Books

5 boeken waarop ik écht niet meer kan wachten (@Hebban)

Zoals je misschien al een gezien hebt op mijn blog, hou ik een lijstje bij met alle boeken die je kan verwachten in de komende maanden. Hier kun je die vinden, en wat zijn het weer toppers dit najaar!

Meestal besteed ik geen extra artikel aan boeken die nog moeten uitkomen omdat heel wat bloggers dat al doen. Toch, naar aanleiding van Hebbans Wednesday’s Five, schrijf ik graag een blogje over de boeken die ik zeker en vast ga kopen als ze uitkomen!

Hier zijn ze:

Afbeeldingsresultaten voor furthermore boek1. Verdermeer van Tahereh Mafi (Blossom Books, augustus 2016)

Ik ga even stout zijn, want eigenlijk heb ik dit boek al. Hé? Ja, hé! Een vriendin van mij ging in mei naar Book Expo America (de hemel van elke Book Nerd). Daar in Chicago kon je bijna alle boeken die nog moeten gereleased worden van grote schrijvers krijgen. Omdat ik zo’n grote fan ben van Tahereh beloofde mijn vriendin dat als ze Furthermore zouden weggeven, ze er één gesigneerd zou meenemen! AAAH! En ik heb er dus eentje! Ik kan eigenlijk gewoon niet wachten tot jullie dit mooie boek in handen hebben.

.

.

.

.

.


Afbeeldingsresultaten voor Dumplin' book2. Dumplin’ van Julie Murphy (Moon, 1 augustus 2016)

Dit boek intrigeert me al sinds de dag dat de uitgeefster van Moon er me bij de Hebban-brainstorm over vertelde.  Dit boek gaat een luchtige maar zo confronterende roman zijn dat ik in een ogenblik zin krijg om het te lezen. Het boek gaan namelijk over een meisje met een maatje meer die het probeert te maken bij missverkiezingen in Amercia. (En je moet maar één keer kijken naar Toddlers en Tiaras om te weten hoe alles daar in z’n gang gaat…) Ik ben zo benieuwd, want ik heb eigenlijk nog nooit echt een boek gelezen over mensen die écht kampen met overgewicht.

.

.

.

.


 3. Hoog verraad van Jennifer L. Barnes (Best of YA, 12 september 2016)

Dit boek moest gewoon op mijn lijstje! Ik las namelijk het eerste deel, De Fixer, voor de allereerste YA-leesclub in België. Ik heb zo veel goede herinneringen aan het boek, dat ik het vervolg gewoon moet lezen. Het eerste deel eindigde immers ook met een soort clifhanger en ik was volledig meegezogen in de politieke intriges van Amerika, dus zit er niets anders op dan het vervolg te lezen! Deze serie is zeker een aanrader voor mensen die graag eens wat anders lezen dan anders.

.

.

.

.

.4. Het zwarte hart van Stephanie Garber (Luitingh-Slijthoff, 29 september 2016)

Dit boek klinkt gewoon weer geweldig. Een beetje zoals Mardi Gras meets Vuur en As. En als het me doet denken aan Vuur en As ben ik al helemaal verkocht. Ik denk dat dit boek dus weer eens geweldig spannend zal zijn met een paar leuke fantasy-elementen. Kortom: het mag ook op mijn lijstje!

.

.

.

.

.


Afbeeldingsresultaten voor our chemical hearts5. Sterrenstof van Krystal Sutherland (Young & Awesome, oktober 2016)

Ik bewaar altijd het beste voor het laatste, want dit boek… is er eentje die je gaat lezen en voorgoed in je hart gaat sluiten. Hoe weet ik dat? Ik heb namelijk al de voorproef mogen lezen van de splinternieuwe YA-uitgeverij Young & Awesome en vanaf pagina één wist ik al dat dit mijn meest favoriete boek uit mijn jeugd zou worden (nou ja, samen met Ik Geef Je De Zon)! Waarom kijk ik er dan zo naar uit? Ik ben gewoon zo benieuwd wat jullie van dit boek gaan vinden. Plus, het heeft ook de geweldigste cover ever en de inhoud is nog mooier!

11 thoughts on “5 boeken waarop ik écht niet meer kan wachten (@Hebban)

    1. Haha, me too! Ik zeg je wel wat ik ervan vond! 😉 En de tweede van Sabaa Tahir, wel die staat echt in mijn top voor het najaar! 😉 In november komt denk ik het 2 de deel uit.

  1. Omg er is gewoon een vervolg op De Fixer? Die moet ik echt lezen! Ik vond het eerste deel net een soort Scandal meets Pretty Little Liars, dus nu heb je me ook benieuwd gemaakt!

    1. Sterrenstog moet je zeker zeker zeker lezen! Het is echt het beste boek die ik dit jaar heb gelezen! Je gaat er zeker nog een recensie van tegenkomen hier op mijn blog, maar ik zeg het je nu al! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.