Book Nerds

De enige echte Zomerburen-boekentag

Vandaag op 23 september (op Bi-visibility day) verschijnt het debuut van Rianne Robben, Zomerburen. Het is een YA over de eigen weg vinden in het leven en het heeft helemaal mijn hart veroverd. Speciaal (ja, ik doe het niet vaak) maakte ik een boekentag geïnspireerd op de gebeurtenissen en personages in Zomerburen. Ik tagde onderaan drie boekenbloggers, maar voel je vrij om de tag ook over te nemen.

Chocolade-ijs
In welk boek vind jij altijd een beetje troost in?

Ik heb persoonlijk niet echt één boek waar ik altijd naartoe grijp als ik me niet goed voel, maar ik ga wel vaak voor een nieuwe feelgood. Zo het type boeken die me helemaal blij maken vanbinnen en waarvan ik weet dat ze me beter laten voelen.

Hayley Kiyoko a.k.a. Lesbian Jezus 
Welke auteur/boek/muziek inspireerde je om meer jezelf te zijn?

Ik denk dat dat wel Tahereh Mafi was. Ik was in het eerste middelbaar helemaal in de ban van Vrees Me. (Als ik het nu opnieuw zou lezen, zou ik het misschien niet meer zo goed vinden.) En op een of andere manier inspireerde Juliette en later dan ook Tahereh Mafi zelf om meer mezelf te zijn. En om niet bang te zijn om mezelf te zijn.

Drenthe
In welk boek voel je jezelf helemaal gezien en thuis, net als Olivia in Drenthe?

Heel eerlijk: eigenlijk Zomerburen. Aangezien mijn hoofd met 90 procent twijfel gevuld is, kon ik me helemaal vinden in Olivia. Maar ook gewoon de setting van Zomerburen was zo herkenbaar. Ik ken het leven in de stad en op het platteland en ik voelde me zo thuis in de wereld van Olivia. Het is zoveel dichter dan die Amerikaanse literatuur die vaak vertaald wordt.

Het Brooddeeg-groepsgesprek
Met welke personages zou jij wel eens in een Brooddeeg-groepgesprek (een vriendengroepsgesprek zoals op Whatsapp) willen zitten?

Met Liz Lighty uit You Should See Me in a Crown, Pippa Fitz-Amobi uit Moordgids voor lieve meisjes en Beatrice uit American Royals. Ik denk oprecht dat dit een grappig groepje moet zijn, haha.

Theodora cacao
Uit welk boek haalde je onverwachts veel wijsheid?

Sapiens van Yuval Noah Harrari. Ik moest dit boek lezen voor school (en ik had er eerlijk gezegd niet zoveel zin in), maar ik heb zoveel bijgeleerd en uiteindelijk heb ik het ook met veel plezier gelezen.

Het ‘echtpaar’ van Weerdinge
Van welk boek had je helemaal door hoe het in elkaar zat, maar uiteindelijk bleek het je helemaal te verrassen?

Ik denk dat ik dat een beetje met alle thrillers heb? Of zo moeten ze toch zijn voor mij als ik ze goed vind. Recent was dat Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson.

De boekenkast van Ilse
Welk boek ontbreekt er momenteel nog in jouw boekenkast? (Ga die kopen! Zeg dat ik het gezegd heb!)

Ik zou nu zeggen: de vertaling van Bad Blood, Bad Girl (het vervolg op Moordgids voor lieve meisjes).

Nederermerscheen
In welk boek weet de auteur een plek zo geweldig en authentiek te beschrijven waardoor je er graag ook wel eens naartoe zou willen gaan?

Zomerburen? Ik had nog nooit van de plek gehoord, maar Rianne Robben laat het zo fijn klinken dat het me zo’n leuke plek lijkt om eens op vakantie te gaan om helemaal tot rust te komen. Ook ben ik fan van de fantasywereld in A Darker Shade of Magic, maar aangezien dat helemaal niet bestaat, hou ik het bij Nederermerscheen.

Olivia en Ilse
Van welke twee verliefde personages word je helemaal blij vanbinnen?

Liz Lighty en Mack uit You Should See Me in a Crown.

De lesbische ruimtepiraat
Welk boek die helaas nog niet is geschreven/uitgeven zou je graag willen lezen?

Mijn eigen manuscript. (En daar ben je veel mee, wink, wink.)

Zoals ik al zei: als je zin hebt om ook deze tag in te vullen, doe gerust. Ik tag er alvast drie:
Doreen van prozaly
Céline van célinezoalszeis
Lisa van kindnessreads2 thoughts on “De enige echte Zomerburen-boekentag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.