Films

Filmrecensie: The Scorch Trials 

Regisseur: Wes Ball
Speelduur: 132 min
Acteurs: Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Aidan Gillen,…
Gebaseerd op: The Scorch Trials van James Dashner
Samenvatting:
After having escaped the Maze, the Gladers now face a new set of challenges on the open roads of a desolate landscape filled with unimaginable obstacles.

Mijn mening: 8/10

Ik weet dat het lang geleden is dat er nog zo’n gelijkaardige post op mijn blog is verschenen. Waarschijnlijk ligt het aan het feit dat ik zelden naar de bioscoop ga en dus niet veel interessants op te merken heb aan de laatste nieuwe films. Toch kan ik jullie met vreugde meedelen dat ik deze keer wel ben afzakt naar de Kinepolis om een leuke meiden- en familieavond te beleven.

Het is voor mij al een tijdje geleden toen ik de eerste film van de Maze Runner zag. Zelfs toen was ik al overdonderd door de spanning en verrassende wendingen van de film. Iedereen weet dat deze films gebaseerd zijn op de boeken van James Dashner. Ikzelf heb ze niet gelezen dus veel boekvergelijkingen in deze recensie zal je niet vinden.

De tweede film start natuurlijk bij het einde van de eerste film. Bij de Maze Runner had ik het maar een raar einde gevonden, abrupt en waar-komt-dit-plots-vandaan. Zelfs de personages hadden geen idee wat er aan de hand was. De tweede film speelt erg in op die gevoelens, vooral in het begin. Als kijker werd je echt meegezogen in hun achterdocht en zoektocht naar antwoorden.

De film bevat echt héél wat leuke personages en gelukkig kwamen er op het einde van de film eindelijk wat vrouwen bij! Toch stel ik me vragen bij bepaalde keuzes van de personages -met name Theresa. Ik weet écht niet wat er in haar hoofd omging, maar er moet altijd wel zoiets gebeuren om een Hollywoodfilm beter te maken niet?

Nu we het toch over spanning hebben, deze film had er genoeg. Blijkbaar is de aarde besmet met een soort virus dat iedereen in een megacreepy monster veranderd. => verschrikkelijk eng. Ze zijn gewoon overal. Als je dus met een bende meisjes naar deze film gaat, ga dan niet daast degene zitten die het luidst gilt op de achtbaan én heel rap schrikt.

Met leuke personages, héél veel spanning en toffe maar o zo creepy zombie-achtigen, mag ik zeggen dat Scorch Trials een geslaagde film is.

4 thoughts on “Filmrecensie: The Scorch Trials 

    1. Ja, ik moet zeggen dat het echt eng was… Als je niet tegen enge monsters kunt dan is ie inderdaad verschrikkelijk! En nee hoor, dat klinkt helemaal niet kinderachtig! ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.