Review

Did I Mention I Need You? | Estelle Maskame

Pas op! Deze recensie kan spoilers bevatten van het eerste deel in de DIMILY-trilogie, Did I Mention I Love You?. Benieuwd naar de serie? Dan kun je hier mijn recensie van deel 1 lezen!

9789048834778.jpgAuteur: Estelle Maskame
Uitgeverij: Moon Young Adult
ISBN: 9789048834778
Pagina’s: 333
Prijs: 17,50
Samenvatting:

Het is een jaar geleden dat de achttienjarige Eden Munro haar stiefbroer, en geheime liefde, Tyler Bruce, zag. Vanwege hun familie hebben ze een time-out in hun geheime relatie genomen, maar Eden kan haar opwinding moeilijk verbergen als Tyler haar voor de zomer in New York uitnodigt. Eden is gelukkig met haar vriend Dean, maar tijdens een lange, hete zomer wordt het duidelijk dat de twee nog niet over elkaar heen zijn. Kunnen Tyler en Eden de verleiding weerstaan?

Mijn mening: 5/10

Een paar weken geleden mocht ik Estelle Maskame interviewen op de enige echte Boekenbeurs in Antwerpen. Toen kon ik het natuurlijk niet laten om Did I Mention I Need You? te lezen die onlangs bij Moon Young Adult verscheen, maar ik moet eerlijk bekennen dat een boek me nog nooit zo hard heeft teleurgesteld.

Ik hield onvoorwaardelijk van het eerste deel in deze trilogie, Did I Mention I Love You?. Ik kon het zelfs niet onder stoelen of banken schuiven. Ik kreeg dit boek dus én OMG ik begon als een sneltrein te lezen. Maar al vanaf pagina 10 werd ik mooi weer met mijn voetjes op de grond gezet en misschien toch al lichtelijk teleursteld.

Boek één eindigt: Tyler gaat naar New York en Eden krijgt een nieuw vriendje, the cutest Dean. Boek twee begint na een goed jaar: Eden gaat op bezoek bij Tyler in New York voor 6 weken en laat haar vriendje Dean achter. Oké, hier op zich geen probleem. Totdat Eden op het vliegveld komt en aan niemand anders kan denken dan Tyler. Het is precies alsof dat hele jaar en een beetje met Dean helemaal nergens op sloeg. En daar kan ik als meisje echt niet inkomen.

Natuurlijk kun je dan verwachten hoe het verder gaat evolueren.


SPOILER-ALERT

Eden wil dus weer met haar stiefbroer. EN OMG! Telkens als ze hem wil zoenen of aanraken of weet ik veel wat gaat het zo: “O nee, Dean is nog thuis. Ik hou van hem, maar… Tyler! Tyler, is zo mooi en zo de ware.” 250 pagina’s lang heeft Eden me weten te irriteren. Ik bedoel. JA! Je vriendje is wel nog thuis hé! Je bent al zo lang met hem! MAAK EEN KEUZE.

Plus, in het begin van het boek wil Eden dan nog niet eens haar liefde voor Tyler toegeven. Maar wordt ze wel telkens als er nog maar een meisje ter sprake komt, ontzettend kinderachtig jaloers. Ik weet niet wat ik voelde toen ik dit boek las. Maar wat ik wel weet is dat ik ongelofelijk veel keer dit boek heb neergelegd omdat Eden zich zo verschrikkelijk gedroeg.

EINDE SPOILER-ALERT


Waar het uiteindelijk allemaal op neerkomt is dat Eden me ontzettend heeft weten te verbazen omdat ze werkelijk het meest naïeve, irritante en besluiteloze personage is geworden. Ik heb me meer dan de helft van het boek geïrriteerd aan haar terwijl de setting van het boek (New York!), Tyler en zijn vrienden echt interessant waren. Vanaf het moment dat ik irritatie voel voor een personage, en zeker het hoofdpersonage, is de pret er al af voor mij én er was ook niets dat Estelle kon doen om het gevoel uit mijn hoofd te krijgen.

Toch was niet alles aan dit boek irritant. Ik moet zeggen dat ik me keer op keer ben blijven verbazen over de geweldige schrijfstijl van Estelle Maskame. Ook al irriteerde ik me rot, het is en blijft een boek dat zo vlot leest. Als je je niet zou storen aan dat verschrikkelijk gezaag over AHHH en OOOHHH van Eden weet ik zeker dat deze pageturner je echt wel zou bevallen. Het is net als DIMILY een geweldig boek voor tussendoor.

Ook hield ik echt van de Tyler in DIMINY. Ik beken dat hij echt een droomjongen is geworden in vergelijking met het eerste boek. Hij is een interessant personage geworden én hij maakte het boek zo de moeite waard. Ik niet verwacht had dat hij zo een ommezwaai zou hebben gemaakt, maar ik had er wel op gehoopt in dit boek. Duizend keer liefde voor dat dus.

Oké, ik heb dus niet zo genoten van dit boek als ik had verwacht. Ik vind het dan ook zo ontzettend jammer dat Eden mij niet meer zo is bevallen als in boek 1. Misschien is dit de realistische voorstelling van een tiener in een soort relatiecrisis, maar ik vond het helemaal niets voor mij. Het einde daarentegen wist me wel te pakken (alhoewel het ook wat raar was), dus kan je wel besluiten dat als ik ooit het derde boek tegenkom, ik nog graag wil hoe het verhaal van Tyler en Eden zal eindigen.

Bedankt aan L&M Books voor het recensie-exemplaar.

 

4 thoughts on “Did I Mention I Need You? | Estelle Maskame

  1. wederom deel ik je mening hier, hoe grappig 🙂 Ik ben toch wel benieuwd naar deel 3: ben benieuwd welke keus Eden maakt – want ze moet wel echt een keuze maken, anders ben ik niet blij met Estelle Maskame!

    1. Nou jij vond het denk ik ietsje beter dan ik, maar ik vond het echt een tegenvaller. Maar inderdaad ik ben wel heel benieuwd naar hoe het gaat aflopen! Hihi, het is inderdaad grappig! ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.