Review

Kiera Cass week | shortreview, The One/ De One

 

The Selection Series zijn onlangs ook vertaald in het Nederlands, dat is de reden waarom Kiera naar Nederland komt. Over een paar dagen komt ook het “laatste boek” The One uit in het Nederlands bij de uitgeverij Van Goor. Helaas heb ik al alle boeken gelezen in het Engels, dus is er voor mij niet echt een reden om de dagen af te tellen. Maar dat is geen reden dat jullie dat niet moeten doen, want de serie is echt de moeite!

Titel: The One
Auteur: Kiera Cass
ISBN Engels: 9780062059994
Uitgeverij Engels: HarperTeen

ISBN Nederlands: 9789000338658
Uitgeverij Nederlands: Van Goor

Samenvatting

De selectie heeft het leven van 35 meisjes voorgoed veranderd.
En nu is de tijd aangebroken dat er een winnaar wordt gekozen. America had nooit durven hopen dat ze kans maakte op de kroon of om het hart van prins Maxon te kunnen veroveren. Maar nu de competitie haar einde nadert en de bedreigingen van buiten de paleismuren steeds gewelddadiger worden, realiseert America zich hoeveel ze heeft te verliezen en hoe hard ze moet vechten voor de toekomst die ze wil.

Mijn mening

Het is Kiera gelukt om deze fantastische serie tot een goed einde te brengen! Wat me echt gelukkig maakt! Toen in The Elite had uitgelezen was ik erg bang geweest dat Kris Maxons hart zou winnen, maar dat was uiteindelijk niet zo…. HAPPY!

Ik had ook niet verwacht dat America zoveel zou veranderen aan Illea. Ze heeft Maxon er namelijk ervan kunnen overtuigen om de castes langzaamaan te laten verdwijnen… Wat een enorme verassing voor me was, dit had ik absoluut niet verwacht.

Wat ik nog niet verwacht had was dit: America en Celeste zijn vrienden! WAT? Ze waren aartsvijanden in de vorige boeken dus hoe kan dit nu? Wel, toen iedereen besefte dat Maxon dolverliefd was op America en hij haar zou kiezen, veranderde dat de groepsband. Ze werden allemaal beste vriendinnen. Dat vond ik fantastisch, iedereen happy friends!

Maar er is één ding waar ik echt niet blij mee was… De gebeurtenis vond plaats in het 30ste hoofdstuk. Ik zal er niet veel over zeggen, alleen dat ik er verdrietig om was…

Conclusie

The One was een spectaculair einde voor The Selection Series. Het boek las vlot en ik had veel gebeurtenissen niet verwacht. Die verrassingen zorgden ervoor dat het boek spannend  en onvoorspelbaar was.
Er is ook een SUPERpluspunt: happy-ending!

Tempo:  8.9/10
Schrijfstijl: 8.5/10

Favoriete quote

“Break my heart, break it a thousand times if you like. It was only ever yours to break anyway.”

Booktrailer

http://www.youtube.com/watch?v=xahME41rMCE

 

 

1 thought on “Kiera Cass week | shortreview, The One/ De One

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.