Book Nerds, Persoonlijk

IK GA WERKEN OP EEN UITGEVERIJ!

Yep, deze 16-jarige dame gaat een stapje zetten in de uitgeverswereld. Op dit moment denk ik vast: ‘Huh? Dat kan toch nog helemaal niet?’ Wel, ik ga het doen en dat op 20 oktober 2016!

Oké, ik zal wel eerlijk zijn: ik ga er (nog) niet fulltime werken. Dat kan misschien over een paar jaar, maar nu alleszins nog niet. Je vraagt je dan vast af wat ik in godsnaam ga doen… Zoals sommigen wel al van me weten, krijg ik de leukste dingen voor mekaar als ik me er echt voor in zet. Dus deze keer heb ik dat ook gedaan. Voor één dag word ik YA-marketeer!

Zuiddag 2016- WUUTTTT?

Ik had al eerder van dit Belgisch initiatief gehoord, maar nu mag ik er ook zelf aan deelnemen! Voor degenen die niet bekend zijn met Zuiddag, ik vertel je het in het kort.

Zuiddag is een dag, dit jaar 20 oktober, waarop scholieren van België 1 dag gaan werken voor het goede doel in plaats van naar school te gaan. We gaan niet zomaar ergens gaan werken. Nee, the sky is the limit! Je kunt voor één dag chirug, professor, leerkracht of stuntvrouw worden. Stuur gewoon je cv op of spreek je contacten aan. Als je eenmaal een job hebt gevonden, moet je je registreren op de website van Zuiddag. Al het geld dat je verdient op je werkdag gaat naar een goed doel. Deze keer gaat het naar ngo’s in Brazilië die zich inzetten voor weesjongeren. Ik doe dus ook mee samen met mijn school! Maar waar ga ik nu in godsnaam gaan werken?

I am Young and Awesome!

Ik weet niet of jullie het al eens hebben zien voorbijkomen op social media, maar er komt een nieuwe YA-uitgeverij bij! Young en Awesome is een gloednieuwe imprint van uitgeverij Leopold (die je wel kent van Dolfje Weerwolfje). Als je goed naar hun aanbiedingsfolder kijkt en niet te overweldigd bent door de geweldige boeken die ze gaan uitgeven, kun je ook ergens mij terugvinden. Ik mocht een aantal maanden al de boeken uit hun aanbieding lezen en beoordelen. Op de foto’s zie je een foto van mij en leuke quotes!  Ik ben ook helemaal weg van die geweldige sokken. Binnen twee maanden ga je me echt zien lopen met deze geweldige uitvinding! [Het visjes-boek (zie foto) MOET iedereen gewoon lezen! Het moet, het moet! Het is het meest geweldige boek ooit! Oké, even genoeg spam over dit fenomenale boek, want je gaat er nog genoeg van tegenkomen…] IMG_1271[1]

Als je de uitgeverij een beetje kent, weet je ook meteen dat ik weer een reisje ga maken naar mijn allerliefste stad Amsterdam! (Ik kijk daar overigens erg naar uit, as always…) Ik heb de beste mams ooit en dat weet ze.IMG_1270[1]

In België zijn er toch ook uitgeverijen?

Yah, ik weet het. Maar ik had het grote geluk dat mijn mama net die dag mijn stiefpapa moet ophalen van Schiphol. Ze moet dus niet helemaal rijden naar daar en op me wachten. Anders ging ik wel voor iets anders hebben gezocht.
Ik wou best ook wel eens een dagje bij een Belgische uitgeverij werken. Toch op één of andere manier werd ik veel meer aangetrokken door de Nederlandse, want daar worden nu meestal de manuscripten uitgekozen. (Hier in België zijn alle YA-uitgeverijen eigenlijk vertegenwoordigers. Niet allemaal natuurlijk!) Ik wou gewoon graag bij Y&A een dagje meelopen en het is echt wel een droom van me die werkelijkheid wordt.IMG_1267[1]

Wish me luck

Ik ben heel blij dat mijn droom tegelijkertijd werkelijkheid wordt met die van iemand anders. Ginds worden kinderen gelukkig en hebben ze meer kansen door de opleidingen die ze gaan krijgen.
Had ik al gezegd dat ik heel hard uitkijk naar 20 oktober? Nee, dan hoor je het nog een keer. Het gaat een geweldige dag worden en ik kan niet wachten om eens te weten te komen hoe een uitgeverij écht in elkaar zit. Na 20 oktober zal je hier gegarandeerd mijn belevenissen te lezen krijgen!

Wat is jullie droom?

 

10 thoughts on “IK GA WERKEN OP EEN UITGEVERIJ!

  1. Aaah wat GAAF! Lijkt me geweldig, ook echt iets verhaal. Ik weet nu al dat je goed in je werk zult zijn! 😉 En daarna willen we natuurlijk alles weten over je nieuwe baan he!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.