Book Nerds, Persoonlijk

Hello, I’m back, maar je wist niet eens dat ik weg was…

Ik had nooit gedacht dat juli (mijn eerste maand vakantie) zo snel voorbij zou vliegen en dat ik nog minder thuis zou zijn dan anders. Ik ging voor een weekje naar New York, vervolgens ging ik nog vijf dagen met vriendinnen naar Londen en YALC én tussendoor probeerde ik ook nog wat te werken. Kortom, ik had bijna geen tijd om ook maar iets te doen en daar leden mijn blog en jullie lezers dus onder…

Ik zet vandaag eens op een rijtje wat deze drukke Book Nerd heeft gedaan en wat je nog allemaal kan verwachten deze maand, want augustus is dé feestmaand hier op de blog. (JAJAJAJA?) Maar eerst: what did I do? 

1. New York, het paradijs voor de stadmens (9 juli – 15 juli) 

Ik ga mijn opa altijd dankbaar zijn voor deze spectaculaire reis naar New York. Samen met hem en mijn jongere broer hebben we 7 dagen New York onveilig gemaakt (niet dat er iets ergs is gebeurd). We hebben elke dag een heel leuk museum gedaan en het hoogtepunt was niet de Empire State Building, maar een ritje met een fiets met vierkante wielen in het Museum of Math. Ook heb ik bijna alle boekenwinkels in Manhattan bezocht en liet ik me gaan in mijn all time favourite boekenhandel Book Off, een kleine Japanse tweedehandsboekenwinkel dicht bij Bryant Park. Ook nam ik eens de verkeerde metro, maar hallo: wie komt dat nu eens niet tegen? 

2. Help! YALC-tbr…

Nadat ik weer veilig op Belgische bodem was, was het voor mij tijd om helemaal leesmodus te gaan. Ik had namelijk nog talloze boeken liggen die uit moesten tegen 27 juli a.k.a. YALC in Londen. Oké, ze moesten niet per se uit, maar het mocht wel. Zo las ik nog The Manifesto on How to Be Interesting van Holly Bourne en Traitor To The Throne van Alwyn Hamilton uit. Twee dikkertjes waarvan ik ontzettend heb genoten.

3. Londen en YALC, wat een heerlijke vriendinnenvakantie (25 juli – 30 juli) 

Londen was dit jaar weer geweldig. Ik ging samen met vier vriendinnen naar Londen om een dagje de stad te verkennen en om drie dagen op YALC de hipste nieuwe boeken te ontdekken. 26 juli was ons dagje Londen verkennen. We gingen naar Victoria’s secret, Hamsleys, etc. Het was snikheet (ongeveer 38 °C), maar we lieten ons niet afschrikken! Nou ja, twee van ons lieten zich niet afschrikken. In de middag had ik een free Harry Potter-Tour bij Strawberry Tours gepland. Het is een tour waarvan je zelf de prijs betaald naar gelang hoe goed je de tour vond én ik vond het fantastisch. We gingen langs alle filmplekjes, een geweldige Harry Potter-winkel en de inspiratie voor Knockturn Alley. Ik raad die tours echt aan voor mensen die graag eens met een gids een stad verkennen, maar niet zo graag de hoge prijzen betalen. 

YALC, dat verslagje komt nog mét mijn reuze book haul, maar ik verklap je nu al dat ik meer dan 40 boeken mee naar huis nam én dat mijn bankrekening niet zo geplunderd is als je denkt. Ik ben ook weer een aantal gesigneerde boeken rijker en daar ben ik heel erg blij mee. Ik deed op YALC ook een bra workshop, maar zoals je misschien wel kan verwachten was dat toch een beetje een teleurstelling. Mijn boobies hebben wel meer nodig dan twee kleine driehoekjes. 

Op het programma! 

1. Recensies! 

Ik las echt ontzettend veel boeken in de tussentijd én daar moet nog allemaal een recensie van verschijnen! Die kan je dus de komende maand verwachten. Deze keer zijn het ook een paar hele leuke Engelse boeken voor de fans. 😉 

2. The Confession Of A Book Nerd wordt 4 jaar! 

Maak je dus maar klaar voor heel leuke winacties én meer. 

3. Ik werk deze maand in een boekhandel! 

Heb je al altijd willen weten hoe een boekhandel werkt én is het de droom van iedere Book Nerd? Wel, ik schrijf elke week een verslagje over mijn avonturen in de boekenwinkel. Heb je trouwens een vraag over iets? Dan kun je die hier ook onder stellen en dan beantwoord ik die in m’n volgende post. 

Het was dus een super maand, en augustus wordt nog beter! Kijk je samen met mij uit? 

 

9 thoughts on “Hello, I’m back, maar je wist niet eens dat ik weg was…

      1. Oh dat zou geweldig zijn. Nancy had je oreo fudge mee en die heeft de autorit maar amper gehaald. Iedereen was er zot van. Haha

  1. Tuurlijk wist ik dat je weg was! 😉 Blij dat het een fijne reis was, die free tour van HP vind ik een geweldige tip, dat ga ik zeker eens doen als ik nog eens in Londen geraak 😀

  2. Het klinkt echt als een heerlijke vakantiemaand. Vermoeiend ook, dat wel, maar zo heerlijk. Ongetwijfeld ook onvergetelijk. Dus ik hoop dat je er nog wat van kan nagenieten. Jouw voornemen om tijdens de lunchpauze op je vakantiewerk telkens in een parkje te gaan lezen vond ik ook heel tof. Als je nog eens in Antwerpen moet zijn mag je het me gerust laten weten hé.

    1. Ja! Ik ben nog zeker en vast aan het nagenieten, maar voor mij is de vakantie nog lang niet gedaan, ook al moet ik werken. Ik heb alweer een paar leuke dingen op het programma! Ik zou het je zeker laten weten, maar deze keer moest ik naar Turnhout omdat een vriendin uit Nederland daar op bezoek kwam. Anders ging ik zeker eens langsgekomen zijn! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.