Persoonlijk

Mijn eerste week als jobstudent

Iedereen die af en toe eens een boek koopt, weet dat je met 1 maand zakgeld soms niet toekomt. Plus, een tiener wil ook wel eens naar feestjes of een citytrip maken, dus waar komt dat geld dan allemaal vandaan? Wel, deze week heb ik in levende lijve ondervonden dat geld niet op je rug groeit.

Dit hoort eigenlijk een kleine post te zijn waarin ik vertel dat ik weer in mijlpaal in mijn leven heb gehaald. Ik ben namelijk op 2 april voor het eerst beginnen te werken. Niet fulltime, maar eigenlijk als jobstudent. Tot 10 april kon je me  een bezoekje brengen terwijl ik aan het werken was in de altijd drukke bakkerij Notre Dame in Knokke, België.

Mijn allereerste ervaringen

Ik moest op zaterdag 2 april beginnen om 13u. Ik zeg je dat ik de rest van de namiddag niet stil heb gestaan. Ik verpakte taarten, sneed broden, ontrafelde de geheimen van de kassa en probeerde dan nog eens mijn beste Frans naar boven te halen voor de Franstalige toeristen in Knokke. Tot het einde van mijn shift (19u) heb ik geen minuut stil gestaan en ik denk dat ik dat wel leuk vond, ook al protesteerden mijn voeten hevig. Voor het eerst in mijn leven heb ik dus voor mijn eigen centjes gezorgd. En dat maakt me best blij, want ik denk dat ik geld voorheen toch een beetje vanzelfsprekend vond zoals elke tiener. Nu weet ik wat sommige mensen soms voor hun brood moeten doen. (Hmm, snap je?)IMG_0985[1]

Typische Audrey-momenten op mijn eerste dag

Als je me als eens in het echt ontmoet hebt, dan weet je dat ik behoorlijk spontaan kan zijn en soms wel eens de mist in kan gaan zonder ik het doorheb. Dus ja, op mijn eerste dag had ik wel een paar van die momentjes. Zo had ik altijd een probleem om de juiste grootte voor de taarten te vinden en moest ik telkens een nieuwe doos nemen. Of tikte ik per ongeluk iets verkeerds in de kassa. Plus, mijn allereerste klanten moesten toch wat extra langer wachten omdat ik nooit de juiste broden en taartjes op de kassa vond. Gelukkig had ik toen geen moeilijke klanten en hadden ze begrip voor me. Tenslotte heeft iedereen ooit eens zijn eerste dag meegemaakt, niet?

IMG_0984[1]

Memorabele verhalen

Als je in gelijk welke winkel werkt, dan kom je zeker en vast grappige of ongemakkelijke momenten met klanten tegen. Ook ik op mijn eerste dag beleefde ik er zo eentje.

De oudere dame die niet meer goed kon lezen en haar auto midden op de straat parkeerde

Deze Française was echt wel de grappigste en meest verwarrende klant van de dag. Ze was al wat van leeftijd en sprak verschrikkelijk onduidelijk Frans. Als dat al niet genoeg was, kon ze ook niet goed lezen wat er op de bordjes stond. Zo kwam ze dus heel spontaan achter de toog staan en wees ze bijna elk brood aan. Doe deze maar. O nee, toch niet. Uiteindelijk had ik echt geen idee meer welke broden ze nu eigenlijk wilde. Na een wat verwarrend gesprekje, wist ik toch nog uit te wissen welke broden ze had gewenst en kon ik afrekenen.

Maar dat was niet alles, in haar grappig Frans vroeg ze me nog eens om haar brood te gaan dragen naar haar auto die ze recht voor de winkel en midden op de straat had geparkeerd. Vreemd genoeg toen we de trottoir hadden overgestoken, kon ze de zak weer helemaal zelf dragen. Blijkbaar was 5 meter uit de winkel stappen een beetje te veel.IMG_0983[1]

Vragen die je bijblijven en waarop ik als werknemer, die er pas een paar uur werkte, geen antwoord op wist

“In welke pistolet zit de meeste boter?”

“Hoeveel graan zit er in dat brood?”

Nou ja, misschien kunnen het voor sommige mensen heel belangrijke vragen zijn, maar ik stond even met mijn mond vol tanden toen ze het vroegen.

Hoe was jullie eerste werkdag ooit?

2 thoughts on “Mijn eerste week als jobstudent

  1. Wat ik me nu dus afvraag is wat er belangrijk is aan de hoeveelheid graan of boter in een brood. Staat dat vast? Ik heb serieus geen idee. Haha. Erg grappig en leuk om te lezen! Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.