Book Nerds

De Val en Verlossing releaseparty!

Je hebt op mijn blog al verschillende keren kunnen lezen over De Grisha: De mooiste cover van Schim en Schaduw en de specialreview van Dreiging en Duisternis. De boeken zijn een échte must read voor een bedreven fantasyfan en hebben dus echt mijn hart veroverd!

Gisteren mocht ik de enige echte releaseparty van Val en Verlossing bijwonen. Ik kan echt zeggen dat het de moeite was! Leigh Bardugo op groot scherm, een bakwedstrijd en een kostuumwedstrijd hebben 15 februari speciaal gemaakt!

Zenuwachtig de trappen op
Het evenement vond plaats in Het Huis Utrecht. Gelukkig zag ik meteen een paar mede-ambassadeurs, dus was ik niet helemaal alleen. Uiteindelijk beklommen we de trappen waar je meteen het hele programma kon zien…

De bakwedstrijd en de kostuumwedstrijd
Ik moet zeggen dat ik echt verrast was door de mooie taarten die sommige mensen gebakken hebben. Een typische Russische taart en broodvogeltjes, allemaal gebaseerd op de Grisha boeken. Geweldig vind ik!Val en Verlossing releaseparty

Eigenlijk waren er niet zoveel mensen verkleed. (Ik wel, maar…) De kostuumwedstrijd werd gewonnen door de Duisterling die er echt geweldig uitzag, al zeg ik het zelf! Hij won een maar liefst 75 euro!

Heaven on earth
Natuurlijk hoort er bij een releaseparty een boekenverkoop van de leukste boeken. Ik ging tevreden naar huis met een ton boekenleggers, stickers, een shopper en natuurlijk Val en Verlossing! Val en Verlossing relaeseparty

Eindelijk
Na vele leuke praatjes met boekbloggers en mede-ambassadeurs was het eindelijk tijd voor interview met Leigh Bardugo. Leigh is echt een charmante dame met ongelofelijk veel levenslessen. Er werden veel interessante vragen gesteld en Leigh beantwoordde ze maar al te graag!

Val en Verlossing releaseparty

Leigh Bardugo is een inspirerende vrouw, die graag leuke anekdotes verteld over haar schrijfgewoonten (broccoli in je haar??) en haar leukste fans. Ze had veel advies voor toekomstige schrijvers en mij zijn  toch wel een paar dingen bijgebleven:

Scared writhers make bad art.

Do always the things you fear.

Als je Leigh zou vragen welk soort Grisha ze is, zegt ze volmondig een Hartenwringer, maar in haar hart is ze een Fabrikator.  Als je vraagt als de Team Mal of Team Duisterling is, zegt ze: Team Nikolai want ze heeft stiekem een crush op hem. Nou ja, wie niet? (PRINS!)

Terug naar huis
Na een praatje met Myrthe, een Blossom Books redacteur, was het tijd om naar huis te gaan… Maar in het praatje kwamen ook alle Soulmatesfans te weten dat Misty Falls van Joss Stirling waarschijnlijk niet meer vertaald wordt. *snif *snif

4 thoughts on “De Val en Verlossing releaseparty!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.