Dear Book Nerd Book Club

4/12 | Warme Secret Santa-leesclub over Een vloek zo eenzaam

Op 4 december sloten we opnieuw een prachtig leesclubjaar af. Ons online eindejaarsfeestje stond helemaal in het teken van Een vloek zo eenzaam dat onlangs verscheen bij Blossom Books. Na de leesclub verwenden we ook elkaar met een Secret Santa-pakketje.

Om eerlijk te zijn was het leesclubjaar van Dear Book Nerd Book Club een groot succes. We moesten in maart helaas wel switchen naar online leesclubs, maar zoals Nana het zegt: het bleef fijn om iedereen online te zien. We hadden zoveel leuke (online) leesclubs en hielden voor het eerst een read-a-long. Eigenlijk kunnen we alleen maar met een grote glimlach terugkijken op dit leesclubjaar. En onze laatste leesclub bewees dat helemaal.

Een vloek zo eenzaam smaakt naar meer

Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer verscheen al in 2019 in het Engels, maar verscheen nu nog maar pas in het Nederlands bij Blossom Books. Het is een boek dat heel wat leesclubleden al op hun verlanglijstje hadden staan of al gelezen hadden. Chiara vond zelfs op het einde van de leesclub dat haar tweede read beter was dan de eerste.

Het was dus een boek dat al goed in de smaak viel bij alle leden, maar het scoorde uiteindelijk ook heel erg goed. Een vloek zo eenzaam scoorde gemiddeld een 8/10, wat best wel mooi is. Bijna iedereen was laaiend positief, maar Charlotte en Doreen hadden toch wat opmerkingen bij het boek.

De meeste leesclubleden waren de contemporaries van Kemmerer gewend, dus voor deze fantasy hadden een aantal een beetje schrik. Volgens Janna was het boek echter een grote hit en was het beter dan verwacht. De sterke personages konden de meeste mensen bekoren (Chiara in Team Grey / Janna en Nana hardcore in Team Rhen). Ook Kemmerers schrijfstijl werd geprezen. Ondanks de dikte van het boek, las Een vloek zo eenzaam heel erg vlot. Alleen hadden Nancy en Céline een aantal opmerkingen over de Nederlandse vertaling. Nancy had een lijstje gemaakt met een aantal zinnen die zeer krom waren (en had die ook vergeleken met de Engelse versie) en Céline was verbaasd dat de Nederlandse uitgeverij ervoor gekozen had om de plaatsnamen te vertalen naar het Nederlands. Dat had voor haar helemaal niet gehoeven.

Toch waren er ondanks de lovende scores ook wel een paar opmerkingen. Doreen merkte een paar plotholes op waar je niet veel mee in zult zitten, maar als je er goed over nadenkt zijn ze enorm storend en rakelen ze meer vragen op dan nodig is. Chiara en Eva hadden ook wat problemen met de pacing van het boek. In het begin word je meteen in het boek gegooid, maar die spanningsboog zakt dan meteen in en je moet op je tanden bijten totdat er weer een nieuw en spannend stuk komt.

Waar de meeste leesclubleden het dan over eens waren is dat het epiloog een beetje de cliffhanger verpestte. De meesten hadden liever in het ongewisse gebleven tot ze konden beginnen in het tweede boek. Het was er net een beetje te dik opgesmeerd.

Secret Santa-plezier

Dit jaar had iedereen zichzelf overtroffen. Omdat de leesclub opnieuw online plaatsvond, was het noodzakelijk dat alle pakketjes met sluwe plannetjes bij iedereen terecht kwamen. Sommige leesclubleden zijn heel creatief geweest om toch tot het laatste moment hun identiteit geheim te houden en dat zorgde toch wel voor een paar hilarische situaties.

Maar daarnaast waren alle pakketjes ook geweldig. Iedereen had zo z’n best gedaan om hun lootje het beste pakketje te geven. Sommige mensen waren aan het bakken geslagen of haalden hun beste knutselkunsten naar boven. Het was eigenlijk prachtig om te zien hoe iedereen zoveel tijd en liefde in hun pakketje had gestoken. Natuurlijk zorgde dat ervoor dat iedereen met een glimlach hun pakketje open kon maken en dat iedereen zeer tevreden en voldaan op ‘leave meeting’ drukte op het einde.

De laatste leesclub van Dear Book Nerd Book Club was een gigantisch succes en die tovert nog steeds een glimlach op mijn gezicht als ik eraan terugdenk. Hartelijk bedankt voor het fijne jaar! Op naar ons jubileumjaar in 2021 (want daar staan er nog meer leuke dingen op ons te wachten).

4 thoughts on “4/12 | Warme Secret Santa-leesclub over Een vloek zo eenzaam

  1. Het was inderdaad reuze gezellig. Niks gaat boven een echte leesclub, maar ik genoot al erg om even gewoon en momentje voor mezelf te hebben met de online leesclubs. Het is toch iets anders dan telkens op het gezicht van je collega’s te moeten kijken 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.