Dear Book Nerd Book Club

Wat o wat zou er in mijn Secret Santa-pakketje kunnen zitten?

Bij onze leesclub is het de jaarlijkse traditie geworden om tijdens de leesclub van december een Secret Santa te houden. Iedereen die wilt deelnemen ontvangt in november dan een lootje waar hij/zij/hun een cadeautje van ongeveer 20 euro moet kopen. (En natuurlijk krijg je er dan ook eentje terug.)

Wat zo fijn is aan Secret Santa is dat je zelf ook een heel leuk pakketje mag samenstellen voor iemand. Terwijl je je weken afvraagt welk boek je zelf zal krijgen, ben je ook druk in de weer om een geweldig pakket voor iemand te maken. Wat zal je er voor eten in stoppen? Houdt deze persoon van goodies of juist niet? Het zijn best moeilijke vragen af en toe, maar nu ik zelf mijn eigen pakket al opgestuurd heb en het pakketje van mijn Secret Santa onder mijn kerstboom staat, ben ik heel erg nieuwsgierig naar wat er in mijn pakketje zit. Hoe kan het ook? Mijn wishlist was eindeloos.

Top 5

Op mijn wishlist staan er meer dan vijfentwintig boeken, dus ik kan niet eens beginnen raden welk boek mijn Secret Santa gekozen zou hebben. Toch heb ik stiekem een kleine voorkeur (en dat heb ik ook aangeduid met een sterrenrating).

 1. I Was Born For This of Solitaire van Alice Oseman
 2. Music From Another World van Robin Talley
 3. The City of Brass van S.A. Chakraborty
 4. The Bone Season van Samantha Shannon (of de hele serie)
 5. Chicas de Papel y de Fuego van Natasha Ngan

Goed, dat was mijn top 5, maar aangezien ik elk boek op mijn wishlist graag zou willen hebben, zou ik echt helemaal niet teleurgesteld zijn als het een van deze vijf niet is.

Vorig jaar

Mijn pakketje van vorig jaar was ook echt geweldig. Leesclublid Charlotte had echt haar best gedaan. Ik kreeg The Savage Song van V.E. Schwab, een conditionerbar van Lush en wat lekkers. The Savage Song verslond ik meteen na de leesclub en van de conditioner ben ik nog elke dag aan het genieten, dus dat was echt een heel geweldig pakketje.

Eerste impressies

Mijn pakketje van dit jaar ziet er geweldig uit. Het is met zorg ingepakt in oud tijdschriftenpapier (yey! milieu!) en het weegt redelijk zwaar. Ik kan ook helemaal niets horen rammelen, dus tja, ik kan je helaas niet veel meer vertellen. Op 5 december is het onlineleesclub en mogen we alle pakketjes openmaken, dus dan zal ik je dat meteen weten te vertellen.

Heb jij al ooit eens deelgenomen aan een Secret Santa? Wat vond je daar toen van?

7 thoughts on “Wat o wat zou er in mijn Secret Santa-pakketje kunnen zitten?

 1. Ik vind deze editie zooooo vreselijk. We moeten nu staan kijken naar ons pakje. :O
  Ik vraag me echt af wie mijn pakje heeft verzorgd. Het tegenadres doet niet meteen een belletje rinkelen en ik ga het ook niet google om mezelf niet te spoilen. Ik heb een keer voorzichtig geschud omdat ik het pakje rechtop wou zetten en ik hoor vooral kartonnen wormpjes als vulling. Wel een anticlimax als je de secret santa eindelijk hebt gemaakt en opgestuurd. Dan zit je echt zoals Alice verveeld te wachten tot de onthulling. Ik kijk zooooooo uit naar zaterdag! Moeten we wel even allemaal voor de webcam pronken met ons pakje šŸ˜€

  1. Haha, ja ik vind het ook. Maar ik denk dat iedereen behalve een iemand nu al z’n pakketje heeft, dus dat is echt geweldig. Ik zie ook dat iedereen heel erg z’n best heeft gedaan, dus ik verwacht dat iedereen heel veel plezier zal hebben zaterdagmiddag voor de webcam. Ik heb er ook al zo’n zin in!

   1. Het was ook echt leuk om eens een ingepakt pakje te ontvangen. Ik verbaasde mijn bijna dat het papier heel tot bij ons is gekomen.

 2. Al een geluk dat je er geen maandlang op moeten kijken. Nu ja, hier gaat mijn Secret Santa pakket enkele weken in het zicht staat vooraleer ik het mag uitpakken maar eigenlijk vind ik dat wel fijn. Ik weet dat ik op dat vlak een vreemde ben maar ik hou echt van dat mysterieuze. Van het niet weten en ondertussen uitkijken naar het moment waarop je de inhoud van je pakje mag ontdekken.

  1. Ik heb helemaal hetzelfde! Ik vind het zo leuk om iets mysterieus te hebben en dat maakt het net zo fijn de hele tijd. Het is echt een van de leukste dingen die we doen met de leesclub.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.