Review

A Darker Shade of Magic | V.E. Schwab

Afbeeldingsresultaten voor a darker shade of magicAuteur: V.E. Schwab
Uitgever: Titan Books
ISBN: 9781783295401
Pagina’s: 400
Samenvatting:

Kell is one of the last Antari—magicians with a rare, coveted ability to travel between parallel Londons; Red, Grey, White, and, once upon a time, Black.

Kell was raised in Arnes—Red London—and officially serves the Maresh Empire as an ambassador, traveling between the frequent bloody regime changes in White London and the court of George III in the dullest of Londons, the one without any magic left to see.

Unofficially, Kell is a smuggler, servicing people willing to pay for even the smallest glimpses of a world they’ll never see. It’s a defiant hobby with dangerous consequences, which Kell is now seeing firsthand.

After an exchange goes awry, Kell escapes to Grey London and runs into Delilah Bard, a cut-purse with lofty aspirations. She first robs him, then saves him from a deadly enemy, and finally forces Kell to spirit her to another world for a proper adventure.

Now perilous magic is afoot, and treachery lurks at every turn. To save all of the worlds, they’ll first need to stay alive.

Mijn mening: 8/10

Ik kocht dit boek speciaal voor mijn YALC-reading challenge. In juli ga ik voor het eerst naar YALC en dan wil ik helemaal voorbereid zijn. En tja, wat kan ik anders dan boeken kopen en lezen? A Darker Shade of Magic stond al jaren op mijn verlanglijstje, maar nu had ik eindelijk het excuus om het te kopen en te lezen.

Nu ik het boek uitheb, weet ik nog steeds niet wat ik ervan moet denken. Maar dat bedoel ik niet slecht. Het was een reuzenspannend boek en bovendien was het het meest fantasierijke boek dat ik in eeuwen heb gelezen. Het concept over de verschillende soorten Londens is zo complex, maar bovennatuurlijk meesterlijk.  Ik hield van de onwerkelijke gebeurtenissen en complexiteiten. Plus, ik las het boek in het Engels, dus voor mij was nog meer fantasieachtig.

Bovendien is het ook verschrikkelijk spannend. Ik kon in het begin het boek niet wegleggen omdat ik zo ondergedompeld was in de wereld van Kell en Lila. Ik kon maar niet stoppen en dat vond ik helemaal niet erg, want meestal leg ik een Engels boek sneller aan de kant omdat ik die niet goed kan volgen of omdat het boek te traag weg leest. Maar dit boek, tja, dat is een sneltrein.

De personages vind ik ook geweldig. Ik bedoel: ze zijn zo goed uitgewerkt! En ze bevatten nog zoveel mysterie dat ik eigenlijk niet echt een hoogte van hen heb gekregen terwijl ze wel zoveel diepte hebben. Snap je waarom ik dus niet goed weet wat ik van dit boek vind? Voor mij voelt dit boek aan als een begin. Dit was maar het startzetje en er moet volgens mij nog zoveel komen. Daarom kan ik precies nog geen volledig oordeel vormen.

Toch moet ik bekennen dat ik wel helemaal weg was van dat startzetje. Het was het totaalplaatje zeg maar! Een vlotte schrijfstijl afgewisseld met een beetje humor, dat past perfect in mijn straatje. (Ja, Lila en Kell zijn zo geweldig samen!) Maar het leuke is dat dit boek helemaal niet draaide rond liefde. EN DAT WAS…. AMEN. Dit boek is één en al avontuurlijkheid, broederliefde en vriendschap. Dat was zo’n welkome afwisseling.

A Darker Shade of Magic is dus een geweldig boek. Het was de perfecte mix van geweldige schrijfstijl, spanning en onverwachte humor. Lees je dus graag eens een Engels boek? Dan is dit zeker een aanrader! Ik ben heel benieuwd wat de rest van de trilogie zal brengen. Ik hoop dat het even goed of zelfs beter wordt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.