Dear Book Nerd Book Club

14/07 | Sfeer en lekker eten op de leesclub van Het Omgekeerde van Altijd

Voor het eerst hield Dear Book Nerd Book Club een leesclub op een zondag. Brugge was deze keer extra rustig én de boekenwinkel ook. Daarom konden we ongestoord kletsen over boeken, Het Omgekeerde van Altijd en hadden we ook een heel leuk interview van Justin A. Reynolds, de auteur van het boek.

Potluck en gezelligheid

Bij deze leesclub bracht iedereen iets lekkers mee en er was zo veel: cake, brownie, pastasalade, quiche, macarons, zelfgemaakte limonade, cheesecake, koekjes en nog veel meer. Kortom, we aten ons buikje vol en dat was zeer leuk.

Het Omgekeerde van Altijd: de broeikas van filosofische discussies

Het Omgekeerde van Altijd is een boek over liefde en vreemd genoeg tijdreizen. Een heel interessant concept dat je dus vanuit verschillende perspectieven kunt zien. Ook de leesclub was het daarover eens én in de discussie hebben we heel vaak de what-if vragen proberen te beantwoorden.

Waar iedereen het over eens was, was dat Justin A. Reynolds een ontzettend fijne schrijfstijl heeft die heel erg dicht aanleunt bij de leefwereld van jongeren. Helaas vonden velen dat het boek niet altijd even spannend was, omdat het voorspelbaar was en omdat er op zich niet veel gebeurt. Dat vond iedereen het grootste minpunt aan het boek, ondanks de goede schrijfstijl en de fijne korte hoofdstukken. Leesclublid Janna vond het boek echter heel erg leuk, ondanks de herhaling. Zij gaf het boek een dikke 8.

Het boek scoorde in totaal 6.2/10 (gemiddelde van 14 leesclubleden). Het is een mooie score!

Justin Reynolds: een uur te laat, maar een heel leuk en hevig gesprek

Dankzij Agora konden we een Skype-gesprek met Justin A. Reynolds houden om 16u30. Helaas kwam hij maar niet online. Maar geen nood, we hadden eten en gezelschap genoeg, dus we besloten om nog even te wachten. Om 17u30 kregen we dan eindelijk een berichtje van Justin en kon het Skype-gesprek beginnen.

Het Skype-gesprek was onverwachts heel gevoelig en ontroerend. En het begon al bij de eerste vraag over waar zijn inspiratie voor tijdreizen vandaag kwam. Justin heeft al veel verlies gekend in zijn leven en samen met een vriendin heeft hij na het verlies van zijn moeder/tante eens een avond de hele tijd aan what-if-vragen zitten denken. Wat zou hij gedaan hebben als ze er nu terug was? Wat zou hij zeggen? Wat zou hij anders doen?Als je het boek gelezen hebt, weet je ook dat Kate (een van de hoofdpersonages) lijdt aan sikkelziekte. Justin heeft zelf jaren op een afdeling hematologie gewerkt en heeft dus verdriet van heel dichtbij gezien. Daarom wou hij voor Het Omgekeerde van Altijd een hoopvol boek schrijven, want volgens hem zijn er te weinig. Hoop was zijn voornaamste boodschap in dit boek.

Vervolgens stelde ik voor Fien de vraag waar de titel voor het boek vandaan kwam en daar had hij een heel lange uitleg voor. Zijn werktitel was oorspronkelijk And Jack kept tumbling down, maar in overleg met zijn agent was die titel van de baan. Vervolgens had hij nog een lijst van 20 mogelijke andere titels en door peiling bij vrienden en familie is het uiteindelijk Opposite of Always geworden.

Tot slot wou Luna nog weten wat zijn favoriete cornflakes waren, want de ontbijtgranen spelen telkens een grote rol in het boek. Hij houdt ontzettend van Honey Loops (of een variant ervan) en van Fruit Loops. Maar eigenlijk houdt hij zo’n beetje van alles met suiker erin.

Deze leesclub was weer geweldig en ik wil iedereen bedanken om langs te komen. Ik hoop iedereen er net zo van genoten heeft als ik. Tot in augustus bij de volzette leesclub van Koninginnen.

Met dank aan Maxine Rappe voor de leuke foto’s!

2 thoughts on “14/07 | Sfeer en lekker eten op de leesclub van Het Omgekeerde van Altijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.