Persoonlijk

Ik en mijn muziek

Ook vandaag krijgen jullie eens wat anders te zien dan mijn boekenvoorkeur. Vandaag vertel ik jullie over mijn rare muziekkeuze, iets die mij toch wel een beetje vertegenwoordigd. Benieuwd wat je kunt vinden in mijn playlist?

Hoe ontdek ik?

Net als bij mijn boeken, ga ik heel graag naar de bibliotheek. Misschien weten jullie het nog niet, maar hier in Brugge hebben we een heel grote bibliotheek met een groot aanbod aan dvd’s en cd’s. En dan bedoel ik een aanbod aan cd’s die bijna groter is dan de jeugdboekencollectie. Rijen en rijen vol met prachtige muziek uit verschillende genres. Genres die ik al dan niet ontdekt heb.

Een van mijn favoriete afdelingen is de muziek bij de film-afdeling. In mijn bibliotheek hebben ze meestal de soundtracks van je favoriete films en series. Zo heb ik alle muziek van The Hunger Games kunnen verkennen en ken ik alle muziek bij elke scène in Twilight. Dat is zeker en vast een van mijn vaste stekjes.

Maar dan heb je natuurlijk mijn Shazam-lijstje. Op de radio hoor je wel eens van die geweldige deuntjes die in je hoofd blijven hangen. Meestal Shazam ik ze dan en schrijf ik snel de artiest op. Vervolgens ga ik met mijn lijstje bij de hand opzoek naar hun (voormalige) album(s).

Als ik nu eens geen Shazam-lijstje meer heb, dan heb ik de perfecte oplossing om eens een uitdaging aan te gaan. Iets wat ik heel graag doe. Ik pas graag de loop-door-de-rijen-en-neem-random-een-cd-strategie toe. Dat, dames en heren, is hoe je je muziekkennis uitbreidt. Echt waar, wie iets tegen klassieke muziek of opera heeft, kan plots een geweldige cd tegenkomen waar je meteen aan verslaafd bent. Ik geef je straks een paar leuke nummers, waar je helemaal in op kunt gaan. Ja, ik geef  dus toe dat ik  soms ook wel eens naar opera of klassieke muziek luister en het mega leuk vind.

Enkele van mijn favoriete nummers

Pompei van Clinton Shorter

https://www.youtube.com/watch?v=UvJjoPyFo8U

Hands up als je de film Pompei kent! Dit stukje opera zul je je dan misschien nog herinneren van het epische begin. Ik heb de film gezien en ik was helemaal in de ban van dit mooie stukje muziek die ze in het begin speelden. Ik heb het zelfs in mijn sportplaylist gezet. Zo goed is het. Luister er naar en je wordt helemaal meegezogen in de muziek (en het is een heel goed ritme om op te lopen)!

Voulez-vous van Abba

Ik ben een beetje een oude ziel als het om muziek gaat. Ik ben dan ook helemaal verliefd op de nummers van Abba. Niet alleen omdat het me een gelukzalig gevoel geeft, maar ook omdat de nummers gewoon goed zijn. De teksten, de melodie,… Gewoon perfect om naar te luisteren en te genieten.

Flightless Bird, American Mouth van Iron & Wine

Iedereen wie een die-hard fan van de Twilight-films is, kent dit nummer. Nee, je moet het kennen. Dit prachtige nummer speelden ze tijdens de laatste scène in Twilight (op het paviljoen) en op de bruiloft van Edward en Bella. Dit nummer is voor mij pure nostalgie, want de Twilight-films en de boeken hebben er immers voor gezorgd dat ik verslaafd raakte aan lezen. Dus bij deze kun je nu luisteren naar één van mijn meest gekoesterde nummers ever.

Ladies’ Choice uit Hairspray, gezongen door Zac Efron

Iedereen kent Zacs zangtalent al uit High School Musical, waar ik vroeger overigens een tikkeltje aan verslaafd was. In die periode ontdekte mijn mama en ik een andere musical met daarin in de hoofdrol Zac Efron. Hairspray is een musical die je nog steeds kunt zien op de podia van Broadway, maar in deze filmversie is de magie nog steeds aanwezig. Echt een aanrader voor een echte ladies’ night! Dit liedje komt uit de film en is zo jaren 50. Het ritme is zo geweldig dat ik er onmiddellijk gelukkig van word!

En kennen jullie één van de nummers?

13 thoughts on “Ik en mijn muziek

 1. Ik ken alle nummers! Films zijn geweldig om nieuwe muziek/bands te ontdekken 🙂 Mijn voorkeur is vooral pop/punk/rock maar ook Disney vind je terug op mijn iPod en ik ben helemaal gek van musicals 😉

    1. Haha!

     Nou ja, het heeft me even gekost om het te versturen, want ik had het ontzettend druk. Maar het is al van vorige week maandag op de post… Ik hoop dat ie niet verloren is geraakt! Ikzelf ga ook nog eens kijken! ?

     1. Ik heb net gecheckt en het staat nog altijd op de status ’transport’. Maar ja, er zijn stakingen in Wallonië waardoor het verkeer wordt geblokkeerd voor trucks. Het kan dus zijn dat de vertraging daar zit.

     2. Normaal krijg ik ook wel een mail als het pakketje is aangekomen op het afhaalpunt. Ik zal je iets laten weten van zodra ik iets hoor 😉

 2. Dit artikel maakt me echt blij! Zo fijn om te weten dat er nog mensen een zwak hebben voor filmmuziek.:) Zelf luister ik naar bijna niets anders. En het toeval wil dat de soundtrack van Pompeii tot mijn favorieten behoort. Echt machtige muziek. En oh ja, ik ben ook een grote fan van Hairspray! 😀

  1. YES! Nog een fan van Pompei! Dat nummer is gewoon geweldig! En hairspray is echt een van mijn favoriete films! Die film is zo gezellig en grappig: mijn instant happiness. ?

 3. Natuurlijk ken ik Twilight, heerlijke muziek zelfs al worden de films niet zo goed beoordeeld. En ZAC EFRON! Als ik iets van hem niet ken is het schandalig, ik was vroeger een enorme fan. Hairspray blijft gewoon leuk, ook de niet-Zac liedjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.