Book Nerds

Deze boeken wil ik zeker nog lezen voor het eind van 2016

Mijn Goodreads Reading Challenge gaat best goed dit jaar! Ik moet nog 5 boeken lezen én dan heb ik het in mijn pocket. Omdat mijn tbr-stapel verschrikkelijk groot is, heb ik vandaag nog besloten om een lijstje te maken met boeken die ik zeker zeker zeker nog wil lezen voor we weer een nieuw jaar inluiden. Benieuwd wat zoal op mijn nachtkastje ligt?

Eerst en vooral heb ik in de vorige zin een beetje gelogen, want ik heb namelijk niet echt een nachtkastje. Ik wil het alleen zo graag zo zeggen omdat ik jullie (en mijn mama) dan niet nog eens moet vertellen dat mijn boeken overal in het huis liggen. Maar dat nu even terzijde. 😉

Numero 1: Zwaard van Glas van Victoria Aveyard

Dit boek ligt al een lange tijd op me te wachten. Het zal je verbazen of niet, maar ik ben het momenteel aan het lezen en zit ongeveer rond pagina 200. Je zult dus wel verwachten dat ik het boek bijna zal uithebben, maar met de examens over 2 weken ben ik daar nog niet zo zeker van. Ook leest het boek niet zo vlot als ik zou willen. Wat vonden jullie van dit boek? Heeft iemand het al gelezen?img_17511

Numero 2: Het Balseizoen van Jonah Lisa Dyer en Stephen Dyer

Wat kijk ik ernaar uit om dit boek te lezen! Zoals ik al zei heb ik over twee weken examens. Zoals je misschien al weet, heb ik dan altijd nood aan luchtige, romantische of grappige boeken. Ik denk dat dit boek perfect zal zijn om me even af te leiden van al het studeren en dus weet ik zeker dat dit boek (hopelijk) in een ruk uit zal zijn!img_17771

Numero 3: Fakkel tegen het Duister van Sabaa Tahir

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! Vandaag kreeg ik het vervolg van Vuur & As! Ik heb werkelijk heel het jaar uitgekeken naar het moment dat ik het vervolg van dat boek in mijn handen zou hebben en nu is het daar. Ik kon niet stoppen met het aaien van het boek. Echt jongens. DIT. GAAT. GEWELDIG. WORDEN. (PS: ik had mega veel foto’s van de prachtige cover, maar WordPress wil mijn foto’s niet meer uploaden! Sorry!)

Numero 4: Team Mortis-Bloedlijst van Bjorn Van Den Eynde

Heb ik jullie al gezegd dat deze schrijver mijn favoriete Belgische auteur is. Het is werkelijk mijn boekige traditie om elk jaar als er een nieuw boek van hem uitkomt rond november die te kopen, te koesteren en te verslinden. Ik denk dat ik nu al vijf jaar elk jaar met smacht wacht op een nieuw boek van hem en steeds weer weet deze geweldige schrijver aan mijn hoge verwachtingen te voldoen. Jongens, ik mag mijn traditie niet verbreken: ik ga dit boek uitlezen.img_17531

Numero 5: The Diabolic van S.J Kincaid

Als lid van het panel van Y&A, vind ik het geweldig dat ik de kans krijg om alle boeken met evenveel plezier te kunnen lezen. Zo heb ik al op voorhand de sommige boeken kunnen lezen (zie Sterrenstof), maar The Diabolic heb ik jammer genoeg nog niet kunnen lezen. Na veel enthousiaste reacties en recensie van vrienden en bloggers ga ik er toch mijn werk van maken. De cover is zo geweldig en bovendien spreekt het verhaal me ontzettend aan! Echt waar, ik heb er zin in!img_16041

Numero 6: Duizend Hoog van Katherine McGee

Met deze nummer 6 ben ik van plan om mijn Reading Challenge door het plafond te doen stijgen. Afgelopen week kreeg ik dit geweldige boek in mijn brievenbus en wel: wat een cover! Het boek staat zo mooi in je boekenkast. Je kan het werkelijk niet geloven. Ook ben ik ontzettend benieuwd geworden naar het boek door de mooie recensies online. Dus wie weet vind ik wel weer mijn volgende Book Crush.

img_17511
Kijk nog eens goed naar deze foto! Zie je de prachtige rug van Duizend Hoog? Om verliefd op te worden, niet?

 


Een hart onder de riem

Dit is een speciale boodschap aan degenen die dit moment in een reading slump zitten of last hebben van een book hangoverl: Book Nerd, maak ook je lijstje! Ik heb na het schrijven van dit lijstje ontzettend veel zin gekregen om te beginnen lezen, want ik heb mezelf eraan herinnerd waarom ik deze boeken op mijn TBR zo graag wil lezen. Dus Go Go Go en laat me weten het gaat. Book Nerds zijn er om je te steunen!

Welke boeken wil jij graag nog uitlezen tegen het einde van 2016?

 

 

 

11 thoughts on “Deze boeken wil ik zeker nog lezen voor het eind van 2016

 1. Mooie lijst! Veel succes met lezen!:D
  (p.s.: Ik heb het zwaard van glas ook gelezen en ik heb me op een bepaald moment echt door het boek moeten worstelen. Heel jammer, want ik had er wel naar uitgekeken (al was het eerste deel ook niet echt mijn ding).

  1. Dank je wel! Ja, ik worstel me er eerlijk gezegd ook een beetje door. Maar dat komt misschien wel omdat ik nog geen een namiddag of ochtend eens mooi heb kunnen doorlezen. Ik vond het eerste deel dan wel mega leuk! ?

 2. Ik heb mijn reading challenge bíjna gehaald, maar er zijn eigenlijk nog 9 boeken die ik nog wil lezen dit jaar. Wel een beetje veel misschien haha, maar we zullen zien hoe ver ik kom. 🙂

  1. Yey! Veel succes nog met lezen! Zelfs ik vrees nog dat ik mijn eigen challenge niet ga halen met 6 boeken. Maar wie weet! ?

 3. Goh, van enkele boeken weet ik nu al dat ik ze zo snel mogelijk ga lezen. Maar ik weet niet exact wat mijn leesvoer zal zijn tot het einde van dit jaar. Wel ga ik zo snel mogelijk Een fakkel tegen het duister en Stil van jou lezen. Daarnaast zou ik ook graag De Heksen van Roald Dahl, Alien Separation van Gini Koch, Magic bleeds van Ilona Andrews en Faefever van Karen Marie Moning lezen. Maar ook Zwaard van glas staat hier op me te wachten én nog een heel deel andere ongelezen boeken.

  1. Ik wil ook zo graag Vuur en As deel 2 lezen! Ik wacht al zo lang op dat boek? Hoeveel boeken denk je dat je gaat gelezen hebben tegen het einde van het jaar?

   1. Rond de 140 denk ik. Iets minder dan de vorige twee jaren maar dat komt doordat ik meer tijd aan het bloggen heb gespendeerd. En ook een beetje werd ‘afgeleid’ door fanfiction, het maken van foto’s voor Instagram-challenges en het volgen van Social Media. Ok en ook een beetje omdat het me de laatste maanden moeilijker lukt om me te concentreren op een boek. Ik blijf hopen dat dit binnenkort zal beteren.

    1. Haha, ik vind dat nog steeds aardig veel! Maar soms moet je ook gewoon eens andere dingen doen, niet? Ik probeer er 50 te lezen dit jaar én hopelijk lukt het me ook! 😉

 4. Mooie stapel! Ik ga nog proberen 8 boeken te lezen voor het eind van het jaar, het klinkt misschien veel, maar ik ben een beetje dunne boekjes uitgekozen haha. The Diabolic wil ik nog zoooo graag lezen, ben benieuwd wat je ervan gaat vinden!

  1. Dank je wel! Ik kan echt niet wachten op aan m’n stapel te beginnen! The Diabolic staat echt hoog op mijn lijstje! Heb er echt zoveel goede dingen over gehoord! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.