Books

10 redenen om de Touching Juliette-trilogie te lezen!

Tahereh Mafi  schrijft gewoon fenomenaal. Deze serie, bestaande uit een trilogie en twee tussenboeken, is mijn persoonlijke favoriet. Ik heb ze al meer dan eens herlezen en ze wordt steeds maar beter. Als je dit boek niet hebt gelezen, is je boekenkast niet compleet! Hier zijn 10 redenen als je nog niet bent overtuigd. (Foei!)

  1. Mijn God, wat is deze trilogie verslavend! Nou, dit is niet echt een reden, maar het is gewoon zo!
  2. Tahereh Mafi heeft de meest speciale schrijfstijl die jij ik ooit heb gelezen. Ze neemt je mee in een denkwereld van iemand die haar hele leven niemand heeft kunnen vertrouwen. (Stoere Adam niet inbegrepen)
  3. De covers zijn prachtig! Je moet dit pareltje gewoonweg in je boekenkast staan hebben!
  4. Adam Kent en Aaron Warner zijn de meest knappe fictiejongens die er bestaan hotties. Alleen al daarvoor moet je de boeken lezen! 😉
  5. Het hoofdpersonage Juliette groeit van een verlegen en mensenschuw meisje tot een sterke, jonge vrouw. Zoiets kan je altijd als een voorbeeld nemen.
  6. Hoe is het mogelijk dat je zoiets kan schrijven??? In het eerste tussenboekje, Verwoest Me, leest Warner in het notitieboekje van Juliette. De teksten die hij daar leest zijn levensveranderend en om bij te huilen. Het boekje dat ietsje meer dan 100 pagina’s telt, moet je zeker gelezen hebben! (Lees de quote!)
  7. Blossom Books (de uitgeverij) organiseerde een mega coole release voor Vertrouw Me, het laatste deel van de trilogie. Ik had het geluk dat ik 2 tickets had gewonnen en dat mijn mama mij naar Amsterdam wou brengen. (Thanks Mam) Ik heb een vraag kunnen stellen aan mijn idool! Hoe fantastisch crazy is dat niet??? Ik had gevraagd: “Wat vind je zo leuk aan schrijven? Waarom doe je het zo graag?” Ik kreeg een lang antwoord, maar kort samengevat:” Ik vind het leuk dat mensen lezen wat is heb geschreven.” Na mijn vraag en het hele interview leefde ik precies op een roze wolk!
  8. Als je een boek wilt lezen die je lang bijblijft, is het het moment om naar de boekenwinkel te rennen! 😉
  9. De Warners vreselijke daden in het eerste boek zorgen ervoor dat je hem niet zo leuk vindt haat. Maar vanaf het 1.5 deel, Verwoest Me, ga je van hem houden! Mafi verrast je compleet door deze verandering, want meestal blijft de slechterik de slechterik. Na 1.5 was ik volledig TEAM WARNER!
  10. Deze boeken zijn gewoon pageturners! Ze zorgen ervoor dat je niet meer wil stoppen met lezen, ook al is het al 3 uur ’s nachts.

Het verhaal van Juliette moet je dus gewoon gelezen hebben! Voor minder dan 15 euro kun je Vrees Me, het eerste deel, kopen. Ik kan je vertellen dat je er veel plezier aan zal beleven!

Ik doe alsof dit kussen schoon is, ik doe alsof dit bed zacht is. Ik doe alsof en doe alsof en doe alsof, totdat de wereld achter mijn oogleden zo adembenemend wordt dat ik het niet meer kan bevatten.  –Tahereh Mafi, Verwoest Me

4 thoughts on “10 redenen om de Touching Juliette-trilogie te lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.