Book Nerds

Review: The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavander | Leslye Walton

Auteur: Leslye Walton
Uitgeverij: Candlewick Press
ISBN: 9780763665661
Samenvatting:
Magical realism, lyrical prose, and the pain and passion of human love haunt this hypnotic generational saga.
Foolish love appears to be the Roux family birthright, an ominous forecast for its most recent progeny, Ava Lavender. Ava—in all other ways a normal girl—is born with the wings of a bird.
In a quest to understand her peculiar disposition and a growing desire to fit in with her peers, sixteen-year old Ava ventures into the wider world, ill-prepared for what she might discover and naïve to the twisted motives of others. Others like the pious Nathaniel Sorrows, who mistakes Ava for an angel and whose obsession with her grows until the night of the Summer Solstice celebration.
That night, the skies open up, rain and feathers fill the air, and Ava’s quest and her family’s saga build to a devastating crescendo.
First-time author Leslye Walton has constructed a layered and unforgettable mythology of what it means to be born with hearts that are tragically, exquisitely human

Mijn mening: …/10 

Ken je die drie puntjes op het einde, in het midden van een zin? Ken je het gevoel dat die drie puntjes in het diepste van je wezen laten voelen?

Ik wel en zeker na het lezen van dit boek. Het heeft een tijdje geduurd vooraleer ik het durfde om een recensie op papier of online te zetten, gewoon omdat ik niet goed wist wat dit boek voor mij heeft betekend.  Laten we nu zeggen dat … de perfecte omschrijving is.

Ergens in onder de blakende zomerzon in de Provence las ik de eerste woorden van The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavander. Eerst was ik verbaasd en oprecht verrast door de memorabele schrijfstijl van Leslye Dayton. De woorden bleven maar komen en ik wou net stoppen met mezelf te verbazen.  Leslye Walton was één geworden met de kunst van het schrijven. Ja, ook hier wil deze Book Nerd graag haar puntje puntje puntje gebruiken om toch een beetje weg te geven van haar gevoelens.

Het voelde perfect om dit boek te lezen om de Franse bodem want het verhaal van Ava start bij haar voorouders die de sprong wagen om van Frankrijk naar Amerika te verhuizen. Toen ik me in de wereld van vogels, veren en de kusten van Frankrijk bevond, kon ik me erg goed inleven in het verhaal van Ava’s grootmoeder die in begin 19de eeuw samen met haar familie naar Manhatine vertrok. Leslye Walton is erin geslaagd om de perfecte balans tussen fantasie en realiteit te scheppen. Steeds weer had ze, als je eindelijk dacht dat het niet slechter kon worden, het onmogelijke voor je klaar staan.

Laten we zeggen dat ik waarschijnlijk meer dan drie keer op het randje heb gestaan om in huilen uit te barsten. Leslyes personages waren zo echt, ook al had de ene vleugels en de andere een gave. Nee, dit boek was niet zomaar een boek. The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender is een boek die niet alleen een verhaal verteld, maar je ook doet geloven dat er ooit zo’n familie heeft bestaan.

… Ik zeg: lees dit en je weet meteen hoe een boek je laat meeleven, huilen, lachen en geloven in mensen en gevoelens die je nooit voor mogelijk hebt geacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.