Review

Kiera Cass week | review, The Elite/ De Elite van Kiera Cass

The Selection Series zijn onlangs ook vertaald in het Nederlands, dat is de reden waarom Kiera naar Nederland komt. Over een paar dagen komt ook het “laatste boek” The One uit in het Nederlands bij de uitgeverij Van Goor. Helaas heb ik al alle boeken gelezen in het Engels, dus is er voor mij niet echt een reden om de dagen af te tellen. Maar dat is geen reden dat jullie dat niet moeten doen, want de serie is echt de moeite!

Titel: The Elite
Auteur: Kiera Cass
Uitgeverij Engels: HarperTeen
ISBN Engels: 9780062059963

Uitgeverij Nederlands: Van Goor
ISBN Nederlands: 9789000338368
Samenvatting

De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen en hun mooie plannen samen. Terwijl America wordt verscheurd tussen haar twee toekomsten, weten de rest van de elite precies wat ze willen. America’s kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.

Mijn mening

The Elite is een meer duister boek dan The Selection. Waarom? Wel, America wordt steeds heen en weer gesleurd tussen twee liefdes: Maxon en Aspen.
Ze wil Maxon wel, maar ze is bang voor de kroon en voor alle verplichtingen die daar bij horen. America twijfelt ook aan Maxons liefde voor haar, want hij lijkt meer tot Kris aangetrokken te zijn…
En Aspen, hij probeert America nog steeds te verleiden ook al heeft hij geen schijn van kans.

America steekt een paar domme dingen uit: ze zorgt ervoor dat de koning haar niet meer kan luchten, ze veroorzaakt een hele commotie onder de bevolking en zorgt er zelfs voor dat Maxon aan haar gaat twijfelen. Zoals ik al in mijn vorige review heb gezegd, is America een erg onzeker meisje, ook al heeft ze een erg grote mond. Soms was die onzekerheid erg storend in het boek. Ik wou soms America’s hoofd afhakken en schreeuwen dat ze niet zo idioot moest doen…

Maar dat wil niet zeggen dat het boek niet fantastisch was… De spanning, de liefde, de dreiging van rebellen en America’s roekeloze daden maken  die minpuntjes weer goed! Het einde van het boek is echt een soort van cliffhanger… Zal Maxon voor America kiezen of toch niet?

Conclusie

Als je The Selection goed vond, moet je zeker The Elite lezen. De Elite is wel wat trager qua tempo en er zijn erg veel nutteloze gevoelens… Maar is meer spanning dan in The Selection: er zijn inbraken in het kasteel door rebellen, er is enorm veel rivaliteit tussen de Elite. Kortom: je moet gewoon het vervolg lezen! Het is een geweldige aftrap naar het laatste boek The One.

Tempo:     7.75/10
Schrijfstijl:    8.5/10

Favoriete quote

I let my head flop back on back on the pillow. “I’ts going to be a disaster.”
He chuckled. “Don’t worry. Even if you don’t do as well as the others, I don’t have it in me to kick you out.”

Leuke extra’s

Als je de Deleted Scenes wil lezen, klik dat hier!

 

1 thought on “Kiera Cass week | review, The Elite/ De Elite van Kiera Cass

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.