Review

Heerlijke drama en intrige in American Royals

RH Princess Samantha has always been a royal rebel. She’s the spare not the heir, so no one minds too much who she dates or how hard she parties. It helps that her sister, Princess Beatrice, is literally perfect. She’s demure, sweet and beautiful, and she knows that the crown always comes first – no matter what her heart might really want. But they’re not the only ones with their eye on the throne. Daphne Deighton might be ‘newly noble’ but she won Prince Jefferson’s heart once, and she’ll do anything to get back into the court’s favour – and his bed. If only she knew that her competition was a common nobody – plain little Nina Gonzalez, the daughter of the king’s secretary. Together these four young women must navigate the drama, gossip, scheming and sizzling romance of the most glorious court in the world. There’s everything to play for – but there can only be one queen.

Mijn mening: 9/10

Je kent het wel: soms heb je zoveel boeken in je boekenkast staan én toch wil je per se een boek lezen dat je helemaal nog niet hebt. Je hebt er zo’n zin in, je bent er helemaal in de mood voor en natuurlijk kan je de drang om het te kopen helemaal niet weerstaan. Dat had ik met American Royals van bestellerauteur Katherine McGee toen het binnenkwam in de boekenwinkel. Ik moest het lezen. Ik nam het vrijdag mee naar huis en las het zondagavond uit. 

Katherine McGee is al heel bekend door haar Duizend Hoog-serie, maar helaas heb ik die nog nooit gelezen. American Royals is dus mijn eerste boek van haar en ik moet eerlijk bekennen dat het me wel echt beviel. Het was precies zoals ik had verwacht. De nodige dosis drama, royalty en fluf.

Allereerst vind ik het ontzettend fijn dat dit boek geschreven is vanuit vier verschillende perspectieven: de kroonprinses, de back-up erfgenaam, een geldwolf en sociopaat en een nietsvermoedend en gewoon burgermeisje. Je kijkt als lezer dus als het ware binnen in zoveel verschillende werelden en McGee heeft die echt zo goed kunnen schetsen. Ik zou zo geloven dat Amerika een koningshuis heeft. De drama, de intriges, de romantiek en vooral de verschillende stemmen van de personages kwamen zo goed tot zijn recht. Dit boek is echt steengoed geschreven, met sterke levenslessen en personages.

Het boek heeft ook veel pluspunten gescoord met de aanwezigheid van zoveel diversiteit op alle vlakken. Yey voor LGBTQ+-representatie en de aanwezigheid van zoveel culturen. Wat hield ik daarvan.

Bovendien hou ik ervan dat McGee ervoor gekozen heeft om de geschiedenis een heel andere draai te geven. Ik vind het altijd leuk om de wat als?-plotlijnen te verkennen en dit was echt zo fijn om te lezen. Ook vond ik het geweldig dat er zoveel leuke feitjes waren over de geschiedenis van andere koningshuizen. McGee heeft niet zomaar een verhaaltje geschreven, maar ze heeft er ook echt research voor gedaan en ik vind het altijd leuk als je dat kan merken in een boek. 

American Royals eindigt met de grootste cliffhanger die je maar kan bedenken en daar alleen om kan ik niet wachten om deel twee te lezen. Dit boek was zo sterk geschreven. Zat zo goed en diep in elkaar. Ik hield van de spanningen, de twisten, de intriges, de drama en het onvermijdelijke plichtsgevoel. Dit boek heeft zoveel sterke punten en wel, ik ben er gewoon hard voor gevallen. Geef me maar meteen het vervolg, please.

American Royals | Katharine McGee | Penguin | £7,99 | 9780241365953 | 440 p.

Goed om te weten:

Dit boek verschijnt in september 2020 bij uitgeverij Fontein in het Nederlands onder de titel, American Royals, met ISBN 9789026152788.

1 thought on “Heerlijke drama en intrige in American Royals

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.