Quotes

Mijn favoriete citaten uit ‘Op het einde gaan ze allebei dood’

Wist je dat vorige maand een nieuwe boek van Adam Silvera is uitgekomen bij Clavis én dat ik daar al maanden op heb gewacht? Sinds ik zijn boek Op het einde gaan ze allebei dood heb gelezen kan ik niet wachten om meer te lezen van de geweldige schrijver. (Mijn recensie kan je hier lezen als je daar zin in hebt.) Zijn boeken zijn eerlijk, vaak treurig, maar vol hoop. Iets dat precies in mijn straatje past. Om de release van Vroeger is alles wat ik van je heb te vieren, deel ik vandaag mijn favoriete quotes uit Op het einde gaan ze allebei dood.

Een recap: over wat gaat Op het einde gaan ze allebei dood?

Rufus en Mateo krijgen allebei op dezelfde dag een telefoontje van Deadcast die hun vertelt dat ze nog maar 24 uur te leven hebben. Omdat 24 uur belachelijk weinig is én omdat er nog zoveel moois te vinden is in de wereld, besluiten Rufus en Mateo om samen de dag door te brengen. Hun dag is prachtig, eerlijk én hartverscheurend, want op het einde gaan ze allebei dood.

Zes citaten om je te overtuigen om een van Adam Silveras boeken op te pakken

‘We kunnen een handshake verzinnen als we elkaar zien, maar tot dan beloof ik dat ik de Mario zal zijn voor jouw Luigi, alleen zal ik je spotlight niet stelen.’

Pagina 74

‘Ik heb altijd geleerd dat je eerlijk moet zijn, maar soms is de waarheid ingewikkeld. En of je wat te zeggen hebt nou wereldschokkend is of niet, soms komen de woorden pas als je alleen bent. En zelfs dat kun je niet weten. Soms hou je de waarheid liever ook voor jezelf geheim, omdat leven in een leugen makkelijker is.’

Pagina 109

‘Ik vind gewoon niet dat het aan mij is om uit te maken wie mijn hulp nodig heeft en wie niet, ze hoeven geen dansje te doen of te zingen of zo om te bewijzen dat ze mijn geld waard zijn. Als iemand om hulp vraagt, heeft hij hulp nodig, daar zou je van uit moeten gaan.’

Pagina 115

‘Mijn Laatste Boodschap zou zijn dat je op zoek moet naar mensen bij wie je je thuis voelt. En dat elke dag een heel leven kan zijn.’

Pagina 302

‘Ik mis de tijd dat ik te jong was om bang te zijn voor de dood. Ik zou zelfs terug willen naar gisteren, toen ik doodsbang was, maar nog niet doodging.’

Pagina 308

‘Delilah heeft een belangrijke les van hem geleerd: in het leven draait alles om evenwicht. Het leven is een taart die je in gelijke punten moet verdelen om gelukkig te zijn – een voor ieder aspect van het leven.’

Pagina 326

Op het einde gaan ze allebei dood | Adam Silvera | Vert. Lies Lavrijsen en Tine Poesen | Uitgeverij Clavis | hardcover | 978 9044831740 | 336 p.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.