Books, Persoonlijk

Een speciaal plaatsje in mijn hart #1

Ik keek naar mijn boekenkast en zag al mijn pareltjes op een rijtje staan. Sommige boeken doen mij niet alleen glimlachen door de tekst, maar ook door de persoonlijke betekenis die ze voor mij hebben. Bij jullie ook?

Oké, eerlijk zijn: boeken kunnen soms meer zijn dan entertainment en dat is ook een van de redenen waarom ik zo graag boeken lees. Op een manier weten sommige boeken een plaatsje in mijn hart te veroveren zonder dat ik het doorheb. Het is raar dat als ik telkens mijn favorieten in mijn hand neem,  er wel meer door me heen gaat dan ‘wat een mooi boek’.

Vrees me van tahereh Mafi

Vrees Me

Iedereen die mij een beetje goed kent en zeker mijn vriendinnen zullen dit boek herkennen! Als ik een boek aan iemand aanraad dan is het dit boek die altijd het eerst bij me op komt. Hoe dat komt? Dat vertel ik je nu!

een cadeautje voor mezelf

Voor wie het nog niet doorhad, ik lees graag. Maar om me toch niet zo schuldig te voelen als ik weer eens zo veel boeken heb gekocht, zeg ik graag dat ik mezelf verwend heb met een cadeautje. Goed rapport = boek, goede cijfers voor L.O = boek of heb ik gewoon een slechte dag, dan koop ik ook gewoon een boek.
Toen ik Vrees Me kocht, was dat dus ook het geval. Ik had net mijn eerste decemberexamens achter de rug (ondertussen al 3 jaar geleden) en ik vond dat ik wel een pleziertje had verdiend.  In die tijd was ik nog niet echt zo Book Nerd, maar zo verrast was ik niet toen Vrees Me me verslaafd maakte aan lezen. Vrees Me, dank je!

Find a friend

Ondertussen een paar jaartjes later en ik ben nog steeds niet over mijn Vrees Me-hangover heen. Telkens als ik terugdenk aan hoe ik de pagina’s heb verslonden, sta ik als een gek te grijzen. Ik wou dat ik nog alles eens opnieuw kon beleven. ECHT!

Toch heeft Vrees Me me niet alleen meer doen lezen, maar het heeft me ook in contact gebracht met de coolste en meest sociale uitgeverij van Nederland, Blossom Books. Voor alle lezers die het nog niet weten, ik ben hun ambassadeur en ik ben daar MEGA blij om. Door Vrees Me heb ik dus héél veel nieuwe mensen leren kennen. Waar het toch allemaal niet mee begonnen is, hé?

A’dam

Omdat ik ook zo’n gigafan ben van de Touching Juliette-Trilogie had ik ook meegedaan een wedstrijd om kaartjes te winnen voor een Skype-event van Tahereh Mafi en Ransom Riggs. Om één of andere toespeling van het lot won ik die en mocht ik voor het eerst naar Amsterdam. Mijn god! Het beste weekend ever. Mama, als je dit leest: ik ben nog steeds zo blij als toen!

dus ja, vrees me betekent meer voor me dan alleen een boek. herinneringen en zo veel meer. Hebben jullie een boek in jullie kast staan die meer is dan alleen een boek?
Ik ben benieuwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.