Gastblog

Gastblog – Online Books

Ik vond het een leuk idee dat ook eens iemand anders zijn stem liet horen op The Confession of a Book Nerd. Daarom wou een vriendin dan ook maandelijks een leuke gastblog schrijven over de dingen die haar op dat moment bezighouden. Ik hoop dat jullie dit eens een leuke afwisseling vinden!

Hallo, ik ben Mayra. Ik ben een vriendin van Audrey en ik deel haar passie voor lezen. Het enige verschil tussen ons is dat ik meer online verhalen lees. Dus zijn Wattpad en Quotev de ideale sites voor mij.
De verhalen die ik lees zijn meestal fanfics… En ja, ik weet wat je denkt: fanfics? Brol! Maar ik kan je verzekeren dat het niet zo is. Er zijn wel degelijk fanfics van niveau!

Ik geef je mijn top 3:

1. Our Summer Song (a Shawn Mendes Fanfic)

In deze fanfic lees je het verhaal over de groeiende band tussen Mackenzie en Shawn Mendes.
Mackenzie is de dochter van de baas van RisingStars, een platenuitgeverij die al veel kleine zangers en zangeressen naar de top hielp. Wanneer Mackenzie plots botst tegen een jongen in de gang, schept ze meteen een band met hem. Een vijandelijke band. Shawn, de jongen in kwestie, is de nieuwe cliënt van RisingStars en is gedwongen om samen te werken met Mackenzie. Elk moment dat ze samen zijn, voelen ze alleen haat voor elkaar. Maar wanneer zij ze samen zijn met een andere groep muzikanten, slaat de vonk toch over.

Mijn mening: Het is een mooi verhaal met een vleugje sarcasme dat het lezen interessant maakt. Sommige situaties kan je als cliché beschouwen, maar net op die momenten neemt het verhaal altijd een andere wending.
8/10 (Hier kun je het verhaal lezen)

2. Is this love? ( A Draco Malfoy x reader fanfic)

Dit is een verhaal over de lezer en Draco Malfoy die stapje voor stapje voor elkaar vallen.
De lezer (jij) is de dochter van de beroemde, puurbloed familie (met jouw achternaam) en staat bekend om de armen te helpen met jullie rijkdom. Wanneer je in je eerste jaar op Hogwarts door de sorteerhoed bij Zwadderich wordt ingedeeld is het geen verrassing dat je een lading pesterijen over je heen krijgt. Onder andere door Draco. Hij maakt je het leven zuur en geniet van je slechte dagen. Als hij erachter komt dat je bevriend bent met Harry Potter gaat zijn bloed koken (niet écht, want dat zou jammer zijn…) en hij doet nog meer zijn best om je te pesten. Jaar na jaar gaat het zo door. Maar liefde ligt niet ver van haat…

Mijn mening: Een super verhaal! Best wel cliché maar dat kan je van veel verhalen zeggen, niet? Het feit dat de lezer erbij betrokken wordt, maakt het in mijn ogen alleen nog leuker. Naar het einde toe kan het wel wat langdradig worden, maar het laatste hoofstuk is helemaal de moeite waard!
7/10 (Hier kun je het verhaal lezen)

3. How to drown ( A Ian Hecox x reader fanfic)

Opnieuw is dit een verhaal waarbij de lezer de hoofdrol speelt. (Die heb ik eerlijk gezegd het liefst! 😉 )
Jij (de lezer) en Ian Hecox ontmoeten elkaar wanneer Anthony Padilla, de beste vriend van Ian, jou redt wanneer je aan het verdrinken bent. Sindsdien zijn jullie beste vrienden. Jij en Ian beginnen langzaam maar zeker iets voor elkaar te voelen maar jouw geheim houdt je tegen om écht op hem te vallen. Je wil namelijk niet dat hij erachter komt. Na een hele periode in de friendzone besluit Ian jouw hart te veroveren. En dat lukt hem. Jullie relatie is één waarvan iedereen zou dromen maar die blijken niet eeuwig te duren.

Mijn mening: Een heel mooi verhaal. Wel is het super melig en cliché maar het einde is hartverscheurend en dat maakt alle foutjes goed! Toen ik heb ik liters tranen geweend. Het mag wel niet zo’n happy end zijn, maar het nog steeds één waarvoor ik zou moorden om in mijn leven te hebben.
7/10 (Hier kun je verhaal lezen)

Al deze verhalen zijn in het Engels, maar natuurlijk heb je er ook in het Nederlands. Ze zijn meestal geschreven door tienermeisjes dus verwacht niet te veel correcte spelling… 😉

Hopelijk vonden jullie het leuk om eens iemand anders te horen vertellen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.