Dear Book Nerd Book Club

Onze Verdwenen-leesclub was weer eens geweldig

Ik moet echt eerlijk bekennen dat onze leesclub keer op keer groeit! Deze zaterdag waren we met onverwacht veel mensen én hadden we net als altijd weer de geweldigste tijd! Maar wat was dat nu, die leesclub? Ik vertel het je vandaag!

De leesclubpret begon eigenlijk al ’s ochtends, want ik had beloofd dat ik weer iets lekkers ging meebrengen. Zo bakte ik met veel liefde in de ochtend tussen het leren door een lekkere appelcake. Dat voorspelde dus al veel: het ging zonder er veel woorden aan vuil te maken geweldig worden.

Here we come!

Eigenlijk had ik Verdwenen van Tara Altebrando pas de dag voordien uitgelezen. Eigenlijk was dat best wel goed, want dan zat alles nog fris in mijn geheugen. Alhoewel ik het boek niet zo denderend vond, vond ik het toch wel een leuke read. Als moderator vind ik het altijd spannend om te weten wat de rest van de leesclubbers van het boek vond, maar vreemd genoeg was iedereen unaniem eens over wat ze van het boek vonden. En dat was toch een beetje speciaal, want bij Dear Book Nerd Book Club zijn we het nooit eens met elkaar! Dus om 15u vertrok ik weer eens naar mijn favoriete plekje in Brugge, De Brugse Boekhandel.IMG_1737[1].JPG

In ons favoriete kringetje

Ik vind het altijd zo geweldig dat iedereen zo enthousiast is als ze de boekenwinkel binnenkomen. Ik ben altijd na een leesclub zo gelukkig, niet normaal! Zo druppelde langzaam iedereen vanuit alle windsteken binnen. Ik zag weer nieuwe gezichten, maar ook mensen die ik al vanaf de eerste leesclub zie. Iedereen nam iets te drinken of sneed een plakje van Nana’s of mijn cake af en toen begonnen we.IMG_1741[1].JPG

Het oordeel viel hard

Wat ik het afgelopen jaar heb geleerd is dat YA-lezers de meeste terechte kritiek kunnen geven én als ze dan nog eens samenkomen om een bepaald boek te bespreken er geen meningen onder stoelen of banken worden geschoven. Net zoals altijd werd er geweldig veel gelachen, maar werd er ook in de detail besproken wat het boek Verdwenen zowat inhield. En ik heb je al gespoild: iedereen was unaniem eens. Verdwenen van Tara Altebrando was niet het boek dat ze verwacht hadden dat het ging zijn…IMG_1738[1].JPG

Toen ik vroeg om het boek te beschrijven in drie woorden was dit de uitkomst:
Chiara vond dat Het. Beter. Kon. Anderen zeiden dan weer tijdsverlies, voorspelbaar, cliché, origineel plot, maar niet goed uitgewerkt. Toch was iedereen te vinden voor de geweldige cover van het boek.

Misschien kun je nu ook verwachten dat het gemiddelde van 10 mensen niet zo heel verrassend gaat zijn, want die is namelijk heel laag: 4.8/10. Best wel jammer, want ik had het toch wel anders verwacht.

Toch was het plezier overal

We hadden cake, geweldig gezelschap én we waren omringd door fantastische boeken. Ik denk dat geen leesclub ooit zo geweldig is geweest. We praatten over onze laatste nieuwe aankopen, wat we aan het lezen waren én wat de leesclubbers graag zouden willen doen in het nieuwe jaar van  Dear Book Nerd Book Club! Ik kreeg ook van iedereen te horen dat ze het ontzettend jammer gaan vinden dat er weer eventjes geen leesclub meer gaat zijn tot in januari. Maar dat maken we dan ruimschoots goed, want met onze The Jewel-leesclub vieren we ons 1-jarig jubileum (met taart en lekkere cocktails natuurlijk!)! En liet ik ook al wat los over onze plannen met de YA-sleepover…


Wil jij ook eens komen naar een leesclub of een ander event?

Volg dan Dear Book Nerd Book Club op Facebook én blijf op de hoogte van de YA-eventen in België!

PS: op 21 januari viert onze leesclub zijn 1-jarig bestaan! Dat vieren we met taart, cocktails en een leesclub (want daar begon het immers mee!) Van Young & Awesome mag ik 16 exemplaren van het boek The Jewel van Amy Ewing weggeven! Dus dat wordt extra gezellig… Meer info (en info over leesexemplaren): vandenbogaerde.audrey@gmail.com

14639891_1343485315661650_9130857793028008373_n.jpg

 

 

 

5 thoughts on “Onze Verdwenen-leesclub was weer eens geweldig

    1. Ik verbaasde me er ook zo over toen iemand erover begon. We hebben al zoveel bereikt i.v.m de Belgische YA-community dat ik er een beetje stil van word. <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.