Review

Review: Girl Online | Zoë Sugg

Auteur: Zoë Sugg
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000344222
Samenvatting:
Penny heeft een geheim: onder de alias Girl Online blogt ze over schooldrama’s, jongens, haar
rare, chaotische familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft.Wanneer alles alleen maar
slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe en gitaar tokkelende Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar
blog. Maar Noah heeft ook een geheim, een geheim dat Penny’s dekmantel in gevaar brengt.
En erger nog: ook haar belangrijkste vriendschap komt hierdoor op het spel te staan.

Mijn mening: 8/10

Ik heb dit boek meegenomen uit de bib omdat er erg veel werd gespeculeerd over een ghostwriter die Zoë Sugg aka Zoella zou gebruikt hebben om dit boek te schrijven. Natuurlijk als een boekenblogger was ik erg benieuwd hoe dit boek zou zijn en moest ik er natuurlijk iets over kunnen vertellen.

Het verhaal van Penny is toch wel origineel en ik was aangenaam verrast. Natuurlijk is het nog steeds een instant love story, maar wie het boek ook geschreven heeft is er erg goed in geslaagd om de plot onverwacht en grappig te houden.

Penny is een meisje die altijd de pech heeft om allerlei gênante dingen mee te maken. Ze heeft ook één beste vriend en een ton niet-vrienden. Ik snap niet dat ze in het begin zo naïef was als het om haar vrienden gaat. Penny is duidelijk een slimme meid met een leuke blog die mensen inspireert. Maar ja, iedereen heeft wel een irritant kantje.

Ik vermelde al eerder de instant love en, ja, die kon je gewoon verwachten. Je kunt de schrijfster het helemaal niet kwalijk nemen dat ze een extreme hottie laat meespelen. Hun liefde is heel spontaan en origineel. Ze hebben toffe (rare) bijnaampjes voor elkaar: beginincidentje, Brooklyn Boy en Autumn Girl. Achter de bijnaampjes zitten betekenissen waarover duidelijk is nagedacht. Iets wat ik altijd leuk vind in een boek.

Wat ik ook leuk vond was de jeugdige omgeving waarin het boek zich afspeelde, Brighton. Misschien vind ik het zo tof omdat ik er afgelopen paasvakantie met mijn school op vakantie ben geweest en ik natuurlijk weet dat Brighton een erg levendige stad is. Ja, het was precies alsof ik terug was in Brighton.

Maar Brighton en de bijnaampjes die zo cute waren zijn niet de enige dingen die mij in een ruk dit boek hebben doen uitlezen. Nee, ook de inspirerende blogposts die Penny schrijft halen werkelijk iedere tiener over om het boek leuk te vinden.

Toch kon ik niets anders doen dan toch even research te doen naar het boek van Zoella. En na een paar keer artikels aan te klikken, zie je wel het duidelijke bewijs dat Zoë haar boek niet zelf heeft geschreven. Jammer, maar het is een goed boek. Jammer, dat je zo ‘je’ boek moet schrijven.

Last weekend, it emerged that Zoella had help from a ghostwriter and she was forced to release a statement saying that only “the story and the characters” were her own work.

When her publisher was asked if Zoella had written any sentences contained in the book, a spokesperson said: “We are not getting into the nitty gritty of that.”

– The Telegraph

1 thought on “Review: Girl Online | Zoë Sugg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.