Book Nerds, Persoonlijk

Waarom ik nu de gelukkigste Book Nerd ben

Als ik deze blogpost op dit moment schrijf, heb ik wallen onder mijn ogen. Niet die wallen die zeggen dat je je overwerkt hebt, maar het zijn de wallen die vertellen hoe gelukkig ik ben.

Oké, wallen hebben is geen symptoom van gelukkig zijn, maar het is gewoon een grappig toeval. Eergisteren kon je me namelijk vinden in de stad waar ik toch luid en duidelijk op verliefd ben: Amsterdam. Plus, ik was er niet zomaar om even de Waterstones en de ABC te bezoeken. Nee, ik werd namelijk verwacht op twee hele leuke afspraken en die laten je precies weten dat deze Book Nerd zielsgelukkig is. (Maar om toch nog even terug te komen op die wallen: ik was eergisteren na uren slenteren en kletsen in Amsterdam om 12u thuis. Misschien verklaart dat ook een hoop.)

Vind maar eens de weg buiten het toeristisch centrum van Amsterdam met een metrokaart

Omdat Amsterdam voor ons toch wel een 3 uur en een half rijden is, had mijn moeder besloten om er een soort citytrip van te maken. We vertrokken dus al de dag voordien, sliepen in een heel leuk hotel en hadden dus de volgende dag heel veel tijd om Amsterdam te verkennen. Aangezien we wel een paar kilometer buiten het centrum logeerden, namen we telkens de metro. Heel handig, tot je besluit dat je wel even te voet kan gaan naar je eerste mysterieuze afspraak, natuurlijk. Dus ja, we liepen wel even verkeerd, maar als beloning aten we een heel lekkere chocolademuffin. Alles wordt weer goed met chocolade, niet?IMG_0982[1]

Mijn mysterieuze eerste afspraak

Ik mag eigenlijk niets zeggen over die geheime afspraak, maar ik kan het niet laten om jullie te vertellen hoe ik me heb geamuseerd en zal amuseren. Die eerste mysterieuze afspraak was de bom en ik heb er een polaroidfoto van genomen. Dat zegt al genoeg niet?

We hadden last van blaren

Mijn eerste afspraak was een klein beetje uitgelopen, dus hadden we eigenlijk niet meer zoveel tijd om naar de andere te raken. Toch waren onze snelle voeten en de behulpzaamheid van de Amsterdamse Metro, absoluut noodzakelijk. Ik denk dat ik twee minuten te laat was, maar dat was niet zo erg. Al vonden mijn voeten dat wel…

Kom op, Audrey! Waar ging je nu naartoe?

Dit mag ik wel verklappen! Ik had namelijk een hele leuke meeting van de Hebban Club van de 10 in de kantoren van Overamstel Uitgevers! AAAH! Geweldig, niet?Hebban YA-club van de 10

Ingrid Kluvers en de uitgeefster van Moon

Eens binnengerend, werden we begroet door de uitgeefster van Moon. We kregen al een heel leuke blik op de zomercatalogus en wat nieuwe omslagen. Kortom, het was ontzettend leuk!IMG_0979[1]

Voor deze speciale meeting mochten we van Moon ook een vooruitexemplaar van Altijd Anders van Ingrid Kluvers lezen, een boek die aansluit bij #strijdvoordiversiteit. Vanzelfsprekend was Ingrid Kluvers aanwezig op de meeting. Samen met de Club bespraken we het boek. Het was een soort mini-leesclub met de schrijfster zelf. Er kwamen heel wat kritische en lovende blikken uit elke hoek van de kamer en ik had het gevoel dat Ingrid Kluvers het heel leuk vond om onze meningen te horen. Dus dit was ook weer heel geslaagd!IMG_0976[1]

Vervolgens brainstormden we nog wat voor de YA-doelgroep op Hebban. Er kwamen daar heel wat leuke ideetjes uit en ik moet zeggen dat mijn creatief brein weer is gaan werken! Maar ook de uitgeefster van Moon deed graag mee en vertelde ons hoe boeken eigenlijk aangekocht worden.  Ik heb dus bij Moon een heel leuke avond beleefd en ik heb ook ontzettend veel bijgeleerd!

Plannen, plannen en nog meer plannen

Weet je, ik had nooit gedacht toen ik deze blog startte in augustus 2014 dat ik zo’n leuke dingen kon beleven. Ik ben nu betrokken in heel geheime plannen en ben al een paar keer stil blijven staan op straat omdat ik zo overdonderd ben door mezelf. Zo had ik gisteren een afspraak met WPG Uitgevers om de laatste puntjes op de i te zetten voor een redelijk uniek evenement in België. Binnenkort kunnen jullie ook zo enthousiast zijn als ik, want alles wordt over een weekje bekendgemaakt! Maar ik ga ook nog heel veel doen met afspraak nummer 1. Helaas moeten jullie nog een paar maanden wachten om te weten wat ik aan het doen ben op dit moment. 😉 -> dit is stiekem een duivelse smiley…

Ik ben gelukkig

Dit bovenste zinnetje is dus eigenlijk mijn punt. Ook al beleef ik nu heel veel stress door de evenementen die ik aan het plannen ben, ik kan niet zeggen dan ik het erg vind. Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld en ik denk dat ik stilletjes aan mijn leven aan het uitstippelen ben. Ik moet over twee jaar een heel belangrijke keuze maken en zoals altijd heb je een dilemma tussen wat je hart kiest en wat je denkt dat het beste voor je zou kunnen zijn.

Hoewel ik daar dus al mee bezig ben, geniet ik van elk moment dat ik hier mag rondlopen en voel ik me triestig als ik mijn vriendinnen of andere mensen ongelukkig zie voor redenen die ik bijna nooit kan begrijpen. Ik wenste dat ik mijn geluk even met jullie kon delen, maar hopelijk bereik ik dat toch een beetje door deze post. Kortom, ik ben een Book Nerd die geniet van elke kans die ze krijgt en van elke mooie ervaring die ze kan meemaken. En op dit moment geniet ik met volle teugen!

En jullie zijn jullie gelukkig met wat je al bereikt hebt?

8 thoughts on “Waarom ik nu de gelukkigste Book Nerd ben

  1. Nu heb je me wel heel nieuwsgierig gemaakt… Kan niet wachten om te ontdekken wat je precies van plan bent 😉
    En ja, ik ben ook best gelukkig met wat ik tot nu toe heb bereikt met op nummer één natuurlijk een uitgeefcontract voor mijn debuut en de vervolgen ^^

    1. Yep, volgende week zaterdag wordt één van mijn grootste projecten bekendgemaakt! Ik ben heel benieuwd naar de reacties van iedereen.
      En jouw leukste moment is natuurlijk geweldig! 😉

  2. Wat gaaf allemaal zeg! Zelf heb ik nog niet enorm veel bereikt, zo lang ben ik ook nog niet aan het boekenbloggen, maar ik ben nu al enorm blij met alle reacties en bezoekers die ik krijg. Als ik op een dag zulke leuke dingen als jij zou mogen doen, zou ik helemaal blij zijn 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.