Book Nerds

Ik ging twee dagen naar Londen om Brigid Kemmerer te ontmoeten

Op 9 en 10 oktober 2019 ging ik twee dagen naar Londen voor een event met Brigid Kemmerer. Oké, het was ook een excuus om twee dagen Londen te verkennen, maar het was bovenal een minireisje met mijn opa waar ik ontzettend van genoten heb.

Ik ontdekte de boeken van Brigid Kemmerer door Young & Awesome, die haar eerste boek Letters to the lost (Brieven aan de duisternis) vertaald heeft. Helaas vertaalden ze haar andere boeken niet meer, waardoor ik ben overgeschakeld naar Engels. Ik heb behalve haar debuut al haar boeken gelezen, zowel contemporary als fantasy en steeds weer vind ik ze even goed. Dus ja, toen ze eens naar Londen kwam vanuit Amerika moest ik er wel eens bij zijn.

Typisch Belgische treinen

We vertrokken woensdagochtend ontzettend vroeg vanuit Brugge. Het was de trein van 7u en ik zal eerlijk zijn: we hadden al meteen een half uur vertraging waardoor we net op tijd met vijf minuten onze Eurostar hebben gehaald. Het was spannend, al was mijn opa er zeer gerust in.

Vervolgens kwamen we aan in Pancras International Station en daar waren we dan eindelijk. Ik had al zitten uitkijken naar dit moment sinds ik alles geboekt had in augustus. We namen een taxi naar ons hotel dat redelijk dicht bij Picadilly Circus lag, installeerden ons in onze kamer en gingen meteen naar de Oxfam tweedehandsboekenwinkel die om de hoek lag. (Want weet je: ik heb de genen van mijn opa…)

Ik weet dat ik een uitdaging ben aangegaan, maar…

Misschien had ik met mijn challenge moeten beginnen na mijn tripje naar Londen, want als je er ooit al eens bent geweest, dan weet je dat het de boekenhemel is voor boekenliefhebbers. In die tweedehandswinkel gaf mijn opa me drie boeken (The Miseducation of Cameron Post, The Cruel Prince en With The Fire on High) cadeau omdat hij het anders sneu vond dat ik mijn belofte om geen boeken meer te kopen deze zes maanden moest verbreken. Het ding is gewoon dat ik helemaal geen koopjes kan weerstaan, zeker al niet als het boeken zijn die al zo lang op mijn wishlist staan. Dus toen ik een tweede keer langs die boekenwinkel liep en de etalage was veranderd, kocht ik nog eens twee boeken. De geïllustreerde editie van The Tales of Beedle the Bard en We Hunt the flame van Hafzah Faizal. Voor die twee boeken gaf ik £13 uit, dus dat viel echt heel erg goed mee.

Persoonlijk, lief en open: dat was Brigid Kemmerer

Vaak ontmoet je een auteur en had je door zijn/haar boeken een bepaald beeld van die persoon in je hoofd. Wel, dat had ik ook en Brigid Kemmerer was precies zoals ik me haar had voorgesteld.

Brigid leidde zelf het panel met Samantha Shannon, Yaba Badoe en Frances Hardinge. En ik moet eerlijk zeggen dat dit panel zoveel interessanter was dan dat een blogger dat zou doen. Er waren deze keer zoveel relevante en interessante vragen. Ook was het ontzettend fijn om een Amerikaanse met Britten op een podium te zien. Dat was echt een aanleiding tot hilarische gesprekken. Bovendien kwamen er ook hele leuke vragen uit het publiek. Ik heb het hele panel met een glimlach gevolgd en het is zo lang geleden dat ik zo heb genoten van een boekig event.

Uiteindelijk moest ik wel nog een uur en een half wachten om mijn boeken te laten signeren, maar dat was helemaal niet erg. Ik praatte met iemand die voor Inclusive Minds werkt, een ngo die ernaar streeft om de boekenwereld wat inclusiever te maken. Ook vond ik dat de Britse book lovers ontzettend vriendelijk waren. Dat is altijd fijn als je helemaal alleen naar een event gaat.

Ook nog wat toeristische dingen natuurlijk

Natuurlijk moesten we ook nog wat dingen bezoeken. We waren er maar twee dagen, maar we hebben ze wel laten tellen. Op donderdagochtend gingen we naar het British Museum, wat altijd de moeite is om te doen in Londen. Je hebt nooit alles gezien. In de middag brachten we dan ook nog een bezoekje aan de British Library (iets wat mijn opa nog nooit had gezien). Ik was blij dat ik hem uiteindelijk nog heb kunnen verrassen. In de British Library Shop kocht ik dan ook nog een paar leuke dingen voor mijn secret santa van Dear Book Nerd Book Club.

In het kort: ik heb zoveel genoten van deze twee dagen als ik maar kon. Geen spijt, alleen maar hernieuwde liefde voor boekenevents. Het was gezellig en ontzettend fijn om eens samen met mijn opa op stap te zijn.

6 thoughts on “Ik ging twee dagen naar Londen om Brigid Kemmerer te ontmoeten

  1. Zo fijn dat je dit samen met je opa kon beleven. Dat je niet aan de tweedehandse koopjes kon weerstaan begrijp ik helemaal hoor. Meer zelfs, ik hoop te onthouden dat er in de buurt van Piccadilly Circus een leuke tweedehandse boekwinkel is zodat ik daar volgend jaar zelf ook eens kan gaan rondsnuisteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.