Book Nerds

De 5 leukste/ raarste/ gewaagde plekjes om een boek te lezen!

Ben je het beu om kwartiertjes te verspillen aan een les die nog moet beginnen? Of ben je het beu om telkens je rug pijn te doen in de zetel? Hier zijn een aantal opties!

OP SCHOOL

  1. Onder je tafel tijdens wiskundeles.

Eigenlijk is het erg makkelijk om een paar bladzijden te lezen zonder dat de leerkracht het merkt, of door de vingers ziet… Je zorgt ervoor dat je vergelijken rap en juist opgelost zijn. Simpel! Maar als je werk niet klaar is, pas dan op, want anders is woensdag nablijfdag!

 

  1. Open en bloot tijdens de tweede herhaling van het lijdend voorwerp.

Ik zat samen met een jongen in klas die tijdens de les schaamteloos een boek las. Heuhh! Vlammen van Suzanne Collins was blijkbaar erg spannend… Helaas voor hem ging het in de klas ook spannend worden, want de lerares had hem gespot. ‘Ben jij nu aan het lezen in mijn les?’ vroeg ze. ‘Mevrouw,’ antwoordde de jongen,’ ik lees over het lijdend voorwerp!’ De lerares zei gewoon dat hij zijn boek moest wegstoppen. Maar als de kers op de taart vroeg ze nog aan hem welk boek hij las en als hij aan te raden was. Zie je, een Book Nerd komt er altijd mee weg!

 

DIT IS GEZELLIG  je hoeft niet altijd in de zetel een boek te lezen. Het kan ook anders! (bv. Als je de je echt wilt inleven in een boek!)

3. In de miniserre

Heeft jouw vader/ oma/ opa/ nonkel een serre in zijn of haar tuin? Dat is de perfecte plek om een tropische sfeer van een boek weer te geven. Neem je tropisch boek, in dit geval Onsterfelijk van Jessica Khoury, en zet een stoel in de serre. Zo kan je je helemaal inleven, de serre heeft precies wat je nodig hebt: warmte en planten!

Tip Lees daar ’s avonds. Over de middag is het er snikheet! (’s avonds ook, maar…)

 

  1. In de tuin

Als je aan de tuin denkt, denk je aan de ligstoel of het terras. Maar dat is niet wat ik bedoel! Op het gras, niet op een stoel, maar in plaats daarvan tussen de beestjes en grassprieten die je kietelen! DAT is wat ik bedoel!  Ook daar kan je het gevoel van een boek weergeven! Neem De Weeffout in onze sterren van John Green en leef je helemaal uit. Of huilen kan ook!

 

  1. Op het dak

Mijn vriendin heeft een bijbouw en via haar raam kun je naar het dak. Heb jij ook zoiets?  Zet een kleurrijke stoel en geniet van de warme zon op je gezicht (als die er is)! Maar ook als er veel wind is, kun je er terecht! Je kan je inbeelden dat je op een flatgebouw staat midden in  New York! Hoe tof is dat niet? Maar pas op! Want ik heb er eens m’n broek gescheurd, gevaarlijk dus!

 

Waar lees jij meestal? Heb jij nog een uniek plaatsje dat je wilt delen?

2 thoughts on “De 5 leukste/ raarste/ gewaagde plekjes om een boek te lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.