Review

Hunter & Pearl | Joss Stirling

hunterpearlAuteur: Joss Stirling
Uitgeverij: Blossom Books
ISBN: 978 90 206 7983 0
Pagina’s: 336
Serie: 2de boek in de serie
Samenvatting:

Kate Pearl is goed in verdwijnen. En dat is maar goed ook: na een mislukte missie in Indonesië voor de Young Detectives Agency, waarbij ze moest infiltreren in een gewelddadige bende, moet ze vluchten voor haar leven. Ze wordt verdacht van moord en de meedogenloze bendeleiders willen wraak.

Nathan Hunter krijgt van de YDA de taak om Kate  te vinden, voordat haar vijanden dat doen. Hij is een professional, maar als hij Kate vindt, gebeurt er iets wat niet de bedoeling was: hij wordt stapelverliefd. Maar kunnen ze elkaar wel echt vertrouwen? En, nog belangrijker, lukt het ze om in leven te blijven?

Mijn mening: 5.8/10

Eerst en vooral moet ik beginnen bij het feit dat ik er ongeveer 6 maanden heb over gedaan om dit boek uit te lezen. Raar, maar zo waar. Ik ben echt een enorme fan van Joss Stirlings serie Soulmates, maar zelfs al na het lezen van haar vierde boek Misty Falls werd ik geconfronteerd met teleurstelling.

Ik heb haar serie Soulmates op Goodreads beoordeeld met 5 sterren, maar dat was al weer een aantal jaar terug. Ik was echt in het begin van mijn Blossom Books-periode en ik was helemaal weg van die serie. Toen ik hoorde dat ook Joss Stirlings andere serie werd vertaald, was ik in de wolken. Deel 1: helemaal geweldig. Deel 2: mnehhh.

Ik kan het niet echt beschrijven wat voor gevoelens de teleurstelling van het tweede deel Hunter en Pearl teweegbrengt. Jullie (alle die hard-fans) verklaren me vast gek, maar ik denk dat mijn Joss Stirling-periode over is. Ik rouw echt om het deel van me die dit nu denkt. Ik heb zo hard geprobeerd dit boek te aanbidden zoals ik met haar andere boeken deed en toch…

Joss Stirling weet waarover ze schrijft en ze heeft zeker en vast genoeg research gedaan om haar boeken geloofwaardig over te laten komen. Toch op één of ander reden is ze er niet echt in geslaagd om dit boek voor mij geloofwaardig te laten zijn. Dit boek, ook al werd er hier en daar wel eens een moord genoemd, wist mij maar niet in zijn greep te krijgen. Alles aan de plot was ongelofelijk voorspelbaar voor iemand die al de meeste van haar boeken heeft gelezen. Joss Stirling is er echt niet in geslaagd om me te verrassen.

Ja, dit boek las enorm vlot omdat dat één van Joss Stirlings talenten is. Maar als lezer was ik in staat om dit boek op welk ogenblik dan ook weg te leggen. Jongens, ik heb dit boek zes maanden laten liggen en heb het gewoon weer opgepakt waar mijn bladwijzer tussen zat. Het feit dat ik het boek heb kunnen wegleggen en niet echt gaf om wat er zou gebeuren op het einde, verpestte het een beetje voor me. Dit boek moest toch een beetje een thriller zijn en natuurlijk zaten er heel leuke elementen in, was er niet was ahhhh-stoor-me-nu-niet-anders-sla-ik-je-met-mijn-boek-gevoel.

Ik voel me echt een beetje schuldig omdat ik me zo voel over haar boek. Ik zeg het je nogmaals: ik was zo’n fan van de Soulmates-serie. Maar ook hier denk ik dan weer: je wordt ouder en je zoekt en leert andere dingen. Als lezer heb ik soms wel nog eens nood aan boeken die in de schuifje Twilight 2.0 passen, maar soms heb je er dan weer geen nood meer aan. Net zoals nu bij dit boek van Joss Stirling. De instant-love, het voorspelbaar einde nam alle verwachtingen en spanning weg, want na bijna alle boeken van Joss Stirling te hebben gelezen weet je gewoon wat er gaat gebeuren.

Het ligt dus niet echt aan jou, maar aan mij, Joss Stirling.

 

2 thoughts on “Hunter & Pearl | Joss Stirling

  1. Gelukkig zijn er ook boeken die je ook meerdere keren kan lezen en nog steeds genieten alsof je het voor het eerst leest. Weet je wat ook een leuke tip is, de boeken die je gelezen hebt in een andere taal te lezen (Eengels, Frans, Duits).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.