarah J. Maas
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789460239465
Samenvatting:
Ze wordt door twee mannen bemind. (Het is niet zo zoetsappig als het klinkt!) Het hele land vreest haarAlleen zij kan het koninkrijk redden Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Mijn mening: 9/10

Alhoewel ik de laatste tijd meer naar contemporary-boeken grijp, heeft De glazen troon mij volledig overrompeld.
Toen ik op het YA Summercamp was, had ik heel veel vriendinnen die mij absoluut verplichtten om De glazen troon te lezen. Ze waren er zo enthousiast over en ik denk dat ik hun fandomclub moet joinen!

Eerst en vooral begint het boek zo intrigerend en je weet direct dat er heel wat spanning zit aan te komen. In dit boek zitten zo veel geheimen dat je verder en verder moet lezen. Ik was vanaf de eerste pagina aan het boek verslingerd en Sarah J. Maas heeft die spanning het ganse boek lang weten op te houden .

Celaena is een sluipmoordenaar en daardoor is ze begiftigd met een sterk staaltje vechtkunst. Dat heeft natuurlijk voor hele leuke scènes in het boek gezorgd.
Ik ben helemaal weg van haar karakter. Ze is arrogant maar niet zo arrogant als Rose uit The Vampire Acadamy. Ze weet dat ze het kan en is dan ook bereid om alles te doen om haar doel te bereiken.

Ook hier, omdat dit boek van 2012 is, is er weer heel wat liefde. Maar het is niet zo klef als je zou denken. Het ganse boek zat ik te wachten, maar op het einde werd ik enorm teleurgesteld… Ondertussen ben ik ook bezig met boek twee en OMG dit wordt geweldig! Sarah J. Maas weet de liefde spannend en onverwacht te houden.

Niet alleen de romance is een reden om door te lezen, maar ook Sarahs fantasiewereld is noemenswaardig. Sarah J. Maas is er in geslaagd om een middeleeuwse wereld te schetsen vol met magie en mysteries zonder dat het afgezaagd werd. Je kent dat wel: de doorsnee elfen en feeën. Nee, hier was dat helemaal niet zo en het feit dat hoe meer pagina’s je leest, hoe meer vragen er in je opkomen. Je wilt het gewoon allemaal weten.

Het is een feit dat ik op het puntje van mijn stoel zit omdat Sarah alles zo goed op papier heeft gezet. Ik werd telkens in de pagina’s gezogen door haar prachtige schrijfstijl en haar gift om van doodgewone dingen iets moois te maken. Ik ben helemaal fan en ik hoop zo dat de vervolgen nog vertaald worden!

P.S: Waar ik helemaal geen fan van ben, is de vertaling. Ik ben een paar slechte zinnen ontdekt en in het tweede boek worden de namen verkeerd geschreven. Een teleurstelling maar dat verandert niets aan mijn mening over Sarah J. Maas’ boek.

2 thoughts on “Review: De glazen troon | Sarah J. Maas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.