Review

Hoe je stopt met plastic, handige gids vol inspiratie voor een begin van een plasticlozer leven

Mijn mening: 8,5/10

Ik ben al een tijdje bezig om een poging te doen om mijn plasticverbruik te verminderen, maar ik vind het ontzettend moeilijk. Gewoon omdat er overal zoveel plastic is, maar stap voor stap neem ik kleine beslissingen om mijn dagelijkse gewoontes aan te passen.

Hoe je stopt met plastic is eigenlijk een boek dat je met je neus op de feiten drukt. Het is een eerlijk boek dat alle cijfers voor je eens op een rijtje zet, dat je uitlegt welke soorten plastic er zijn en hoe zij de oceanen en ons leven beïnvloeden, dat je op een heel toegankelijke manier uitlegt dat jij ook een verschil kan maken. Door te beginnen in je eigen huis. Met een aantal makkelijke aanpassingen kan jij het verschil maken. Het is moeilijk om volledig plasticvrij te leven, maar een poging doen om al het nutteloze plastic uit je leven te bannen hoeft dat niet te zijn.

De eerste helft van het boek legt je dus vooral uit wat plastic is en waarom het zo nodig is dat we ons verbruik minderen. De auteur heeft dat eigenlijk op een heel begrijpbare manier gedaan, met een infographic hier en daar. Dit deel in het boek drukte je met de neus op de feiten én dat kwam toch echt wel binnen. Als je erbij stil blijft staan, wil je niets anders dan toch een paar kleine dingen aanpassen in je leven om toch je steentje bij te dragen.

Daarom is het leuk de rest van het boek je tips geeft om plasticvrijer te leven. Er stonden een paar ideetjes in waar ik nog helemaal niet bij stil had gestaan en die ik zeker zal onthouden. Ik ga dat stukje nog zeker eens herlezen en markeren wat ik zeker op dit moment haalbaar vind voor mij.

Het boek is heel overzichtelijk opgesteld, met een heel goede opbouw. Het inspireert om plasticvrijer te leven en een poging te doen om familieleden en vrienden te overtuigen dat zij ook met een kleine inspanning het verschil kunnen maken. Ik zal dit boek zeker cadeau geven aan een aantal mensen, zeker omdat het zowel nuttige info bevat als handige tips. Een oprechte aanrader voor iedereen die een beetje milieubewuster wil gaan leven.

Will McCallum |Boekerij |Hardcover |€ 15,99 | 224 p. | 9789022586068

1 thought on “Hoe je stopt met plastic, handige gids vol inspiratie voor een begin van een plasticlozer leven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.