Book Nerds, Dear Book Nerd Book Club

Het geheime bezoekje aan WPG Uitgevers

Afgelopen woensdag maakte ik een revolutionair tripje naar WPG Uitgevers in het hartje van Antwerpen. Samen met de baas van de Brugse Boekhandel en twee heel lieve marketeers van WPG, besproken we een paar geheimen die jullie de komende maanden zeker en vast zullen ontrafelen hier op mijn blog en op social media.

Aangezien ik jullie nu vertel over mijn geheim bezoekje, is het niet meer zo geheim. Helaas kon ik niet wachten om mijn klein avontuur met jullie te delen, want blijkbaar zijn bezoekjes naar uitgeverijen behoorlijk fantastisch voor deze Book Nerd. (Helaas voor jullie zeg ik nog niet wat we allemaal besproken hebben. Dat zou de fun echt bederven, niet?)

In de auto

Om van Brugge naar Antwerpen rijden, mag je rekenen op een groot uurtje. Natuurlijk kun je ook met de trein gaan, maar de baas van de Boekhandel vond dat we wel met de auto konden gaan. Het voordeel van een uurtje in de auto zitten met een boekhandelaar is dat je verschillende dingen te weten komt die je anders in een gewoon bezoek aan de boekhandel nooit zou zien. Ik was best wel overweldigd door het werk die de Brugse Boekhandel nog verricht buiten de boekhandel houden zelf. Als boekhandel of verkoper staan ze op beurzen, verkopen ze schoolboeken en houden ze bovendien nog eens lezingen, tentoonstellingen en evenementen zoals de leesclub. Zo zie je maar dat een boekhandel openhouden niet zo idyllisch is als ik, de Book Nerd, had voorgesteld. Des te meer reden om je boeken in de boekhandel te bestellen of te kopen.

IMG_0843[1]

Te vroeg en de niet zo onverklaarbare gebeurtenis

We waren een uurtje te vroeg voor onze afspraak in het hoofdkwartier van WPG. Maar Antwerpen is Antwerpen, dus wat kun je beter doen dan ontdekken wat het te bieden heeft. We besloten om gewoon een stevige wandeling te maken en alles gewoon op ons af te laten komen. Toen gebeurde het meest onverwachte van de dag. Ik had echt geen idee waar we aan het lopen waren, toen we de kringloopwinkel tegenkwamen die ik altijd bezoek als ik in Antwerpen ben. Daar ladies and gentleman, kun je soms schatten van boeken vinden voor 50 cent. Dus eehmm, ik kon het niet laten om binnen te gaan en een boek te kopen. Voor 50 cent nam ik dus P.S: ik hou van je van Cecelia Ahern mee.

WPG en plannen smeden

Mijn langverwachte bezoek aan WPG was echt geen teleurstelling! Ik werd begroet door een mega knappe gast, die jullie allemaal wel kennen. En we vergaderden (ja, heel serieus) in een vergaderzaaltje! Samen hebben we zo’n geweldige ideeën op papier gezet en die  zal ik jullie heel binnenkort kunnen meedelen. Misschien als je op de leesclub bent van 19 maart, zul je de kans hebben dat ik al een topje van de ijsberg voor jullie oplicht!

Ik bracht dus een geweldige woensdagnamiddag door. Ik mag er nog niet te veel over zeggen, maar het komt, het komt!

16 thoughts on “Het geheime bezoekje aan WPG Uitgevers

  1. Zo cool! Ben zelfs een beetje jaloers 😉
    Ik kan niet wachten om te horen wat er allemaal op de agenda stond! Je blog dagelijks checken staat dus vanaf nu op mijn to-do lijstje 🙂

    1. Haha! Er moet nog heel veel geregeld worden, maar het zal niet meer zo lang duren vooraleer er wat over gerept zal worden… Ik ben benieuwd wat jullie er allemaal van zullen vinden!

  2. Wat super spannend en wat leuk dat we toch alvast een klein tipje van de ijsberg krijgen. En Cecelia Aherns boeken zijn awesome, en extra awesome voor maar 50 cent! Ik ben heel benieuwd naar al je plannen, zelfs al woon ik niet in België, ik vind het toch altijd leuk om te lezen wat je doet met je leesclub!

  3. Vermoedelijk dezelfde kringloopwinkel waar ik graag langsga wanneer ik de kans zie. Ondertussen is het alweer eventjes geleden. Ik ben benieuwd naar jullie supergeheime plannetjes. 🙂

    1. Ik kijk ernaar uit om het te vertellen! Het kan zijn dat het dezelfde kringloop is, want volgens mij is er maar één in het centrum van Antwerpen. ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.