Films

Film: Mockingjay Part 2

mv5bnjqzndi2ntu1ml5bml5banbnxkftztgwntaymdq5nje-_v1_sx214_al_Regisseur: Francis Lawrence
Acteurs: Jennifer Lawrence, Sam Claffin,…
Speelduur: 137 min
Gebaseerd op: Spotgaai van Suzanne Collins
Samenvatting:
As the war of Panem escalates to the destruction of other districts by the Capitol, Katniss Everdeen, the reluctant leader of the rebellion, must bring together an army against President Snow, while all she holds dear hangs in the balance.

 

Mijn mening: 9,5/10

Dit kan wel eens de boekverfilming zijn waarvan je zegt dit is is beter dan het boek. Niet om het feit dat de special effecten geweldig waren, maar omdat het verhaal zo veel duidelijker was.

Ik moet zeggen dat ik een enorme fan ben van de serie. Het verhaal alleen al, maar ik moet zeggen als een fervente lezer dat ik het laatste boek een beetje beroerd vond. Deze film was eigenlijk wat het boek had moeten zijn.

De personages kwamen zo veel beter tot leven. Ze kregen hun eigen persoonlijkheid, anders dan wat in het boek stond beschreven. Toen ik Spotgaai las, had ik eigenlijk nooit echt een beeld hoe de personages er uitzagen of hoe hun karakter was. Nu, vond ik Pullox een waar schatje en was ik veel meer ontroerd door personages.

Maar de personageontwikkeling was niet het enige waarvan ik enorm blij werd. Nee, alles was gewoon beter uitgelegd.

******SPOILER******

Wanneer ik het boek las, wist ik nooit heel goed waarom die pods in het Capitool stonden en waarom Katniss plots de 76ste Hongerspelen aan het spelen was. Nu moet ik zeggen dat de makers van de film die vragen hebben opgelost en alles zo duidelijk hebben gemaakt. Voorheen, als je alleen het boek hebt gelezen, vond ik alles een beetje een zwarte waas.

****END SPOILER****

Kortom, deze verfilming mag je echt wel beter vinden dan het boek. Schaam je er niet voor, want Mockinjay Part 2 was echt een topper!

1 thought on “Film: Mockingjay Part 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.