Persoonlijk

1 uur, 100 minuten?

Zou dat nou geen zalig plan zijn?

Ik weet het, alles is zo uitgerekend met de zon en zo gaan we  verder. Maar zou het voor een Book Nerd geen strak plan zijn om de dagen ietsje langer te maken, speciaal met wat extra leestijd… (Hopelijk vullen leerkrachten die dan niet in met extra huiswerk.)

Laten we even moeilijk doen

Ik kan er niet aandoen, maar op dit moment zit ik erg in tijdsnood met mijn blog en schoolwerk. Op eens of andere manier is de trein van het nieuwe schooljaar vertrokken en heb ik een beetje moeite om me aan te passen. Vooral als het om mijn blog gaat. Mijn dag bestaat vooral uit: Eat. Sleep. Learn. Repeat. Afgelopen weken hebben jullie misschien gemerkt dat er niet zo frequent een post online kwam en dat is zeker aan mijn streverscapaciteiten te wijten. Dus aangezien ik zo veel werk heb, pleit ik voor meer lees- en blogtijd. Wie doet er mee?

alles door elkaar

Op dit moment ben ik ook aan het worstelen om een boek uit te krijgen en mijn vele bib-bezoekjes helpen ook niet veel… Mijn boekenkast staat overvol, plus ik tel dan de stapel bib-boeken niet mee.
Ik denk dat ik nu wel drie boeken tegelijk aan het lezen ben. Ik weet het: goed bezig!
Hunter & Pearl van Joss Stirling,  Heir of Fire van Sarah J. Maas en het eerste boek van The Game of Thrones moeten aan mijn wispelturigheid geloven. Ook het feit dat de Grisha Read-a-long eraan zit te komen, maakt mij erg zenuwachtig. Ik ben Blossom Books-ambassadeur, mmmaaaar ik moet nog zo veel lezen… WIE KAN ME HELPEN? TIPS ZIJN WELKOM!

Verplichte lectuur

Ja, ook dat nog… In drie weken tijd heb ik een Frans én Engels boek moeten lezen. Mondelinge ondervraging, opstellen en dan nog de dagelijkse afspraken met mijn werkboeken stonden vooral in mijn agenda. Je zou zeggen dat leerkrachten leerlingen even in het schoolritme laten komen, maar vanaf dag één was het al keihard werken. (Het lijkt altijd beter te worden qua schoolwerk op het einde van het jaar, uitgezonderd examens of tentamens. Hebben jullie dat ook?)

Het punt

Waar ik eigenlijk naartoe wou is dat ik me wil excuseren voor misschien een afwezig bloggen… Volwassen en zeker de leraren lijken soms echt te vergeten dat tieners ook rust nodig hebben en dat ze ook nog andere hobby’s hebben dan lessen leren. Ik weet dat het nodig is om veel te studeren en je anders niet veel van je leven kan maken. Maar, grrr, soms wil je gewoon tiener zijn en even in de zetel kunnen zitten met een goed boek. Soms wil je je eens geen zorgen maken om een onvoldoende of niet. Veel leren is nodig, maar er is ook een ‘maar’.

Voor iedereen die naar school gaat: high five! We can do it!

2 thoughts on “1 uur, 100 minuten?

  1. Ik snap het heel goed, aangezien ik hetzelfde probleem heb haha. In de zomervakantie had ik soms wel voor twee weken vooruit geschreven aan blogartikelen, nu nog niet eens twee dagen..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.