Creatief met boeken

Creatief met boeken #2: Let the cover speak!

Ik had al een tijdje het idee om ook eens iets creatiefs op mijn blog te plaatsen. Ik vind namelijk dat boeken heel wat kunnen teweegbrengen. Nu het vakantie is heb ik dus héél veel tijd om leuke dingen te doen! Elke week kunnen jullie dus updates van mijn Quoteboek verwachten! 

Stap 2: ontwerp de cover

Je kan een Quoteboek maken op vele manieren en je geeft dan ook je eigen touch aan je boek. Ga je voor glitter, pareltjes of gewoon casual? It’s up to you!

www.girlscene.nl

Ik heb gekozen voor een heel simpele cover in zwart-wit met een quote van één van mijn favoriete schrijvers, Tahereh Mafi. Ik heb ook een quote gekozen die meteen verteld over wat het boek gaat: woorden die er toe doen. Dit is mijn quote:

Books are easily destroyed. But words will live as long people can remember them.
-Tahereh Mafi, Unravel Me

Natuurlijk heb ik niet meteen die quote op mijn boek geschreven! Eerst heb ik mijn potlood en gom gebruikt. Het is ook handig om lijntjes te trekken om op te schrijven zodat je niet schuin schrijft…

Cover Quoteboek

Nadat ik mijn ganse quote op de cover had geschreven, ben ik over de potloodlijnen gegaan met een alcoholstift. Dit is het eindresultaat!

Cover Quoteboek

Wat vinden jullie? Geslaagd?

2 thoughts on “Creatief met boeken #2: Let the cover speak!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.