Persoonlijk

Een vooruitblik op mijn laatste bachelorjaar

Als ik dezelfde post zou moeten schrijven, zonder corona, dan had deze vooruitblik er helemaal anders uitgezien. Maar voor wie had het jaar er niet anders uitgezien, denk ik dan.

Op 30 juli had ik onder normale omstandigheden op het vliegtuig naar Uruguay gezeten en ik ging pas half januari terugkomen. Maar zoals je al weet, gaat mijn uitwisseling niet door en blijf ik voor dit semester nog in Gent om te studeren.

Een positieve bril

Oké, ik had liever wel in Uruguay gezeten en ik vraag me oprecht af hoe ik het daar gevonden zou hebben, maar het leven heeft anders beslist en ik ben ook vastberaden om van dit semester ook een heel fijn semester te maken. Ik ben heel erg blij dat ik nu nog bij mijn familie kan zijn en dat ik na een lange periode coronalockdown toch mijn vrienden af en toe wat meer ga zien.

Bovendien is dit semester ook het laatste semester van mijn bachelorjaar en ik kan haast niet geloven dat de tijd zo snel is voorbijgevlogen. Oké, ik heb nog wat studeerjaartjes te gaan, maar toch is het best een vreemd gevoel. De tijd gaat snel en dat bewijst maar eens dat je ervan moet genieten.

Of ik leuke vervangingsplannen heb?

Voor dit komende najaar heb ik eigenlijk nog helemaal niets wilds gepland. Natuurlijk is er nog elke maand een leesclub (en ga ik proberen om onze vijfde verjaardag in januari feestelijk te vieren en plannen). Het zijn dan geen wilde plannen, maar toch wel plannen waar ik elke maand naar uitkijk.

Ook is er nog een kans dat ik in het tweede semester kan vertrekken op uitwisseling, maar eerlijk gezegd heb ik er niet veel hoop op. Ik duim natuurlijk voor mezelf en toch weet ik dat de kans heel erg klein zal zijn. Maar ja, wie weet. We zien wel.

Tot slot kwam ik er ook eind deze week achter dat ik best wel wat vrije dagen heb in mijn lessenrooster. Die vrije dagen ga ik spenderen aan lezen en schrijven (want, hé: de eerste versie van mijn manuscript moet nog af!). Ook moet ik dit jaar mijn bachelorpaper schrijven. Die staat helemaal in teken van inclusief taalgebruik op het secundair onderwijs, dus ik heb er zoveel zin in om dat allemaal te onderzoeken.

En voor de rest?

Kun je hier nog elke week terecht voor nieuwe blogposts, kletspraat en een occasionele klaagzang. Ik blijf nog even hier, dat je het maar weet.

3 thoughts on “Een vooruitblik op mijn laatste bachelorjaar

  1. Het verloop van dit jaar had echt niemand kunnen voorspellen hé. Ok, misschien Trelawney maar die doet er volgens mij 3/4de van de tijd gewoon een gokje naar. Mocht ze 2020 omschreven hebben als de Grim dan had ik haar echter wel gelijk gegeven. Al een geluk dat er nog steeds lichtpuntjes zijn om ons aan op te trekken. Ik duim mee voor je uitwisseling maar ik begrijp dat je er niet op durft hopen. Jammer genoeg ziet het er niet naar uit dat we snel verlost gaan zijn van dat vervelende virus. Misschien moet je net als ik beginnen nadenken over het samenstellen van een uitkijk-lijstje. Eentje met kleinere maar wel fijne zaken om naar uit te kijken die je binnenkort hopelijk wél kan verwezenlijken.

    1. Ja, wel dat kleine uitkijklijstje begint al de groeien. Zo ben ik echt blij dat ik nog de leesclubs kan organiseren, want als ik op uitwisseling ging, zou dat niet meer gelukt zijn. Dus ja, me happy. En ik vind wel nog een paar dingen. Genoeg om er blij van te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.