Review

BLOGTOUR | Elle & Darcy: een LHBTIA+-hervertelling van Pride & Prejudice

Na een verschrikkelijke date besluiten Elle en Darcy dat ze nooit meer afspreken. Ze zijn te verschillend: Elle is een dromerige Twitter-astrologe die op zoek is naar haar soulmate, Darcy is een no-nonsense actuaris die niet van verassingen houdt. Ze nemen afscheid, maar niet voor lang. Darcy wordt gek van haar bemoeizuchtige broer die matchmaker speelt en doet Elle een voorstel: tot oudejaarsavond doen ze alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze niets meer met elkaar te maken te hebben. Maar hoe eindigt het toneelstukje als de gevoelens echt worden?

Mijn mening: 6,5/10

Elle & Darcy is het tweede boek dat uitkomt bij de nieuwe Rainbow-reeks van Zomer & Keunig. Het is een losse hervertelling van Pride & Prejudice, maar deze keer met twee vrouwen in de hoofdrol. Ik ben zo blij dat er tegenwoordig zoveel meer boeken uitkomen die ook de mooie verhalen van LHBTIA+-personen vertellen, want eigenlijk mogen die er echt wel meer zijn.

Het uitgangspunt van het boek is hilarisch. Elle en Darcy worden op blind date gezonden door een gemeenschappelijke kennis, maar die date loopt faliekant mis. Dat zorgt voor een aantal hilarische en hartverwarmende hoofdstukken die zeker en vast een glimlach op je gezicht zullen toveren.

Het boek is zo ook zo hilarisch en fijn omdat ik helemaal fan ben van de personages. Ik hou van Elles dromerige blik en volharding en Darcys realistische blik. Deze twee gecombineerd zorgt dus voor heel wat vuurwerk op papier.

Ook vliegt het verhaal zo voorbij en dat komt waarschijnlijk omdat Alexandria Bellefleur niet zo’n fan is van onnuttige scènes. (Al had ik persoonlijk graag wat meer relatie-opbouw en cute scènes tussen Elle & Darcy gewild, want ik zit zo graag wat langer in een boek.) Maar ben je daar niet zo’n fan van en hou je gewoon van een boek dat je in een avond uit kunt hebben, dan is dit wel het boek voor jou.

Helaas vond ik, omdat Bellefleur zo snel gaat in haar boek, het einde ontzettend gehaast en redelijk slecht uitgewerkt. Bellefleur had zeker wat meer aandacht mogen besteden aan de gedachtegangen van haar personages en daardoor zou de ‘grote’ plottwist niet zo onrealistisch aangevoeld hebben. In vergelijking met de rest van de opbouw in het boek, waren de laatste vijftig pagina’s redelijk zwak.

Ook wil ik graag even vermelden dat het boek helemaal niet de plotlijn van Pride & Prejudice volgt en de personages hebben ook heel weinig overeenkomsten met Jane Austens Elizabeth en Darcy. Als je dus een boek wilt lezen dat helemaal dezelfde feels naar boven brengt, dan is het een beetje misleidend.

Elle & Darcy is een heerlijke feelgood, maar daar blijft het ook bij. Het blies me niet ontzettend hard van mijn sokken en volgde een beetje de traditionele lijnen van een feelgoodverhaal. Desondanks heb ik er wel van genoten en was ik blij dat ik weer een dagje helemaal in een leuk eindejaarsverhaal kon duiken.

Elle & Darcy | Alexandria Bellefleur | Femke de Moor| Zomer & Keunig | paperback | €16,99 | 9789020539776 | 352 p.

Deze recensie verscheen naar aanleiding van een blogtour en is gebaseerd op de drukproef. Morgen is het de beurt aan Axellesbooks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.